Ogród Oli - na działce budowlanej cz.3
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
_oleander_ fioletowa roślinka o której piszesz jest przepiękna, ale niestety zbyt wysoka
ja pytałam o tę niziutką płożącą kępę z drobnymi fioletowymi kwiatuszkami, wydaje mi się że delosperma, ale nie wiem, czy się nie mylę
Wpadła mi w oko , bo jest cudna i właśnie z takich roślinek jakie lubię- drobniutkich 8) 

- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś to Tobie chodzi o aster tzw.Marcinki.On nie jest niski i płożący , choć jak na astry to niski.
Ma wysokość ok.50 cm. Zdjęcie jest zrobione z góry i tak wyszło.
Taruś u mnie lunęło dopiero po 16-tej.Lało ok.15 minut , trochę podlało ale dużo wody spłynęło.
Po tylu dniach posuchy to ten dzisiejszy deszcz był zbyt gwałtowny. Ale dobre i to.
Udało mi się wsadzić zimowity i jesienne krokusy, przyciąć pędy po kwiatach u krokosmi i zawilca japońskiego.
Podcoąć gałęzie u derenia i kaliny koralowej. Pozazdrościłam Marioli SEKATORA
Odchwaszczać będę jutro

Ma wysokość ok.50 cm. Zdjęcie jest zrobione z góry i tak wyszło.
Taruś u mnie lunęło dopiero po 16-tej.Lało ok.15 minut , trochę podlało ale dużo wody spłynęło.
Po tylu dniach posuchy to ten dzisiejszy deszcz był zbyt gwałtowny. Ale dobre i to.
Udało mi się wsadzić zimowity i jesienne krokusy, przyciąć pędy po kwiatach u krokosmi i zawilca japońskiego.
Podcoąć gałęzie u derenia i kaliny koralowej. Pozazdrościłam Marioli SEKATORA

Odchwaszczać będę jutro

- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
A u mnie jest przecież wilgotno, i to jak !coma95 pisze:To już jednak zboczenie :P
Zaczęłam przeglądać stronki o krwawnicy i na szczęście okazało się ze lubi środowisko wodne a tego u mnie nie ma
I krwawnica, postała, postała i...wyciągnęła nogi na sucho.

W naturze, rośnie 15 metrów dalej, nad samą rzeką,
więc jednak jest moczymordą.

Chyba, że są rózne odmiany..., a są?
Olaś, tyle dali u Ciebie.
A powiedz, gdzie ślimaki?

- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Uporałam się z ogórkami.Ale zdjęć im nie będę robiła.
Zobaczymy czy będą smakowały jak u Jadzi
Zdecydowanie wolę pracę na działce niż w kuchni i nogi mniej bolą
Przed deszczem uwieczniłam inne odmiany dalii.

Z takich chmur lało ok 15 minut a wydawało się , że będzie to trwało do wieczora.
Zakwitły tegoroczne samosiejki fiołka rogatego . Hortensja kwitnie na tegorocznych pędach.
Zobaczymy czy będą smakowały jak u Jadzi

Zdecydowanie wolę pracę na działce niż w kuchni i nogi mniej bolą

Przed deszczem uwieczniłam inne odmiany dalii.

Z takich chmur lało ok 15 minut a wydawało się , że będzie to trwało do wieczora.
Zakwitły tegoroczne samosiejki fiołka rogatego . Hortensja kwitnie na tegorocznych pędach.
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Olu. We Wrocku, również przez piętnaście minut popadało i koniec. A susza straszna. Moje ogórki ostatnie zebrałam po powrocie z wakacji i koniec. Jeszcze zrywam ostatnie pomidorki. Fasolka również prawie wyschła. Ale jeszcze nie wyrywam, może trochę po tym deszczu odbije. A dalie masz przepiękne.
pomimo tego, że oberwały po tej strasznej nawałnicy która przeszła u Ciebie.

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
OLU nie wiem czy będa smakowały tak jak u mnie gdyz to trochę inna receptura niż moja . na razie za bardzo nie mam sił. Roboty co niemiara chociaz płot już stoi . Teraz ogródek wygląda jak ogródeczek . Siatka go optycznie zmniejszyła a przywrócenie go do normalnoście potrwa nie wiem jak długo . Roślinki zdeptane ale na wiosnę odżyją gdyż korzenie są zdrowe . Namyślam się teraz z której strony zacząc . TO DOPIERO DYLEMAT . Miłego świętowania .