Moje storczykowo - Jeanne

Zablokowany
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

jejku to moje ciche marzenie...taki ciapatek :roll:
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu - świetna fotorelacja rozwoju pączka i model bardzo fotogeniczny :D
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

Asiu gdzieś mi się zagubił Twój wątek i spóźniłam się na rozkwitanie dendrobium :oops: Jest przecudne :shock: :shock: :shock: moje powolutku paczki formuje :wink:
A relacja z rozkwitu "ciapka" bardzo ciekawa i model również bardzo mi przypadł do gustu :P
U mnie również pączki żółkną na potęgę i to właśnie na nowych "własnych" pędach :roll: nie wiem, to jakaś plaga, czy co :roll: odleciało mi już ze 20 pączków z falenopsisów :roll: dendrobia nobile na razie najlepiej sie trzymają tfu tfu tfu (żeby nie wykrakać) :wink:
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Joasiu urocze kwiatki ma "Mućka" ;:138
a co do żółknięcia pąków to ja w sumie jestem zadowolona, bo u mnie tylko jeden stracił wszystkie pąki z dwóch pędów - został tylko jeden kwiatek, podejrzewam, że moje storczyki teraz zbyt rzadko podlewam, bo podłoże z OS jest jednak bardzo grube i szybciej przesycha, a drugi phalaenopsis to już w ogóle mnie zdziwił, bo miał olbrzymie pąki, które były pąkami ponad 4 miesiące i nigdy się nie otworzyły, a już zwiędły ;:154
Awatar użytkownika
BEATA55555
200p
200p
Od: 22 wrz 2008, o 17:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jeanne pisze:Przewiać na pewno nie przewiało, bo w tym pokoju nie wietrzę zimą...myśle że może miał za sucho, nie wprawiłam się jeszcze w podlewaniu dendrobium :oops: mam nadzieję że reszta pączków się rozwinie :roll:
życzę Wam jak najmniej (a najlepiej wcale )opadających pączków :!:
Monisiu, a Tobie sabotek wszystko wynagrodzi :wink:
Na pocieszenie dla Wszystkich :wink: zapraszam na relację z rozwoju pączka mojej ukochanej :lol: "mućki" :
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

A tu Biała Dama, postanowiła zrobić mi niespodziankę i przedłuża pęd (bardzo przepraszam za jakość fotki :oops: )
Obrazek

Ten plamkowy uroczy taki jakby woskowany!
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 paź 2006, o 22:46
Kontakt:

Post »

Asiu, zajrzyj do mojego dendrobium ;) I poobserwuj swojego :) ;)
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Jakie miłe i liczne :oops: odwiedziny :wink: :!:
Tak Beatko, "mućka" ma takie grube woskowe płatki, pierwszy raz takiego storczyka spotkałam i od rzau wiedziałam że musi być mój :lol:
Madziu, takie słowa z Twoich ust to dla mnie zaszczyt :oops:
Soniu, podejrzana sprawa z tymi pączkami, żeby uschły zanim się otworzą :shock: u mnie też nie jest źle jeśli chodzi o opadanie pączków, mój żółty tygrysek stracił jednego pączka z przedłużenia pedu, ale teraz ma nowy i na nim 3 pączki, na razie zielone, odpukać :roll: no i to Dendrobium, straciło już 2 pączki i drżę o następne :?
Dorotko, to chyba przez tą porę niesprzyjającą, storczyki dziwnie się zebrały na kwitnienie, chciały nam "pokolorować" zimę i na tym tracą niestety :( cieszę się że podoba Ci się moje Dendrobium, trzyamm kciuki za pączki Twojego :!:
Pestko, marzenia się spełniają :wink: ten storczyk pochodzi z OBI więc zaglądaj tam :lol:
Aniu właśnie taki miałam zamiar (i "mućka" najwyraźniej też :lol: ), wnieść trochę radosci, bo ostatnio u wszystkich smutno z powodu opadających pączków :roll:
Dusia, szukajcie a znajdziecie 8) u ciebie też same piękności :wink:
Arielu, już do Ciebie lecę :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
pikasia
100p
100p
Od: 5 wrz 2007, o 23:09

Post »

Asiu jaka śliczna ta "mućka" hihi :lol: (fajnie ją nazwałaś :wink: ) Pięknie się uśmiecha.....tak tak.. to jeden z najpiękniejszych uśmiechów na świecie ;:113
Pozdrawiam
Kasia

moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Dusia, szukajcie a znajdziecie u ciebie też same piękności
no tak, ale ja nie mam za wiele oryginalnych. takiego jeszcze nie widziałam, nawet na wystawie, w tym roku pewnie też nie będzie. kiedy skończycie z tymi bzdurnymi "mućkami"?
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jeanne pisze: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

A tu Biała Dama, postanowiła zrobić mi niespodziankę i przedłuża pęd (bardzo przepraszam za jakość fotki :oops: )
Obrazek
:shock: Ooooo, ale cudny.
Aż mi ślinka pociekła :wink: Bardzo tajemniczy storczyk. ;:226
gelatynka
200p
200p
Od: 31 gru 2008, o 15:26

Post »

bardzo ciekawy jest ten ciapatek :) jeszcze takiego nie widzialam
gelka
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Kasiu,Teresko, Gelatynko, dzięki wielkie :wink: bardzo lubię tego ciapatka i mimo że ma na nowym pędzie tylko 3 pączki to i tak się cieszę ze mogę oglądać te cudne kwiaty (praktycznie non stop, bo dosłownie kilka dni temu przekwitł stary pęd :wink: ) a nazwa "mućka" funkcjonowała na Forum jeszcze zanim ta moja do mnie trafiła :wink: ale to akurat do mojego storczyka przylgnęła na dobre :lol:
Dusia, twoje ostatnie nabytki są oryginalne, ja bezskutecznie szukam np takiego z liśćmi w kropki, nie mówiąc o tych w typie Ever Spring czy Elegant Polka Dots :roll:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Joasiu, piękne zdjęcia :roll: bardzo lubię takie "mućki" :D Opadanie pączków...odpukać, jeszcze nie miałam tego problemu, ale czy nie jest to sprawa zbyt niskiej wilgotności w otoczeniu storczyka :?: Może dodatkowe tacki z keramzytem pomogłyby co nieco?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Guciu, dziękuje za miłe słowa :wink:
Co do pączków, u mnie to chyba sprawa za niskiej temperatury...było kilka dni siarczystych mrozów i cuda robiłam by tylko podnieść temperaturę (specjalnie dla storczyków dogrzewałam pokój dmuchawą :lol: ), ale i to było za mało...wilgotność jest w porządku, wszystkie stoją na tackach z keramzytem...fakt, prócz dendrobium :oops: i w tym wypadku chyba też za rzadko podlewam :oops: pierwszy raz mam z tym gatunkiem do czynienia, na błędach się człowiek uczy :roll: przy kolejnym kwitnieniu już będę wiedziała co i jak (no i na wiosnę planuję przesadzenie go do przezroczystej doniczki :wink: )
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 paź 2006, o 22:46
Kontakt:

Post »

O, czemu do przezroczystej? Będziesz obserwować wilgotność podłoża, czy para osadza się na doniczce czy...?
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”