Ogródek AGNESS cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.12

Post »

Tajeczko witaj ;:196
Faktycznie lilie zakwitły bardzo wcześnie i kolejne odmiany otwierają się jedne po drugich, każdego dnia.....aż jestem zaskoczona, nie pamiętam, żeby w poprzednich sezonach też tak szybko to szło.....co będzie w sierpniu jak one takie wyrywne....czy już po liliach ??? :shock:
Z pergoli jestem bardzo zadowolona, uwielbiam takie drewniane elementy w ogrodzie......wprawdzie wolałabym zasadzić ją różami i clematisami 8-) ....ale z winogronka nie zrezygnuję :lol:

Zenku lilie to moje ukochane kwiaty, od dzieciństwa pamiętam ich obecność.....lilie i róże zawsze rosły w naszym ogrodzie, moje mama też bardzo je lubi....wtedy nie było tylu odmian, ale zawsze były Lilie św Antoniego, Lilie Królewskie i popularne pomarańczowe smolinosy :D

Witaj Lideczko :wit
U mnie wciąż sucho....wczoraj zanosiło się, że będzie padało cały dzień....a popadało tylko rano, dziś zimno, padało....ale kilka razy po troszeczkę, nawet nie zmoczyło ziemi pod drzewami ...
To cudowna sprawa, że Twoje lilijki tak pięknie się rozrosły. Ja te maluchy wydłubuję i sadzę nieopodal, w przyszłym roku już zakwitną pojedynczymi kwiatuszkami i powstanie piękna dorodna kępa :D

Witaj Elżuniu :wit Cieszę się, że odezwałaś się, zastanawiałam się czemu nie widać Ciebie na Forum, miałam nawet zamiar odezwać sie na PW z zapytaniem ... Bardzo chętnie się spotkam, zapraszam serdecznie do mnie :D

Irenko
dziękuję :D Z pergoli bardzo się cieszę, planowałam ją już 2 lata i nie mogłam planów zrealizować, aż wreszcie jest.

Grażynko pachnie naprawdę cudnie ...szczególnie wieczorami taras zasnuty jest intensywnym zapachem.....a ja się upajam 8-) :D

Grażynko (gracha) witaj :wit
To, że Twoje lilijki są takie dorodne i wysokie to świadczy tylko o dobrej jakości cebul, na pewno będzie wspaniałe kwitnienie :D
Z wielką przyjemnością odwiedzę Twój ogródek :D

Aniu bardzo się cieszę i zapraszam ;:196

Izuniu oj tak uwielbiam lilie i nie mogę doczekać się każdego kolejnego kwiatuszka 8-) :lol: Czy poznałaś cudowną ceglastą pieguskę ??? ;:196

Teraz może dla odmiany różyczki, wiele wypadło, te co pozostały o wiele marniejsze niż zawsze, ale każdy kwiatuszek bardzo cieszy...

The Fairy
Obrazek

The Yellow Fairy
Obrazek

The Red Fairy
Obrazek

Coral
Obrazek

Obrazek

Obrazek

New Dawn
Obrazek

Obrazek

Augusta Luise
Obrazek

Arthur Bell
Obrazek

Obrazek

Nina Weibull
Obrazek

Mandarinen
Obrazek

Wiliam Morris
Obrazek

Flammentanz
Obrazek

Chopin
Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale dałaś po oczach różami. ;:224
A ja z przyjemnością szwędam się po twoim ogrodzie. :D
Wpadnij do mojego wątku różanego, może rozpoznasz moją żółtą różę ?
No i zapraszam na liliowce. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Przyznam się, że nie poznałam :oops: U mnie była jakby ciemniejsza, no i kwiaty miała troche zwieszone w dół. Poza tym nie widać czarnej łodygi :wink: :lol:

Róze bardzo ładnie kwitną. Coral ujmująca!
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19

Post »

Agness i Ty narzekasz, że masz mało kwiatów. :D Pięknie Ci wszystko kwitnie. Nie widać żeby brakowało kolorków.
Róże piękne. :heja Zostały Ci nawet te, które u mnie wymarzły czyli nie było tak źle.
Popatrzyłam jeszcze na lilie i te z ostatniego zdjęcia to po lewej Sorbonne a po prawej na 60% Arabian Red. Nie widzę jej w całości i te ostre białe końcówki mnie zmylają. Czy ona ma papilie w gardle?
Tak w ogóle, to piękne fotki robisz. ;:138
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

AGNESS pisze:Kochani zapraszam serdecznie do nowej - letniej - odsłony mojego ogródka :D

Zaproszeniem niech będą moje ukochane kwiaty - lilie :wit

Diabora
Obrazek

Obrazek

Italia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Patricias Pride
Obrazek

