Działka na Kaszubach 2010
Re: Działka na Kaszubach 2010
Marysiu oczko i plaża są wyszły prześlicznie

- amba19
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agusiu - pocieszyłaś mnie! A już myślałam że to u mnie coś nie tak z glebą, z wilgotnością - i dlatego nie kwitną. No to nie pozostaje nic innego jak poczekać do przyszłego roku na kwiaty iksji, Cierpliwość cnotą ogrodnika
Izo - pomarańczowego kosmosa nie widziałam jeszcze nigdy w życiu! Czekoladowego oglądałam na Forum. Ale największy sentyment mam do tych najzwyklejszych
- ożywiają wspomnienia sprzed lat.....
Krysiu[ - grad padał u mnie na działce. Nawet nie wiem co uszkodził, bo wyjeżdżaliśmy w trakcie takiej ulewy, że nawet bramy nie zamknęliśmy.( Zamykali ją później sąsiedzi, którzy zostali na cały tydzień) Zobaczymy w sobotę....
Pszczółko-Wiesiu - iryska mam pierwszy rok ( to zakup z Renka) Myślę, że skoro przżył to tropikalne lato to raczej susza mu nie straszna. U mnie wszędzie jest sucho. Przecież woda w Kałuży jest zamknięta w plastykowej "wannie"
Jadziu, Ballado,Anko_ - dzięki za miła słowa. To takie przyjemne jak się człowiek narobi, a potem ktoś pochwali efekty tego trudu
Rispetto - ja nawet mam taki leżaczek, który tam będzie pasował rozmiarem . TO JEST STOJAK NA KOMÓRKĘ ( z IKEI)
Lilia Henryi - zakwitła jednym kwiatem. Zrobiła to w niedzielę, żebym mogła się nacieszyć jego widokiem, Czyż nie jest kochana????

Izo - pomarańczowego kosmosa nie widziałam jeszcze nigdy w życiu! Czekoladowego oglądałam na Forum. Ale największy sentyment mam do tych najzwyklejszych
Krysiu[ - grad padał u mnie na działce. Nawet nie wiem co uszkodził, bo wyjeżdżaliśmy w trakcie takiej ulewy, że nawet bramy nie zamknęliśmy.( Zamykali ją później sąsiedzi, którzy zostali na cały tydzień) Zobaczymy w sobotę....
Pszczółko-Wiesiu - iryska mam pierwszy rok ( to zakup z Renka) Myślę, że skoro przżył to tropikalne lato to raczej susza mu nie straszna. U mnie wszędzie jest sucho. Przecież woda w Kałuży jest zamknięta w plastykowej "wannie"
Jadziu, Ballado,Anko_ - dzięki za miła słowa. To takie przyjemne jak się człowiek narobi, a potem ktoś pochwali efekty tego trudu
Rispetto - ja nawet mam taki leżaczek, który tam będzie pasował rozmiarem . TO JEST STOJAK NA KOMÓRKĘ ( z IKEI)
Lilia Henryi - zakwitła jednym kwiatem. Zrobiła to w niedzielę, żebym mogła się nacieszyć jego widokiem, Czyż nie jest kochana????

- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu, bardzo dzielna ta Twoja Lilijka.
Taka jeszcze malutka a już pięknie zakwitła.

Taka jeszcze malutka a już pięknie zakwitła.
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Marysiu ale bomba piaszczysta i kamienista plaża, u mnie już niedługo pewnie rozpoczną się prace nad oczkiem o plaży nie pomyślałam ale widzę ....................i kto wie
pozdrawiam
pozdrawiam
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Choć malutka i niepozorna to trzeba przyznać, że ma dużo uroku ta lilia. Na Twoich cudnych zdjęciach wygląda bardzo elegancko.
Widziałam już u kogoś takie i planuję zapolować na nią i kilka innych turbankowych.
Marysiu białe mieczyki od Ciebie zdecydowały się w końcu zakwitnąć
Widziałam już u kogoś takie i planuję zapolować na nią i kilka innych turbankowych.
Marysiu białe mieczyki od Ciebie zdecydowały się w końcu zakwitnąć
-
Grazia

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Marysiu jestem juz w domku,niedawno przyjechalam ,pogoda straszna.Dzieci zostały z Bronusiem do niedzieli.Ja w niedziele zaczynam dyżur u Tomka.Śmiesznie i dziwnie po miesiącu w domu.Istnieje nawet taki sprzęt jak telewizor.Nie pamiętam czy mówiłam Ci o jagnięcinie,właśnie zakończyłam obrabianie.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Moja Henry też dopiero niedawno zakwitła ,ale muszę przyznać ,ze jest śliczna
- amba19

Krysiu- najbardziej się cieszę, że widziałam ją w pełnej krasie. W następny weekend zostało po niej tylko wspomnienie....(czyli szczątki przekwitniętego kwiatka)
Taruniu - będę podglądać powstawanie Twojego oczka ( liczę na fotograficzną relację)
Tujko - zaraz do Ciebie zajrzę! Myślę, że są zdjęcia mieczyków
Grażynko - o jagnięcinie nie mówiłaś. Wyobrażam sobie że nie jest sympatycznie na działce w taką pogodę. Ja zrezygnowałam z wyjazdu w tym tygodniu. Jak wiesz mam co robić na miejscu
Za to mój szalony syn pojechał na ryby pod namiot
Jadziu - mnie też podobają się te lilie, są takie inne. Jak się uda to kupię więcej turbankowych lilii w jesieni.
W ten ponury, deszczowy poranek - wspomnienie słonecznych dni
....

