Moje zielone cztery kąty cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

100krotko... po niecałe 4 zł :D
Zakupiłam wprawdzie tylko jedną... bo ten wrzesień bardzo nas wyeksploatował finansowo... ale i tak się cieszę, bo jeszcze nie miałam... :roll:
W tej cenie jest też czosnek... przebiśniegi - 10 szt, parę "lepszych" tulipanów... a po 2,49 zł krokusy, zwykłe tulipanki i coś tam jeszcze :roll:
I ci teraz? Leć do Biedronki :lol: :lol: :lol:

A kanna była niepodpędzana (bo nie wiedziałam jeszcze wtedy :oops: ), więc tym większa radocha... zresztą ja nie mam za bardzo miejsca na podpędzanie... w mieszkaniu jakoś tak dziwnie :roll:
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p
Od: 16 cze 2009, o 11:05

Post »

Gośka - co to - POMARAŃCZOWE aksamitki do ogródka wsadziłaś???? Myślałam, że z tym kolorem walczysz?
Ale bardzo ładnie to wszystko razem wygląda!
No i zakupy pierwszej potrzeby - super! Kurczę szkoda, że w pobliżu biedronki nie mam :(
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

A tam dziwnie :-) Mój śp. dziadzio mieszkał w bloku, a działkę miał na wsi, gdy tylko lody stopniały, całe mieszkanie miał zastawione flancami, głównie pomidorów i papryki. Potykał się człowiek :-)

Chyba czas do Biedronki :-) podobno tam często mylą cebulki i sadzonki, no ale szachownicy to raczej nie da sie pomylić z niczym :;230
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

gorzata76 pisze:Gosiu... o nie! Okien myć nie cierpię... a mam mieszkanie w starej kamienicy z oknami skrzynkowymi i częściowo wieloszybkowymi... bleee :evil:
Oooo, jaki bliski mi ból ! :;230
Uważam, że w końcu powinni wymyślić spray do okien,
taki jak farby elewacyjne " Kwiat Lotosu", by szyby były samoczyszczące.
I wtedy, nie trzeba by było wymieniać okien, a jedynie popsikać.
Raz, na kilka lat.
Raju, jakie piękne byłoby wtedy mycie - deszczowe :;230

Szkło samoczyszczące

"(...)Działanie szkła samoczyszczącego
Wykorzystując proces fotokatalizy, powłoka reaguje z promieniami ultrafioletowymi naturalnego światła dziennego, rozkładając w ten sposób zanieczyszczenia organiczne. Do aktywacji powłoki potrzebne jest niewielkie natężenie promieniowania UV. Powłoka działa więc również w pochmurne dni. Druga część procesu ma miejsce, gdy o szkło uderza deszcz lub woda. Ponieważ szkło ma powłokę „hydrofilową – przyciągającą wodę”, woda zamiast kroplami, spływa po powierzchni równą warstwą, zabierając ze sobą zanieczyszczenia. W porównaniu ze zwykłym szkłem wysycha ono bardzo szybko, a woda nie pozostawia po sobie brzydkich zacieków.(...) "
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Gorzato-A ja lubię myć okna, jak przyjemnie gdy czyste..."Biedronka"pewno we wszystkich miastach zaopatrzenie ma zbliżone.Szachownice były tylko żółte, cena atrakcyjna. Pomylić się nie da z racji zapachu.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Haniu... w ostatnich latach moja ulica zosała włączona w ciąg takiej małej, wewnętrznej :wink: obwodnicy miasta... 6 z 9 okien mam w zasadzie od ulicy... :wink: rezultaty mycia zanikają w tempie iście rekordowym :evil:
Hmmm... ostatnio tak rzadko mamy okazję załapać się na porządny opad... że i tak trzeba by było powrócić do metody "klasycznej" :lol:

100krotko... ja bym tego "nieporządku" :wink: w mieszkaniu nie przeżyła... ja z tych, co porządnie zaścielają łóżka przed porannym wyjściem z domu... i piloty tez muszą na stoliku leżeć równolegle :lol:
Może być artystyczny... ale ład :wink:

Ewa... no nie da się pomylić... co poskutkuje szybkim posadzeniem :lol:
No... ja właściwie mogłaby myć okna... gdybym została do tego sama w domu... i nie musiała sto razy schodzić ze stołka na każde: "Mamo, a on mnie..." i "Mamo, a ona mi..." :evil:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Gosiu dlaczego Ty tak rzadko chwalisz się swoim cienistym zakątkiem? On naprawdę już bajecznie wygląda i nie zgodzę się z Tobą, że tylko cień...
O "biedronkowej" ofercie też już dziś dostałam cynk :lol: Ale co z tego? Tam mam akurat trzy kroki i ... podwójny wózek, do którego już się dzieciaki nie mieszczą :cry:
Jutro wpadnie do mnie siostra " w interesach" :wink: , a ja ją zaskoczę i wyłożę pierwsze swój: czyli nagła potrzeba babysitter na godzinkę :P
Może mi wszystkiego nie wykupią...?
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Gosia śliczny masz ten zakątek....
a z kannami 100krotka Ci dobrze radzi..... u mnie kanny kwitną non stop! od dłuższego czasu...
Warto je wcześniej podpędzić.... gdzieś np. koło balkonu...

Moze i ja się do biedronki wybiorę...
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lisko... ja nie mam balkonu ;:145 ;:145 ;:145
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Hmmm..no, to jest przeszkoda...o podpędzaniu w inspekcie nie słyszałam, ale może się da?
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

100kroć :shock: a gdzie Ty u mnie chcesz inspekt wcisnąć? :lol:
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p
Od: 31 sie 2009, o 01:46

Post »

Małgosiu, kwitnie tylko jeden zimowit, trzy nie wyszły :(

a co do mieczyków, to chyba metoda sukcesywnego sadzenia nie jest złła, zeby dłużej się nimi cieszyc, ja po prostu baaaardzo późno posadziłam swoje, jak u ludzi już pąki wypuszczały :oops: , nawet obawiałam się, że wcale nie zakwitną, bo nie zdążą. a teraz jeszcze cieszą oczy swoimi kwiatami (no, to już ostatni, ale zawsze) ;:12
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

gorzata76 pisze: ... ja z tych, co porządnie zaścielają łóżka przed porannym wyjściem z domu... i piloty tez muszą na stoliku leżeć równolegle :lol:
Może być artystyczny... ale ład :wink:
To jeszcze i to nas łączy - ja to upodobanie do porzadku mam po tacie :lol: nawet w moim remontownym domu wszystko miało swoje miejsce i stało na baczność :;230

Sprawdź pw :lol:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

oj, jak dobrze, że ja dziś męża do Biedronki wysyłam...
może i u nas coś będzie z takich roślinek :wink:

Cześć Gosia :D , komputera troszkę nie miałam :roll: :?
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

AniaDS pisze:oj, jak dobrze, że ja dziś męża do Biedronki wysyłam...
może i u nas coś będzie z takich roślinek :wink:
Aniu a Twoj Ci coś kupi??????
z uśmiechami Iza
u liski
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”