Obrazek

NN
Obrazek

Obrazek

Red Velvet
Obrazek

NN
Obrazek

Obrazek

OT Yelloween.
Obrazek

NN
Obrazek

NN
Obrazek
przepiękna kolekcja ;:3 pozdrawiam
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu myślę, że w sierpniu lilie u Ciebie jeszcze będą kwitły. ;:108
Róże, pomimo wielkiej straty, jaka poniosłaś, ale pozostałe są także cudowne, a zakątek na zdjęciu z różą Augusta Luizą jest przecudny, podobają mi się takie pnie drzew w ogrodzie, ostatnio u siebie kilka postawiłam. :)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Agnieszka, no już trzecia strona, proszę, a ja dopiero dzisiaj :oops:
Widzę, że masz prawie komplet różyczek Fairy. I innych mnóstwo także. Wspaniale! Będę pilnie oglądać :D
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Aguś i ja się melduje :wit
Piękny wstęp zrobiłaś ;:oj lilie masz cudne a różyczki ;:167 Miałam sobie kupić Nwe Dawn i nie kupiłam a piękna jest ;:223
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Arthur Bell bardzo efektownie wygląda, a teraz czekam na Chopina. Jakoś tak żółte róże wydają mi się bardzo oryginalne i przez to ciekawe, może dlatego że nie każdy je uprawia i nie jest ich tak dużo.
Awatar użytkownika
Elzbieta1962
50p
50p
Od: 28 sie 2011, o 18:45

Post »

Witaj :wit dziękuję serdecznie za zaproszenie,wybiorę się jutro po południu.......bardzo sie ciesze,
Pozdrawiam
Ela
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Wszystkie Fairy piękne, moja New Down ma może z 10 cm wysokości :;230, ciekawe czy da radę
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Grażynko bardzo się cieszę, ze wędrujesz po moim ogródku ;:196 ja u Ciebie też jestem stałym gościem 8-) do różanego zaraz zajrzę :D

Izuniu też mnie to zaskoczyło, zapamiętałam ją jako bardzo ciemną :D Ale na pewno znaczenia ma miejsce i gleba i stąd te różnice.
Coral i mnie bardzo sie podoba , ma takie fajne pełne, karbowane pompony :D

Ewuniu bardzo dziękuję i za pomoc w identyfikacji i za miłe słowa ;:196 Lilijkom co do których nie jesteś przekonana zrobię fotki i pokażę :D

Beniu bardzo mi miło, że podobają Ci się moje ulubienice :D

Tajeczko mam nadzieję, że lilie będą kwitły jak najdłużej, kocham te kwiaty :D
Pniaczorki bardzo lubię, moim zdaniem wprowadzają fajny naturalny klimat do ogródka, podobnie jak kamień :D

Wandziu wiele różyczek mi niestety wypadło, pozostało nie za wiele odmian, ale te, które przetrwały bardzo cieszą....oby się tylko wzmocniły i wróciły do poprzedniego wyglądu....
Z Fairek miałam jeszcze pomarańczową i białą, po 4 krzaczki każdej , niestety nie przetrwały :cry:

Reniu dziękuję ;:196 New Dawn jest prześliczna, taka delikatna, porcelanowa.....ale straszny śmieciuch z niej, warto posadzić ją tak z tyłu, żeby ścielące się na ziemi płatki nie przeszkadzały :D

Jolu ja bardzo lubię żółte róże.....Arthur Bell jest nie tylko śliczny, ale pachnie najpiękniej i najmocniej ze znanych mi róż. Zapach rozpościera się daleko :D

Elżuniu ja też cieszę się na nasze spotkanie :D napisałam PW :D

Madziu na pewno da radę, zobaczysz jak przez sezon podskoczy :D
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Wow ileż u Ciebie kwitnących... pewnie i zapachy liliowo-różane się unoszą ;:170

pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Agusia od wczoraj czekam na Twój nowy wątek , a on już ma cztery strony ;:oj
Cieszę sie , ze Cię nie zgubiłam . Fotki jak zwykle poezja , a nowa pergolka swietna .
Pozdrawiam serdecznie .
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Kontakt:

Post »

Witaj Aguś :wit

Wpisuję się, żeby mi nie zginął Twój wątek :wink:
Przepiękne masz lilie, i aż tyle ! ....gdy wszystkie zakwitną, w Twoim ogrodzie musi być jak w raju ;:108
W tym roku dokupiłam do mojego ogrodu kilka nowych odmian i właśnie zaczynają mi kwitnąć.

Piękne różyczki...wzdycham na widok Flammentanz, która nie zakwitnie mi w tym roku, bo dopiero odrasta, ale dość szybko jej to idzie :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”