jol_ka pisze:Jest cudnie

Uwielbiam Twój ogród
Piękne piwonie, bodziszki, przywrotniki. Róże i lawendy pięknie zapączkowane, już niedługo dadzą pokaz
Piwonie kwitną też i u mnie, ale po ostatnich ulewach w większości leżą już na ziemi
Jak u Ciebie sytuacja pogodowa??
Z chwastami w tym roku też nie daję już sobie rady... Tak jak i Ty mam podział na "strefy" pielenia z priorytetem dla rabaty przed domem, ale wychodzi na to, że co chwila do niej wracam bo mi wciąż zarasta

Jolcia, nie mam kiedy wrzucić zdjęć, ale teraz ogród nabrał wigoru i jest ładnie - ciągle coś rozkwita, nie ma przestoju

Piwonie szaleją, maja dużo pięknych kwiatów. Żałuję, że nie spisałam ich nazw przy zakupi, bo teraz z trudem się identyfikuje
Pogoda u nas piękna, ale w tamtym tygodniu ciągle padało i w efekcie mam znów wszystko zarośnięte chwastami.
Elwi pisze:Moniś, jak zawsze przeurocze zdjęcia

Piwonie bujnie kwitną, całe obsypane kwieciem
Czy jesteś pewna, że ten irys to Fabulous frills? Mój wygląda zupełnie inaczej, no i kwiaty ma ogromne - 12-13 cm.
Zobacz tutaj:
http://wiki.irises.org/bin/view/TbFthru ... lousFrills
Masz rację, Elwi - dobrze, że o tym napisałaś, bo mam podpisane FF. Od razu po przeczytaniu Twojego wpisu napisałam do hodowcy, od którego kupiłam tego irysa i okazało się, ze pomyłkowo wysłano mi Wintry Sky - tak więc nie mam FF, choć takiego kupowałam

Na dodatek okazuje się, że jest już niedostępny
aneczka1979 pisze:Moni jestem wierną wielbicielką Twojego ogrodu. Regularnie spaceruję jego dróżkami. Zachwycam się tu zazwyczaj w milczeniu, bo już mi głupio stale pisać ochy i achy. A nic nie poradzę, że słowa uwielbienia same cisną mi się na usta, gdy tylku tu przyjdę.

Dzięki, Aniu - nawzajem, bo ja również lubię Twój zadbany ogródek