Ewolucja różyczki......
(to ten sam pęd w odstępie jednego tygodnia
)

Taruniu - będę podglądać powstawanie Twojego oczka ( liczę na fotograficzną relację)
Tujko - zaraz do Ciebie zajrzę! Myślę, że są zdjęcia mieczyków
Grażynko - o jagnięcinie nie mówiłaś. Wyobrażam sobie że nie jest sympatycznie na działce w taką pogodę. Ja zrezygnowałam z wyjazdu w tym tygodniu. Jak wiesz mam co robić na miejscu
Za to mój szalony syn pojechał na ryby pod namiot
Jadziu - mnie też podobają się te lilie, są takie inne. Jak się uda to kupię więcej turbankowych lilii w jesieni.
W ten ponury, deszczowy poranek - wspomnienie słonecznych dni

Ewolucja różyczki......
(to ten sam pęd w odstępie jednego tygodnia

- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
MARYSIU jak nazywa się ta różyczka ,gdyż mam o pododobnych płatkach pnąca . Czy ta Twoja jest równiez pnąca
- amba19

Jadziu - niestety nie wiem co to za odmiana. Kupiłam na targach w Lubaniu z etykietką - Różowa wielkokwiatowa.
W zeszłym roku miała tylko jeden kwiat późną jesienią, a teraz kwitnie już drugi raz. Jestem z niej bardzo zadowolona
W zeszłym roku miała tylko jeden kwiat późną jesienią, a teraz kwitnie już drugi raz. Jestem z niej bardzo zadowolona
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
no właśnie z tymi etykietami mam podobny problem kupiłam różę pienną, nie przetrwała ale chciałabym mieć jej odbitkę niestety nie znam nazwy bo: róża pienna, kupowana w ogrodnictwie oni z kolei tylko są pośrednikami...........
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Ależ Ty fotki robisz piękne!! Kapcie spadają
Mieczyków Ci zazdroszczę, przestałam je sadzić z lenistwa, ale kupuję sobie do wazonu
Zwykle się je sadzi gdzieś dalej bo wysokie, a ja lubię je mieć pod nosem.
Mieczyków Ci zazdroszczę, przestałam je sadzić z lenistwa, ale kupuję sobie do wazonu
- amba19

Taruniu - tak to niestety jest. Czasem mam wrażenie że patrzą na mnie jak na wariatkę jak usiłuję dopytać się czegoś więcej na temat rośliny, którą chcę kupić.
Agusiu - ja w tym roku poszalałam z mieczykami. A to dlatego, że one nie najgorzej u mnie rosną. Zobaczymy tylko jak uda mi się przechować cebule przez zimę. Może być problem- bo piwnica ciepła......
Ciemny mieczyk od Anity wygląda mi na odmianę Avacango

Agusiu - ja w tym roku poszalałam z mieczykami. A to dlatego, że one nie najgorzej u mnie rosną. Zobaczymy tylko jak uda mi się przechować cebule przez zimę. Może być problem- bo piwnica ciepła......
Ciemny mieczyk od Anity wygląda mi na odmianę Avacango

- roslynn
- 1000p

- Od: 15 lut 2008, o 12:12
Taaa... moje mieczyki od Anity też pięknie kwitły. Tyle, że po burzy legły na grzędzie. Musiałam obcinać i wkładać do wazonu. Mamie też się dostało.
Rodzina i goście, którzy mnie odwiedzali byli nimi zachwyceni. Niesamowite kolory i płatki takie piękne. Bedę je rozmnarzać, mam dużo chętnych na nie:D
Ambo, numer ze solniczką w kształcie pomidora bardzo cwany i pomysłowy. Pewnie sąsiadów zżerała zazdrość:D
Rodzina i goście, którzy mnie odwiedzali byli nimi zachwyceni. Niesamowite kolory i płatki takie piękne. Bedę je rozmnarzać, mam dużo chętnych na nie:D
Ambo, numer ze solniczką w kształcie pomidora bardzo cwany i pomysłowy. Pewnie sąsiadów zżerała zazdrość:D
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
No, takim mieczykom to nawet bym się nie oparła.
Fantastyczne kolory.
A wiesz Marysiu, że mieczyki co roku trzeba sadzić w innym miejscu ?

A wiesz Marysiu, że mieczyki co roku trzeba sadzić w innym miejscu ?