Ogródek Pszczółki cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Pszczółki cz.5

Post »

A więc we Francji już sezon wiosenny się zaczął.
U mnie forsycja ani myśli pokazać pąki na kwiaty, wszystko jeszcze śpi snem głębokim.
Więc będę podglądać u Ciebie.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiesiu, do mnie wiosna tez się jeszcze wcale nie śpieszy i z miłą chęcią zaglądam do Ciebie podziwiać wiosenne widoczki :heja
Piekny irys ;:138
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiesiu, jak milo patrzeć u ciebie na wiosnę. U nas niestety wszystko jeszcze śpi. Dziś co prawda śniegu już nie ma ale zapowiadają powrót mrozów więc lepiej niech roślinki siedzą pod ziemią. Irysek śliczny ;:63
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Ooooo! A gdzie się podział mój wczorajszy post? :(
Masz cudowną wiosenkę Wiesiu. Mam nadzieję, że ozdrowiałaś jak zobaczyłam ciemiernika i tego słodkiego iryska. Bardzo lubię irysy żyłkowane. Szczególnie za ich mocny kolor. Choć niewielkie są widoczne i takie...eleganckie.
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

@ Abeille

Hibiskusa udało mi się zmarnować, więc więcej się już na niego nie porwę. A w każdym razie nie na różę chińską (Hibiscus rosa-sinensis), bo ogrodowego syryjskiego (Hibiscus syriacus) już posiałem, a letni (Hibiscus trionum) czeka na wysianie. :-)

Irys naprawdę cudowny. :-D

A co do odwołania mrozów ? muszę przyznać, że mnie to trochę... zmartwiło. :;230 ? a wszystko dlatego, że w przyszłym tygodniu wyjeżdżam (na szczęście tylko na tydzień) i trochę się boję, że mi cebulaki balkonowe zrobią głupi psikus i zakwitną pod moją nieobecność... W szczególności zaś hiacynty mogą mi zmalować taki numer, bo ich pąki kwiatowe prezentują się całkiem okazale.

