Faktycznie lilie zakwitły bardzo wcześnie i kolejne odmiany otwierają się jedne po drugich, każdego dnia.....aż jestem zaskoczona, nie pamiętam, żeby w poprzednich sezonach też tak szybko to szło.....co będzie w sierpniu jak one takie wyrywne....czy już po liliach ???

Z pergoli jestem bardzo zadowolona, uwielbiam takie drewniane elementy w ogrodzie......wprawdzie wolałabym zasadzić ją różami i clematisami

Zenku lilie to moje ukochane kwiaty, od dzieciństwa pamiętam ich obecność.....lilie i róże zawsze rosły w naszym ogrodzie, moje mama też bardzo je lubi....wtedy nie było tylu odmian, ale zawsze były Lilie św Antoniego, Lilie Królewskie i popularne pomarańczowe smolinosy

Witaj Lideczko

U mnie wciąż sucho....wczoraj zanosiło się, że będzie padało cały dzień....a popadało tylko rano, dziś zimno, padało....ale kilka razy po troszeczkę, nawet nie zmoczyło ziemi pod drzewami ...
To cudowna sprawa, że Twoje lilijki tak pięknie się rozrosły. Ja te maluchy wydłubuję i sadzę nieopodal, w przyszłym roku już zakwitną pojedynczymi kwiatuszkami i powstanie piękna dorodna kępa

Witaj Elżuniu

Irenko dziękuję

Grażynko pachnie naprawdę cudnie ...szczególnie wieczorami taras zasnuty jest intensywnym zapachem.....a ja się upajam

Grażynko (gracha) witaj

To, że Twoje lilijki są takie dorodne i wysokie to świadczy tylko o dobrej jakości cebul, na pewno będzie wspaniałe kwitnienie

Z wielką przyjemnością odwiedzę Twój ogródek

Aniu bardzo się cieszę i zapraszam

Izuniu oj tak uwielbiam lilie i nie mogę doczekać się każdego kolejnego kwiatuszka

Teraz może dla odmiany różyczki, wiele wypadło, te co pozostały o wiele marniejsze niż zawsze, ale każdy kwiatuszek bardzo cieszy...
The Fairy

The Yellow Fairy

The Red Fairy

Coral

New Dawn

Augusta Luise

Arthur Bell

Nina Weibull

Mandarinen

Wiliam Morris

Flammentanz

Chopin