Zapraszam do siebie-darla80
Re: Zapraszam do siebie-darla80
Darla datury masz obłędne nie ma co
no i pozytywnie zazdraszczam lilii w oczku
ja nadal szukam . Od jutra zaczynasz edukację szkolną
powodzenia oby Wam tylko pogoda dopisała 
- Matemax
- 1000p

- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Darlo, podzimiam z zachwytem Twoje bielunie
calla ciemna jest boska 
- AgaNet
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zaglądam i ja do Ciebie Darlo, bo na wątku clematisoholików widziałam że masz filigree
Pozdrawiam !
Darlo witaj Kochana
Piekne Datury jak zwykle......
)
Pozdrawiam goraco.
Piekne Datury jak zwykle......
Pozdrawiam goraco.
Bogusiu odezwij się
pokaż co się dzieje w ogrodzie
Datury od Ciebie pięknie urosły, miały nawet pączki ale nie zdążyły zakwitnąć. Musiałam wykopać i sprzątnąć, przymrozek zważył listki i zawiązki kwiatów, strasznie mi szkoda
Może w przyszłym doku się doczekam 
- darla80
- 1000p

- Od: 29 sie 2008, o 10:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Na chwilkę wpadam teraz tylko na forum
Zaczęłam studia dzienne i sam dojazd na uniwerek zajmuje mi codziennie 2 godziny,czasem wracam dopiero o 21-30 i wtedy to już mi się nic nie chce...o nauce nie wspomnę
W ogrodzie robi się szaro,buro...ale coś tam kolorowego jeszcze się znajdzie-w tym roku trzmielina oskrzydlona ładnie zapłonęła zanim zrzuci liście(jak poprzedniej jesieni) a wczoraj już padał śnieg z deszczem

A na dobranoc podwójna tęcza

Zaczęłam studia dzienne i sam dojazd na uniwerek zajmuje mi codziennie 2 godziny,czasem wracam dopiero o 21-30 i wtedy to już mi się nic nie chce...o nauce nie wspomnę
W ogrodzie robi się szaro,buro...ale coś tam kolorowego jeszcze się znajdzie-w tym roku trzmielina oskrzydlona ładnie zapłonęła zanim zrzuci liście(jak poprzedniej jesieni) a wczoraj już padał śnieg z deszczem

A na dobranoc podwójna tęcza

Pozdrawiam serdecznie. Darla
"Wymienię/Sprzedam/Kupię-Fiołki odmianowe i nie tylko... ;)"
"Zapraszam do swojego ogrodu -darla80" "Moje Storczyki"
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ładna ta twoja trzmielina. Ja kupiłam odmianę niska, ale jeszcze jest zielona.
I nie wiem czemu. 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
a mnie się bardzo ale bardzo podobają kalie które w przyszłym roku w końcu będę musiała sobie sprezentować a oczko już mnie wciągnęło budowa niestety na wiosnę i przyznam, że najbardziej nie mogę doczekać się lilii wodnych
pozdrawiam
pozdrawiam
Re:
Witaj
O ile ja się znam na niebieskich, to jest to dzwonek skupiony
Też mi się marzy klon palmowy, ale nie wiem, czy u nas przetrwa. Znasz kogoś, kto ma w ogrodzie starszy egzemplarz? Jeśli go kupię, to przez pierwsze lata przechowam w zadołowanej donicy. Na zimę przesadzę ją w zaciszne miejsce, bo chyba mroźne wiatry są dla malucha najgroźniejsze.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Trzmielina przepięknie wybarwiona, kloniki urocze. Dobrze, że tu w końcu wstąpiłaś!
Pstre fiołkowe listeczki już wypuściły dzidziusie.
Pstre fiołkowe listeczki już wypuściły dzidziusie.
- szyszunia
- 1000p

- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Witaj piękne jeszcze jesienne barwy u Ciebie a datury powalające 
- darla80
- 1000p

W końcu weekend i chwila oddechu od
Nie ma jednak czasu na nudę bo wtedy nadrabiam zaległości u domowych zielonych: w soboty moczenie storczyków a w niedzielę fiołeczków
(tu Cię podziwiam Wando za osobne miseczki do każdego
dla mnie za dużo w tej chwili by było zachodu przy braku czasu
Dzidziusiów gratuluję-aby zdrowo się chowały
).
Co do ogrodu-zastanawiam się czy zapowiedzi długiej,ostrej zimy są jednak prawdą
Zeszły tydzień był wspaniały(dawno nie pamiętam tak ciepłego Święta Zmarłych),teraz leje całym niebem ale wkrótce temperatura spadnie...
Oczko wstępnie przygotowane-rybki już wyłapaliśmy i pływają sobie w nowym-wiekszym od poprzedniego akwarium w piwnicy(5 dużych i 11 młodziutkich,niektóre jeszcze się nie wybarwiły i musieliśmy wylać sporo wody z oczka by je odszukać
) a część roślin zniosłam na niższy poziom(np. właśnie lilie).
Zostało mi praktycznie wygrabienie opadłych liści i drobne porządki ale czekam aż opadną z pobliskiej wierzby(widać ją na zdjęciu z tęczą) bo teraz to syzyfowa praca przy tym wietrze...oraz na dłuuugi weekend bo będzie trochę więcej czasu
Klony również niedługo przeniosę do piwnicy i tam przezimuję-teraz jeszcze nie chcę ryzykować na naszej "Siberii"
Widziałam np. ogromnego,zachwycającego Artropurpureum rosnącego przy budynku EuroOgrodu w Białymstoku
(dzwoneczka już rozszyfrowałam-nie ma to jak fachowe forumki
)
Co do kalii-mam nadzieję,że przezimują bez problemów.Jedna sprawiła mi niespodziankę i zawiązała nasiona-ciekawe czy coś z tego będzie
Dziękuję za odwiedziny
i pozdrawiam cieplutko 
Nie ma jednak czasu na nudę bo wtedy nadrabiam zaległości u domowych zielonych: w soboty moczenie storczyków a w niedzielę fiołeczków
Co do ogrodu-zastanawiam się czy zapowiedzi długiej,ostrej zimy są jednak prawdą
Oczko wstępnie przygotowane-rybki już wyłapaliśmy i pływają sobie w nowym-wiekszym od poprzedniego akwarium w piwnicy(5 dużych i 11 młodziutkich,niektóre jeszcze się nie wybarwiły i musieliśmy wylać sporo wody z oczka by je odszukać
Zostało mi praktycznie wygrabienie opadłych liści i drobne porządki ale czekam aż opadną z pobliskiej wierzby(widać ją na zdjęciu z tęczą) bo teraz to syzyfowa praca przy tym wietrze...oraz na dłuuugi weekend bo będzie trochę więcej czasu
Klony również niedługo przeniosę do piwnicy i tam przezimuję-teraz jeszcze nie chcę ryzykować na naszej "Siberii"
Co do kalii-mam nadzieję,że przezimują bez problemów.Jedna sprawiła mi niespodziankę i zawiązała nasiona-ciekawe czy coś z tego będzie
Dziękuję za odwiedziny
- asia-6003
- 200p

- Od: 10 maja 2009, o 10:56
Łomatkojedyna, jak ty masz pięknie w ogrodzie! To wszystko takie wypielęgnowane, zadbane, jakoś tak fajnie rozplanowane. Ja też chcę Cię popodglądać- daj adres na pw. Może wiosną się powymieniamy, choc za mało mam do wymiany
Coś pięknego te tulipany. No i masz pomoc w córci, kiedy moje "karaluchy" urosną, żeby pomagać??? Na razie głównie przeszkadzają.
Kocham niebieskie! jeśli to dzwonek skupiony to muszę go kupić!
Kocham niebieskie! jeśli to dzwonek skupiony to muszę go kupić!
- darla80
- 1000p

Wreszcie jestem po sesji i oficjalnie mam wakacje
Czas więc nadrobić zaległości-a jest ich sporo(nie tylko w zwiedzaniu znajomych ogrodów).
Muszę zmodernizować(poprzesadzać,podosadzać) dwie rabaty-tę z ostatniego zdjęcia oraz podwyższaną przy siatce i płocie przy oczku...oraz przesadzić hortensję pod płot jesienią bo jest wprost ogromna-za to jak pachnie
Zima przyszła nagle i w szale nauki
nic nie zostało okryte-trochę kiepsko kwitły Różaneczniki...ale na resztę nie mogę narzekać-przetwały i cieszą oczy
Tak wygląda mój zielony azyl po dzisiejszej burzy:

Czas więc nadrobić zaległości-a jest ich sporo(nie tylko w zwiedzaniu znajomych ogrodów).
Muszę zmodernizować(poprzesadzać,podosadzać) dwie rabaty-tę z ostatniego zdjęcia oraz podwyższaną przy siatce i płocie przy oczku...oraz przesadzić hortensję pod płot jesienią bo jest wprost ogromna-za to jak pachnie
Zima przyszła nagle i w szale nauki
Tak wygląda mój zielony azyl po dzisiejszej burzy:

-
evluk

- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Kontakt:
Bogusiu, gratuluję zakończenia sesji
Intensywna praca nagrodzona
Bujnie i zielono u Ciebie.
Ta hortensja w tle to Anabelka?

Bujnie i zielono u Ciebie.
Ta hortensja w tle to Anabelka?