Moje małe brzydkie kaczątko..;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Onak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lip 2006, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

surita pisze:
No i widzisz Karinko.. teraz mamy takie puszczalskie maciejki ;)
Ech.. mój śp Dziadek nigdy inaczej nie nazywał kawy rozpuszczalnej, jak puszczalską właśnie :)
He he he - puszczalskie maciejki - a wiesz? Moja mama tak mówi na kawę rozp! :lol: :lol:
Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie ;:173
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

Pooglądałam Twój balkon - ile różności, no, no, no. Czekam na dalsze zdjęcia i trzymam kciuki za wszystkie badylki. :lol:
Awatar użytkownika
surita
200p
200p
Od: 8 kwie 2008, o 14:36

Post »

Witaj w moich skromnych progach dewuko :)

A oto, jak rozrosły się clematis i lilak i podczas mojej czterodniowej nieobecności :) Normalnie mnie zaskoczyły :)

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, surita czyli Kasia.
Zapraszam na mój balkon :)
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

Kasiu - pod taka opieka nie dziwię się, że idą jak burza. :lol:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

wow pięknie clematis rośnie a lilak niedługo zakwitnie :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
gosia2501
200p
200p
Od: 28 lut 2008, o 15:35

Post »

Kasiu i to ma być ubogi balkon :shock: szczęka mi opadła, dzwonki przeurocze, a jak zakwitnie lilak to zapach będzie niósł się po całym mieszkaniu. Gratuluję pomysłu na stworzenie balkonowej oazy.
Pozdrawiam Gosia
Awatar użytkownika
Onak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lilak dajeee czaduuu! :lol: Fajnie, teraz Kasiu jak się zaczną cieplejsze dni - zobaczysz - będzie rósł dosłownie w oczach! Macieja tez niczego sobie - przerywałaś ją?
Pozdrawiam! Karina
Awatar użytkownika
surita
200p
200p

Post »

Dewuko, dziękuję za miłe słowo - żeby jeszcze tylko opiekunka miała nieco więcej doświadczenia ;) A tak to mam kilka króliczków doświadczalnych.. ale póki co im to chyba nie przeszkadza..

lisko, każdego ranka clematis zaskakuje mnie nowymi liśćmi, pędami albo tym, wokół czego się oplótł, a jeszcze wczoraj nie dosięgał ;) Zastanawiam się, czy nie ma za małej pergoli.. Ostatecznie puszczę go po balustradzie :)

gosiu, a widziałaś początki..? ;:112 Teraz to już jako tako wygląda :)

Karinko, no daje lilak, daje :) A co do maciejki, to zastosowałam taktykę selekcji naturalnej :) Przerywam te, które: mają słabe, cienkie łodyżki/ pokładają się/ nie podniosły się po podlaniu i w ogóle kiepsko sobie radzą :arrow: czyli niewiele :) Reszta rośnie jak szalona :)

Hihi, a sundaville zaczęło się oplatać wokół million bellsa.. Oj, jak się wszystko faktycznie będzie tak pleść, to strach będzie wyjść na balkon, żeby mnie jakaś liana znienacka nie capła ;)

Spróbuję później wrzucić kilka fotek, póki co szykuję się z małym na szczepienie :) ;:147
Awatar użytkownika
Onak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

surita pisze:...żeby jeszcze tylko opiekunka miała nieco więcej doświadczenia ;) A tak to mam kilka króliczków doświadczalnych.. ale póki co im to chyba nie przeszkadza..

Karinko, no daje lilak, daje :) A co do maciejki, to zastosowałam taktykę selekcji naturalnej :) Przerywam te, które: mają słabe, cienkie łodyżki/ pokładają się/ nie podniosły się po podlaniu i w ogóle kiepsko sobie radzą :arrow: czyli niewiele

Hihi, a sundaville zaczęło się oplatać wokół million bellsa.. Oj, jak się wszystko faktycznie będzie tak pleść, to strach będzie wyjść na balkon, żeby mnie jakaś liana znienacka nie capła ;)

Spróbuję później wrzucić kilka fotek, póki co szykuję się z małym na szczepienie :) ;:147
No to powodzenia na szczepieniu ;:16

A wracając do balkonu - Kasiu to cudnie, że tak Ci wszystko rośnie -niech tylko te ciepłe dni nastaną, wszystko ruszy z miejsca ze zdwojona siłą :) Clematis pięknie potrafi sie odwdzięczyć za dobra opiekę, może efekt przerośnie Twoje oczekiwania? :D
Dzięki twym radom, również postanowiłam zostawić Macieje jak jest - tak jak mówisz - przerwę te, które mają słabe, cienkie łodyżki :idea:

Hihih, jak Ci sie tak rozrasta sundaville - to ja już przebieram nóżkami w miejscu niecierpliwie ;:65 , popijam kawcię, siadam u Ciebie na krzesełku cichutko i wyczekuje zdjęć!!

