Ogródek Pszczółki cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Pszczółki cz.5

Post »

U mnie jeszcze nic wiosennego nie widać, ale też rozpoczęłam sezon. :heja
Przy dzisiejszym pięknym słoneczku przycięłam winorośl i jabłonki.
Jutro reszta, jeśli pogoda dopisze.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Wiesiu,u nas też nieśmiałe oznaki wiosny ale to dopiero namiastka tego ,co u Ciebie .
Dzisiaj bardzo dokładnie przyjrzałam się moim ciemiernikom-kwiatów niestety nie będzie :( ,muszę się uzbroić w cierpliwość do następnej wiosny.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

WIESIU ;:196
Ja w tym roku nie byłam jeszcze ani chwili na działce. M tez mało zagląda i nie wiem
co u mnie wychodzi z ziemi. Czekam z niecierpliwością na kwiaty drzewka migdałowego.
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Witajcie serdecznie ;:7
Krysiu Ignis, ;:196 u nas prawdziwa wiosenka, wyslę ją pocztą by do Was też szybko dotarła. ;:65
Taruś, przybiegaj i ogrzewaj się u mnie jak tylko masz ochotę do tego mamy słoneczko od wczoraj
i pachnie wiosną, czego i Tobie życzę i to jak najszybciej ;:167
Adrianko, tak właśnie licze że te mrozy już do nas nie wrócą, choc jeszcze nie było przelotów ptaków, więc
nic jeszcze nie jest pewne. Jeszcze kawał lutego i długi marzec przed nami. ;:196
Joluś, tak jak mówi Loki na kwiaty drakwi kaukaskiej bedziesz musiała troszkę poczekać, bo byliny muszą tak jak
dwuletnie przybrać na sile i się rozwinąć w pierwszym roku, a kwitną dopiero następnego roku. Forsycja też już
niedługo bedzie kwitła. Na złotlinie też już są pąki. Zobaczymy kto bedzie pierwszy ;:65
Izuniu, drogi Tamaryszku, widziałam dzisiaj już bardzo duże pąki nie tylko na pierisach ale też na hortensjach,
do tego były już przycięte. Będę musiała odwinąć moje i sprawdzić jak się mają, a przy okazji też je troche skrócić.
Bardzo mnie ucieszyło że bedziesz próbować stworzyć też biało i ciemno bordową kompozycję. Już ją widzę oczyma
wyobraźni jak będzie ładnie się prezentawać w Twoim ogrodzie ;:138
Aluś, witam Cię serdecznie i zapraszam na dalsze wiosenne widoczki. W tym roku wiosna jest trochę wcześniej
niż w zeszłym, przynajmniej o miesiąc do przodu i jest z czego się cieszyć :heja
Aga, podmucham trochę tego naszego ciepełka aby do Ciebie też dotarło szybciutko ;:108 ja mam juz dosyć
tego zimna a szczególnie szrówki. A teraz mamy od wczoraj słońce i od razy lepiej na duszy :heja
Loki, nic straconego, na nartach szybko sie uczy jak ma sie dobrego monitora. Spróbuj jak tylko będziesz miał okazję,
to nie takie trudne a sprawia nisamowitą frajdę. A póki co miłego wyjazdu do kraju.
Ale masz szczęście że awarja komputera nie była poważna, aż mi skóra cierpnie jak sobie wyobrażę takie problemy i
stratę danych. ;:14
Grażynko, to piękny początek sezonu zrobiłaś. Mam nadzieję że dzisiaj też pogoda się udała i mogłaś dalej
robić wiosenne ogrodowe porządki. Ja staram się codziennie coś pozbierać i poczyścić trochę rabatki. Powoli efekty
zaczynają być widoczne. :heja
Danusiu, ja też nie mam co liczyć na pozostałe, te co pięknie kwitły każdego roku. Nie wiem czemu są kapryśne
i nie kwitną każdego roku. Poczekamy razem do przyszłej wiosny. ;:65
Krysiu goryczkowa, może już niedługo uda Ci się zajrzeć na działeczkę, wiem ile ona Ci brakuje, ale jak już
tam zaglądniesz to dopiero humor się poprawi, bo to wiosenka :heja

Dzisiaj przyniosę Wam jeszcze troszkę tej naszej wiosny. Nie wytrzymałam i podskoczyłam do parku z aparatem ale tym
razem już z naładowanymi bateriami i udało mi się utrwalić na zdjęciach kilka kolorków wiosennych.

Znalazłam jakieś drzewko w pieknych różowych kwiatach, taki śliczny różowy obłoczek

Obrazek

Obrazek

Krokuski wylazły z trawy, to chyba te same co na Hali Chochołowskiej w Tatrach, choć ilości i widok niestety nie ten sam
ale i tak cieszą.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrowionka dla wszystkich miłych gości :wit
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Wiesia :wit ....co dzień zaglądam szukając wiosny u Ciebie.....a dziś jest wspaniała.....
moje marzenie-to zamieszkac we Francji-i to na południu :uszy
(marzenie nie do spełnienia :( )
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

przylatuję Pszczółko u Ciebie taka śliczna wiosna, fakt na Hali to cudowne dywany ale ja nie jestem wymagająca aż tak u Ciebie piękne, a u nas dziś zapowiadają w nocy wiatry huraganowe, życzę ;:3 i czekam na dalsze fotki :wit ;:196
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Wiesiu,pięknie kwitnące drzewko trochę podobne do migdałka ale pojedyncze kwiatki,wszyscy tęsknimy do takich obrazków.
Dobrze,że mamy swoją wysłanniczkę u bram wiosny! :wit :wit :wit
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Witaj Grażynko, zamieszkanie na południu Francji jest też moim niezrealizowanym marzeniem :;230 choć teraz to już bym
się nie zdecydowała na taką radykalną zmianę, choć wiele Paryżan wynosi się albo na południe albo na wieś po przejściu
na emeryturkę ;:108 szczęściarze z nich.
Uściski :wit
Taruś, jak tam po tych huraganowych wiatrach? Czy wszystko jeszcze sie trzyma?
Buziaczki na ten dzionek i oby był lepszy ;:196
Danuśku, nie znam się na tych kwitnących drzewkach, a szkoda bo śliczne mają kwiatki. Fakt że ten jest bardzo podobny
do migdałka, ale migdałki jeszcze śpią czekając na cieplejsze dni. Podejrzewam że to jakaś ozdobna śliwka bo to właśnie one
kwitną najwcześniej. Podsyłam jeszcze troszkę wiosny z parku.
Buziaczki ;:196

Obrazek

Obrazek

Ciemierniki są już takie ładniutkie. Niektóre kwiatki już ściemniały i przekwitają. Z tego wniosek że u mnie jednak nie będą kwitły w
tym roku bo byłyby już w kwiatach.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Milutkiego dnia
:wit
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wiesiu aż serduszko sie raduje patrząc na taką wiosnę :D Przepiękne kolorowe kwiatuszki z taką tęsknotą wyczekiwane :D Ja też znalazłam u siebie w ogródku pąki ranników i jestem cała w skowronkach z tego powodu :D
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Aguś, widzisz że wiosna u Was też niedługo zawita, ranniki już niedługo zakwitną i potem cała reszta już szybciutko
pójdzie. ;:65 będzie niedługo koniec tego naszego zimowego wyczekiwania i nareszcie wróci słonko i ciepełko i bedziemy
się wylegiwać w ogrodach :heja A póki co to u mnie też zakwitły te ciemno niebieskie iryski żyłkowane takie same jak w
parku. W zeszłym roku miałam też takie zółte ale nic z nich nie zostało więc mam fioletowe i niebieskie. W przyszłym roku
koniecznie muszę zdobyć te jasnoniebieskie ;:108 szalenie mi się podobają.
Pokażesz nam Aguś ranniki jak tylko rozłożą swoje żółte główki?
Buziaczki ;:196

Obrazek

Obrazek

Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
Rudominka
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 21:10

Post »

Ale fajnie, że już wiosna u Ciebie! Czyli do nas ma coraz bliżej ;:224
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Wiesiu, na tych fotkach wiosną aż pachnie. ;:138
Za oknem też świeci słoneczko, ale wiatr wieje aż huczy.
Miłego dzionka i słonka ;:3
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Pszczółko wieje, służby komunalne maja pełne ręce roboty, ale jest dość ciepło, nawet było słoneczko - dziś pewnie prawie każdy przechodzień to sprawia wrażenie, że jest pod wpływem wskazującym..............tak się zatacza :P
zastanawiamy się z M jak tu podjechać i zobaczyć co tam na działce, z drugiej strony po co jestem u Ciebie w ogródku jest wiosna, zielono, kolorowo, przyjemnie, ślicznie ciemierniki a iryski robią wrażenie, cieszymy się z każdej nawet malutkiej roślinki pewnie one o tym wiedzą dlatego nam tak delikatnie dokładaja kolorów, pozdrawiam i miłego dnia ;:63
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

@ Abeille
1. Wczoraj zaobserwowałem u siebie, że wreszcie nad ziemię przebiły się dwie pierwsze (z ośmiu posadzonych) szachownice kostkowane (Fritillaria meleagris). Aż podskoczyłem z radości. ;:138 Teraz już jedyną rośliną, która nie daje znaków życia, jest zawilec wieńcowy (Anemone coronaria).

2. Słońcem tośmy się za długo nie nacieszyli... :-(

3. Jakoś narty mnie nie ciągną. W ogóle ze sportów ciągną mnie jedynie... szachy. :;230. Tak przy okazji: jazdy na nartach uczy w Polsce instruktor; ?monitor? to inaczej ekran komputerowy. ;-)

4. Jeśli chodzi o komputer ? szczęśliwie tym razem wszystko udało się go reanimować. Zresztą nawet gdyby się nie udało, to danych bym nie stracił ? regularnie robię backup na dysku zewnętrznym ? czego nauczyły mnie przejścia z przeszłości (gdy byłem jeszcze nastolatkiem i mieszkałem u rodziców, dwa razy ?zaliczyłem? śmierć tablicy partycji ? i straciłem wszystkie dane, które były na uszkodzonym dysku).

5. Krokuski, które pokazujesz, to jednak nie te same, co kwitną w polskich Tatrach (jakkolwiek są równie piękne, jeśli nie piękniejsze). Na Twoich zdjęciach znajduje się Crocus sieberi podczas gdy w Tatrach występuje Crocus scepusiensis (przez niektórych botaników uznawany za podgatunek Crocus vernus).

6. Jako osoba nieznosząca upałów, na południe Francji nigdy bym się nie wyprowadził. :-P

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Witaj Wiesiu :wit

i ja do Ciebie zaglądam w poszukiwaniu wiosny :)
Niestety nie jest mi dane nacieszyć się wiosennymi fotkami bo zdjęcia mi się nie otwierają ;:223 odświeżam, odświeżam i nic ;:223 ;:223 ;:223
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”