A od piątku zapowiadają dłuższe mrozy.
To nic dobrego nie wróży.
Ach posiedziałabym sobie jeszcze u Ciebie w zakątku pośród róż.

Grażynko, a ja Ci nie zazdroszczę takiej pogody i jeszczce mniej padchodzących mrozów. U nas jeszcze ciepło bo 17 stopni po południu.kogra pisze:Wiesiu u Ciebie piękna złota jesień a u mnie deszcz, mgła, pochmurno - iście angielska pogoda.
A od piątku zapowiadają dłuższe mrozy.
To nic dobrego nie wróży.
Ach posiedziałabym sobie jeszcze u Ciebie w zakątku pośród róż.![]()
Ci życzę.
Danuśku, jak to smutno brzmi to zamknięcie sezonu.danutab pisze:Wiesiu jeszcze pięć dni ładnej pogody i mój sezon na działce będzie zamknięty.
Jeszcze kwitną w donicy lilie i jak będzie pogoda zakwitnie Grahamek i Falstaff.
Aniu, tak to już niestety jest, nie jesteśmy wszyscy równi pod względem klimatu, ale na szczęście to nie zawsze Ci sami co mają gorszy klimat.AniaDS pisze:Wiesiu, jak ja bym chciała, żeby u nas taka pogoda była
w większości Polski ani zimy nie było, ani deszczy nie ma, a u mnie wszystko![]()
i trwa nadal, śnieg połamał mi prawie wszystkie róże a teraz tylko buro i deszczowo ciągle![]()
zdjęcia piękne jak zwykle, ten żabi królewicz wyszedł bajecznie, a kociak jeszcze lepiej.
Jaką ma minkę
Mam nadzieję Grażynko, że moja kicia do tego nie spuści liści po jesiennym przebarwieniu bo będzie łyso wyglądać na zimęgrazynarosa22 pisze:Piękne jesienne kolorki ...nawet je kiciuś przyjął
Grażynko, trzymaj się dzielnie w tą złą pogodę. Jeszcze wyjdzie słońce i u Was. A u nas mają być deszcze przez cały tydzień. Będziemykogra pisze:Wiesiu tobie to dobrze.
U mnie zapowiadają na jutro opady śniegu i mróz.
A przecież babiego lata jeszcze nie było !!!!!!!
Alutko, to jest właśnie moja kotka co nie chciała być kotemFleur 78 pisze:Jaki śliczny ten Twój kociaczek, Wiesiu!Czy to junior? bo młodo wygląda! Pokaż też drugiego! No i powiedz jak się nazywają!
Biedna Grażynka...U nas też ma się trochę popsuć pogoda od niedzieli, ale nie aż tak...
Feluś, diascje są prześliczne i bardzo obficie kwitną. Nadają się głównie do donic i skrzynek na tarasie i balkonie. Skrrętnik też bardzo mi się podoba ale tofela pisze:Bardzo podoba mi się diascja. Prześliczny ma kolor kwiatków. Mam podobną roślinę, która też pochodzi z południowej Afryki i kwitnie na okrągło cały rok. Ale moja to rodzaj skrętnika (streptocarpus Concord Blue).
Ewciu, lubię taką złotą jesień. U nas już były pierwsze przymrozki ale ziemia jest jeszczce cieplutka i nic nie przemarzło. U nas tez ma się troszkęgloriadei pisze:Wiesiu,
jesień przeuroczana twoich zdjęciach!
ten niebieski z zółtym - wspaniałe połączenie!
U mnie dzisiaj był już pierwszy przymrozek i liście zaczęły opadać
Kończy się złota jesień ale na szczęście mogę jeszcze nacieszyć oczy w Twoim ogródku