Pozdrawiam!
LOKI
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WITAJ WIESIU ;:196
U Ciebie zawsze pięknie i kolorowo. Masz dużo pięknych niespotykanych roślin.
A wiosenka do Ciebie idzie dużymi krokami co widać na zdjęciach.
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Witajcie wieczornie :wit
Grażuś, można powiedzieć że sezon wiosenny u nas się już zaczął :heja wszystko powoli sie budzi z zimowego snu.
Szczególnie trzeba wyjść z domu, aby poczuć prawdziwą wiosenkę. Dzisiaj byłam w parku z aparatem by ją trochę uchwycić
w obiektywie, ale jak skleroza to skleroza, aparat był wyładowany, więc nici ze zdjęć. Za to podziwiałam prawdziwą wiosnę,
były piekne ciemerniki całe w kwiatach, iryski żyłkowane i nawet krokusiki co już kwitną i do tego po południu
przygrzało słoneczko i zapachniało wiosną. Do Ciebie Grazynko, też niedługo się doczłapie a póki co zapraszam do
mnie, jak nie zapomnę naładować aparat to bedzie co oglądać :;230
Buziaczki ;:3
Aga, musisz tez kupić takie iryski, są bezproblemowe i pięknie wczesnie kwitną. Za to najlepiej je dać do wiosennych
donic, bo są maciupkie tak jak krokusy i na rabatach słabo je widać
Uściski :wit
Dorotko, życzę Ci szybkiego nadejścia wiosenki i żeby te mrozy jak najszybciej przeszły ;:108 a póki co lepiej niech nic się
z ziemi nie wychyla
Milutkiego wieczoru ;:196
Izuś, podzielam Twój podziw dla żyłkowanych irysków. Coraz bardziej mi się podobają i na pewno dokupię na jesieni,
szczególnie te bladoniebieskie są cudne, choć te o mocnych kolorach i wyraźnym wzorku też :shock: i znajdę dla nich jakąś
lepszą donicę. Posadzę z bratkami o jasnym kolorze. Te białe niestety posadziłam w innej donicy, a przecież kwitną w tym
samym czasie i razem bardzo dobrze by wyglądały. Taki ciemny winny fiolet i biała nieskazitelność bratków, to by była dopiero
piękna kompozycja :heja no cóż, nie zapomnieć na jesieni ;:14
Buziaczki ;:196
Loki, powodzenia w uprawie hibiskusów z siewek ;:108 hiacynty długo kwitną więc na pewno się załapiesz nawet jeśli
wyjeżdzasz. Ale jeśli jedziesz w góry na narty, to trzeba się pośpieszyć, bo ponoć śnieg topnieje w oczach
Pozdrowionka :wit
Krysiu, dziękuję ;:196 chętnie się wiosenką z Tobą podzielę. ;:167 Ma być słonecznie i ciepło przez najbliższe dni, oby tylko
się sprawdziło to i mój migdałowiec zakwitnie niedługo
Buziaczki ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Wiesiu, ależ masz piękne oznaki wiosny. ;:111
Śliczny ten irysek i pąki na powojniku. ;:138
Może u nas też będzie już cieplej. ;:170
Słońca Ci życzę i ciepła. ;:196 ;:3
:wit
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Wiesiu ja spragniona słoneczka i wiosenki, to przybiegłam, bo u mnie leje, wieje brrrr troszkę przeczekam u Ciebie,
tak pięknie, roślinki w ogródku i w parku popisują się swoja urodą i jak tu ich nie kochać i marzyć,
no dobra uciekam, pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Witaj, Wiesiu. ;:167 Jak się czujesz? Napaliłam się na trawę libertia, dobrze że przeczytałam, że nie u nas.
Irysek uroczy. Wcześnie jak na Paryż również. Oby nie było już mrozów. :D
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Wiesiu :wit a ja w tym roku pierwszy raz posiałam driakiew i tą kaukaską również. Ile trzeba czekać na jaj kwiaty?
Piękna wiosna u Ciebie, ciekawe kiedy forsycja rozkwitnie?
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Wiesiu! Piękne pokazałaś zwiastuny wiosny ! Sama nie wiem , które piękniejsze - czy przebiśnieg czy liść bodziszka podświetlony... U mnie dziś co prawda było bardzo ciepło, ale myślę, że chłód jeszcze wróci. Pokazałaś pąki pierisów - moje jeszcze opatulone...
Aha, chcę Ci powiedzieć,że zamówiłam w Lilypolu lilie - w białych i mocno bordowych kolorach. Kiedyś podziwiałam taką kompozycję u Ciebie (lilia, liliowiec i in.) Będę próbowała stworzyć podobną u siebie!
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Och Wiesiu przybiegłam do Ciebie szukać zwiastunów wiosny i nie zawiodłam się... ale z Ciebie szczęściara, że Twoje oczy cieszą już się takimi kolorkami :)
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Wiesiu, u Ciebie zapowiadana zima zrobiła odwrót i chyba zawróciła do mnie.... prognozy znowu przewidują przymrozki w nocy przez parę najbliższych dni :?
Wiem, że to dopiero luty.... ;:224

Twój pomysł na kompozycję z fioletowych irysków i białych bratków jest super ;:63

I jestem ciekawa Twojego migdałowca :uszy
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

@ Abeille ? Niii, na nartach to ja w ogóle nie umiem jeździć? Wybieram się jedynie do kraju przodków (i tyłków). :;230

A dzisiaj ? po porannym ataku wściekłości (problemy z komputerem ? przez 45 minut naprawiał błędy na dysku i już się bałem, że nie wstanie, a wszystko to było skutkiem sobotniej przerwy w dostawie prądu) ? mam super humor (oczywiście dzięki słoneczku, które przez ostatnie miesiące, delikatnie mówiąc, nam skąpiło swoich wdzięków). ;:3

@ Pamelka ? Driakwie jednoroczne (Scabiosa stellata oraz S. atropurpurea) kwitną od lipca, zaś wieloletnie (S. caucasica) od sierpnia drugiego roku uprawy. A przynajmniej tak wyczytałem w internecie.

Pozdrawiam!
LOKI
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”