P.S. Mój post u Ciebie na balkonie był moim tysięcznym!!! ;:74 Robimy imprezę! ;:136 ;:136
Pozdrawiam! Karina
Awatar użytkownika
surita
200p
200p

Post »

Onak pisze:P.S. Mój post u Ciebie na balkonie był moim tysięcznym!!! ;:74 Robimy imprezę! ;:136 ;:136
Nooo, to Karinko, z okazji Twojego tysięcznego postu najpierw podsypię trochę zdjęć :)

Ekspansywna sundaville (..a może będzie jakiś mały romans, chyba zagięła na million bellsa parol..) i szalony clematis:

ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek

Wszędobylska maciejka po naturalno-wspomaganej selekcji ;):

Obrazek Obrazek Obrazek

I lilak...:)

Obrazek

A to Karinko specjalnie dla Ciebie ---> Świętujmy Twój Tysięczny Post!!!

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Onak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

;:111 ;:111 ;:111 ;:111 ;:111

naprawdę szaleją Te Twoje maleństwa (już niedługo nie będzie tak o nich można pisać w takim tempie rosną!! ) Lilak i Clematis cudnie! a zreszta co ja plotę - reszta też!!

Obrazek Przynosze winko! ;:112 ;:113
Pozdrawiam! Karina
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Witaj Kasiu !Jleż ty zmieściłaś tych roślinek w doniczkach,oj będzie zapach, szczególnie maciejki.Balkonik ekstra.Życzę dalszych pomysłów na zwiększenie liczby kwiatów.Pozdrawiam i zapraszam -Zuzia.
Awatar użytkownika
Onak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasia - 5 dni minęło - pewnie widać jakaś zmianę u twoich podopiecznych - zdjęcia dawaj! ;:164 I zaglądnij do mnie -u mnie już zmiany na balkonie :wink:
Pozdrawiam! Karina
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Kasiu, Ty już nie sadź nic więcej bo zapach tych wszystkich kwiatów tak Cię oszołomi, że jeszcze spadniesz z balkonu! :)
Awatar użytkownika
surita
200p
200p

Post »

Witaj Kasiu !Jleż ty zmieściłaś tych roślinek w doniczkach,oj będzie zapach, szczególnie maciejki.Balkonik ekstra.Życzę dalszych pomysłów na zwiększenie liczby kwiatów.Pozdrawiam i zapraszam -Zuzia.
Witam Cię Zuziu serdecznie w moich skromnych progach :) Dalszych pomysłów mi może nie życz, bo otoczenie kupi mi taki wygodny kaftanik i odwiezie gdzie trzeba.. ;)
Mój mąż już marudzi, że niedługo w kuchni zamiast obiadu znajdzie ładnie opisaną butelkę nawozu, na której będzie stało "Paweł" :lol:
(Muszę się pochwalić, że zrobiłam moim butelkom ładne etykietki.. Głównie po tym, jak moja ciotka łyknęła sobie przegotowanej wody dla storczyka, zamiast mineralnej.. ;) Dobrze, że była świeża i bez dodatków.. ;)
Kasiu, Ty już nie sadź nic więcej bo zapach tych wszystkich kwiatów tak Cię oszołomi, że jeszcze spadniesz z balkonu! :)
Oj Monisiu, no wiesz.. jeszcze tylko.. pomidorki.. koktajlowe.. ;) Dzisiaj kupiłam nasiona... ;:224
Kasia - 5 dni minęło - pewnie widać jakaś zmianę u twoich podopiecznych - zdjęcia dawaj! I zaglądnij do mnie -u mnie już zmiany na balkonie ;)
Coś tam widać Karinko :) Planowałam nawet wrzucić zdjęcia dzisiaj, ale trafił mi się uczynny kolega z transportem na uczelnię, więc dopiero wróciłam ze spotkania z promotorem.. A zdjęcia zrobię i wrzucę i jutro :)
I już do Ciebie spieszę :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”