Zapraszam do siebie-darla80

Zdjęcia naszych ogrodów.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zapraszam do siebie-darla80

Post »

Darla datury masz obłędne nie ma co ;:138 no i pozytywnie zazdraszczam lilii w oczku :oops: ja nadal szukam . Od jutra zaczynasz edukację szkolną ;:65 powodzenia oby Wam tylko pogoda dopisała ;:3
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27

Post »

Witaj Darlo, podzimiam z zachwytem Twoje bielunie :shock: calla ciemna jest boska :wit
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit
Zaglądam i ja do Ciebie Darlo, bo na wątku clematisoholików widziałam że masz filigree :) Właśnie go kupiłam :) Jestem ciekawa jak go oceniasz? Zostawiłaś w donicy czy znalazłaś inne miejsce dla niego?
Pozdrawiam !
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

Darlo witaj Kochana ;:196
Piekne Datury jak zwykle......:))
Pozdrawiam goraco.
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Bogusiu odezwij się :wit pokaż co się dzieje w ogrodzie :?: Datury od Ciebie pięknie urosły, miały nawet pączki ale nie zdążyły zakwitnąć. Musiałam wykopać i sprzątnąć, przymrozek zważył listki i zawiązki kwiatów, strasznie mi szkoda :cry: Może w przyszłym doku się doczekam ;:108
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p
Od: 29 sie 2008, o 10:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Na chwilkę wpadam teraz tylko na forum :oops:
Zaczęłam studia dzienne i sam dojazd na uniwerek zajmuje mi codziennie 2 godziny,czasem wracam dopiero o 21-30 i wtedy to już mi się nic nie chce...o nauce nie wspomnę ;:224
W ogrodzie robi się szaro,buro...ale coś tam kolorowego jeszcze się znajdzie-w tym roku trzmielina oskrzydlona ładnie zapłonęła zanim zrzuci liście(jak poprzedniej jesieni) a wczoraj już padał śnieg z deszczem :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
A na dobranoc podwójna tęcza :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ładna ta twoja trzmielina. Ja kupiłam odmianę niska, ale jeszcze jest zielona. ;:223 I nie wiem czemu. :roll:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

a mnie się bardzo ale bardzo podobają kalie które w przyszłym roku w końcu będę musiała sobie sprezentować a oczko już mnie wciągnęło budowa niestety na wiosnę i przyznam, że najbardziej nie mogę doczekać się lilii wodnych
pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Re:

Post »

darla80 pisze: W sumie to naprawdę fajnie wygląda gdy kwitnie.
Obrazek Obrazek
Witaj :-) Masz fajny, kolorowy ogród :-)
O ile ja się znam na niebieskich, to jest to dzwonek skupiony :-)
Też mi się marzy klon palmowy, ale nie wiem, czy u nas przetrwa. Znasz kogoś, kto ma w ogrodzie starszy egzemplarz? Jeśli go kupię, to przez pierwsze lata przechowam w zadołowanej donicy. Na zimę przesadzę ją w zaciszne miejsce, bo chyba mroźne wiatry są dla malucha najgroźniejsze.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Trzmielina przepięknie wybarwiona, kloniki urocze. Dobrze, że tu w końcu wstąpiłaś!
Pstre fiołkowe listeczki już wypuściły dzidziusie.
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Witaj piękne jeszcze jesienne barwy u Ciebie a datury powalające ;:108
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

W końcu weekend i chwila oddechu od ;:132 ;:224
Nie ma jednak czasu na nudę bo wtedy nadrabiam zaległości u domowych zielonych: w soboty moczenie storczyków a w niedzielę fiołeczków :uszy (tu Cię podziwiam Wando za osobne miseczki do każdego :shock: dla mnie za dużo w tej chwili by było zachodu przy braku czasu :oops: Dzidziusiów gratuluję-aby zdrowo się chowały ;:108 ).
Co do ogrodu-zastanawiam się czy zapowiedzi długiej,ostrej zimy są jednak prawdą :roll: Zeszły tydzień był wspaniały(dawno nie pamiętam tak ciepłego Święta Zmarłych),teraz leje całym niebem ale wkrótce temperatura spadnie...
Oczko wstępnie przygotowane-rybki już wyłapaliśmy i pływają sobie w nowym-wiekszym od poprzedniego akwarium w piwnicy(5 dużych i 11 młodziutkich,niektóre jeszcze się nie wybarwiły i musieliśmy wylać sporo wody z oczka by je odszukać :lol: ) a część roślin zniosłam na niższy poziom(np. właśnie lilie).
Zostało mi praktycznie wygrabienie opadłych liści i drobne porządki ale czekam aż opadną z pobliskiej wierzby(widać ją na zdjęciu z tęczą) bo teraz to syzyfowa praca przy tym wietrze...oraz na dłuuugi weekend bo będzie trochę więcej czasu ;:65
Klony również niedługo przeniosę do piwnicy i tam przezimuję-teraz jeszcze nie chcę ryzykować na naszej "Siberii" :wink: Widziałam np. ogromnego,zachwycającego Artropurpureum rosnącego przy budynku EuroOgrodu w Białymstoku ;:224 (dzwoneczka już rozszyfrowałam-nie ma to jak fachowe forumki ;:196 )
Co do kalii-mam nadzieję,że przezimują bez problemów.Jedna sprawiła mi niespodziankę i zawiązała nasiona-ciekawe czy coś z tego będzie :roll:
Dziękuję za odwiedziny ;:196 i pozdrawiam cieplutko ;:3
Awatar użytkownika
asia-6003
200p
200p
Od: 10 maja 2009, o 10:56

Post »

Łomatkojedyna, jak ty masz pięknie w ogrodzie! To wszystko takie wypielęgnowane, zadbane, jakoś tak fajnie rozplanowane. Ja też chcę Cię popodglądać- daj adres na pw. Może wiosną się powymieniamy, choc za mało mam do wymiany :oops: Coś pięknego te tulipany. No i masz pomoc w córci, kiedy moje "karaluchy" urosną, żeby pomagać??? Na razie głównie przeszkadzają.
Kocham niebieskie! jeśli to dzwonek skupiony to muszę go kupić!
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Wreszcie jestem po sesji i oficjalnie mam wakacje :tan
Czas więc nadrobić zaległości-a jest ich sporo(nie tylko w zwiedzaniu znajomych ogrodów).
Muszę zmodernizować(poprzesadzać,podosadzać) dwie rabaty-tę z ostatniego zdjęcia oraz podwyższaną przy siatce i płocie przy oczku...oraz przesadzić hortensję pod płot jesienią bo jest wprost ogromna-za to jak pachnie ;:108
Zima przyszła nagle i w szale nauki ;:132 nic nie zostało okryte-trochę kiepsko kwitły Różaneczniki...ale na resztę nie mogę narzekać-przetwały i cieszą oczy :uszy
Tak wygląda mój zielony azyl po dzisiejszej burzy:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »