Ogród na wichrowym cz.10
-
Filemon24
- 1000p

- Od: 1 sie 2014, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród na wichrowym cz.10
Naoglądałam się tych ślicznych irysków u ciebie, że sama teraz nabrałam chęci żeby dosadzić jakąś odmianę
wcześniej jakoś mnie irysy szczególnie nie pociągały nie zdawałam sobie sprawy, że jest tyle pięknych odmian 
-
PEPSI
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj Monia czarujesz tymi irysami. Zaczynam je coraz bardziej doceniać. I koniecznie muszę zdobyć więcej niebieskich. 
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Irysy wymagają odmładzania co kilka lat, więc jeśli je podzielisz po kwitnieniu, za rok się odwdzięcząmisia pisze:Piękne odmiany irysówU mnie w tym roku nie kwitną tak obficie pewnie muszę je odmłodzić. Może wstawisz zdjęcie z ogrodu jak teraz wygląda z irysami i piwoniami, no i róże zaczęły kwitnąć
Rabaty kwitną i jest ładnie, ale chwastów już powoli nie ogarniamy. Ten rok jest pod względem paskudny
Dla Ciebie taki uroczy chwaścik

Zgodnie z prośbą daję fotki - piwonie zaczęły kwitnienie

W innych miejscach bodziszki i przywrotniki rozwijają pierwsze kwiaty

jeszcze gdzieś indziej goździki

wciąż jeszcze jednak dominują irysy

- misia
- 500p

- Od: 28 lip 2006, o 10:40
Pięknie
Bardzo ładnie irysy komponują się u Ciebie na rabatach.
Pozdrawiam, Beata
Ogród Misi
Ogród Misi
-
jol_ka
- 1000p

- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Jest cudnie
Uwielbiam Twój ogród
Piękne piwonie, bodziszki, przywrotniki. Róże i lawendy pięknie zapączkowane, już niedługo dadzą pokaz
Piwonie kwitną też i u mnie, ale po ostatnich ulewach w większości leżą już na ziemi
Jak u Ciebie sytuacja pogodowa??
Z chwastami w tym roku też nie daję już sobie rady... Tak jak i Ty mam podział na "strefy" pielenia z priorytetem dla rabaty przed domem, ale wychodzi na to, że co chwila do niej wracam bo mi wciąż zarasta
Piękne piwonie, bodziszki, przywrotniki. Róże i lawendy pięknie zapączkowane, już niedługo dadzą pokaz
Piwonie kwitną też i u mnie, ale po ostatnich ulewach w większości leżą już na ziemi
Z chwastami w tym roku też nie daję już sobie rady... Tak jak i Ty mam podział na "strefy" pielenia z priorytetem dla rabaty przed domem, ale wychodzi na to, że co chwila do niej wracam bo mi wciąż zarasta
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Moniś, jak zawsze przeurocze zdjęcia
Piwonie bujnie kwitną, całe obsypane kwieciem
Czy jesteś pewna, że ten irys to Fabulous frills? Mój wygląda zupełnie inaczej, no i kwiaty ma ogromne - 12-13 cm.
Zobacz tutaj:
http://wiki.irises.org/bin/view/TbFthru ... lousFrills
Czy jesteś pewna, że ten irys to Fabulous frills? Mój wygląda zupełnie inaczej, no i kwiaty ma ogromne - 12-13 cm.
Zobacz tutaj:
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Moni jestem wierną wielbicielką Twojego ogrodu. Regularnie spaceruję jego dróżkami. Zachwycam się tu zazwyczaj w milczeniu, bo już mi głupio stale pisać ochy i achy. A nic nie poradzę, że słowa uwielbienia same cisną mi się na usta, gdy tylku tu przyjdę.

- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Moniczko zaglądam,
tak wyrażę moje zdanie o pokazanych zakątkach
Strażniczki przy pergoli wyjątkowo dorodne, piwonie śliczne.
Taka ilość kompostu nie podnosi ci wysokości rabat.
Chwastami się nie przejmuj, ja po czterech dniach nieobecności uznałam, że chyba zmutowały, takie porosły. 
- silvarerum
- 1000p

- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne zdjęcia - to przedburzowe światło ładnie podkreśla urodę ogrodu Moniko 
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
- Alania

Oj, konieczniesilvarerum pisze:Piękne irysy![]()
Forum uzmysławia mi kolejne braki w moich nasadzeniach - oprócz niebieściochów syberyjskich, nie mam żadnych irysów. Muszę to naprawić
silvarerum pisze:Piękne zdjęcia - to przedburzowe światło ładnie podkreśla urodę ogrodu Moniko
Annes 77 pisze:Moni masz cudne irysy,a błękitne to i ja bym sobie chętnie posadziła
Izabelko, irysy najlepiej kupić od osób, które kolekcjonują irysy bądź też są hodowcą - to najpewniejsze źródłaIzabelaS pisze:Witaj, Moniko. Chciałabym się dowiedzieć, skąd bierze się takie piękne irysy? Gdzie to kupić? Czy kwitną w następnym roku po posadzeniu? Wiem, ze można kupić w necie, ale co polecasz?
-
jol_ka
- 1000p

- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Monia a fotki gdzie??
Czekam z niecierpliwością
Czekam z niecierpliwością
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- Alania

Aga2016 pisze:Tak, tak dobij mnie tymi cudnymi zdjęciami, patrzę na te cudeńka i nie mogę pracować
![]()
muszę mieć te irysy
- Alania

Joluś, ja tez już mam ciasno. Chciałabym więcej irysów, piwonii i innych bylin, ale po prostu miejsca brak. Dobrze, że w tym roku cofnęlśmy się w tył z ta wielką rabatą, to zyskałam jakieś 2m rabaty o dłgości ok.25m.jolcia1212 pisze:![]()
Moniko irysy przecudne. Gdybym mieszkała bliżej mojej mamy...ona ma takie ogromne podwórko do zagospodarowania
![]()
To chyba będzie plan na emeryturę
Anitko, odmian jest tysiące i wciąż powstają nowe. Są śliczne, mają wielkie kwiaty i stosunkowo długo kwitną, bo nadal mają kwiaty, więc kwitnienie trwa dość długoFilemon24 pisze:Naoglądałam się tych ślicznych irysków u ciebie, że sama teraz nabrałam chęci żeby dosadzić jakąś odmianęwcześniej jakoś mnie irysy szczególnie nie pociągały nie zdawałam sobie sprawy, że jest tyle pięknych odmian
- Alania

Niebieskie są ślicznePEPSI pisze:Oj Monia czarujesz tymi irysami. Zaczynam je coraz bardziej doceniać. I koniecznie muszę zdobyć więcej niebieskich.

- Alania

Jolcia, nie mam kiedy wrzucić zdjęć, ale teraz ogród nabrał wigoru i jest ładnie - ciągle coś rozkwita, nie ma przestojujol_ka pisze:Jest cudnieUwielbiam Twój ogród
![]()
Piękne piwonie, bodziszki, przywrotniki. Róże i lawendy pięknie zapączkowane, już niedługo dadzą pokaz![]()
Piwonie kwitną też i u mnie, ale po ostatnich ulewach w większości leżą już na ziemi![]()
Pogoda u nas piękna, ale w tamtym tygodniu ciągle padało i w efekcie mam znów wszystko zarośnięte chwastami.
Masz rację, Elwi - dobrze, że o tym napisałaś, bo mam podpisane FF. Od razu po przeczytaniu Twojego wpisu napisałam do hodowcy, od którego kupiłam tego irysa i okazało się, ze pomyłkowo wysłano mi Wintry Sky - tak więc nie mam FF, choć takiego kupowałamElwi pisze:Moniś, jak zawsze przeurocze zdjęciaPiwonie bujnie kwitną, całe obsypane kwieciem
![]()
Zobacz tutaj:
aneczka1979 pisze:Moni jestem wierną wielbicielką Twojego ogrodu. Regularnie spaceruję jego dróżkami. Zachwycam się tu zazwyczaj w milczeniu, bo już mi głupio stale pisać ochy i achy. A nic nie poradzę, że słowa uwielbienia same cisną mi się na usta, gdy tylku tu przyjdę.![]()
Dzięki, Aniu - nawzajem, bo ja również lubię Twój zadbany ogródek