Ogródeczek:) - marivsz

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pewno też będzie dobrze.
No to gratuluję i życzę bardzo przyjemnych wakacji. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moje gratulacje! To teraz rekrutacja na studia?
Paulownie kwitną w Polsce. Na pewno kwitnie w OB we Wrocławiu ale myślę, że nie tylko.
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

Dzięki, no właśnie rekrutacja:/ chwile grozy... zobaczymy co ma być to będzie.
Właśnie wróciłem ze spaceru- było jak w bajce:) ciemno, ciepło, mostek ze strumykiem, zapach kwitnących lip i świetliki-> pierwszy raz widziałem takie duże i tak mocno swiecące...:)
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
marivsz
1000p
1000p

Post »

A ja znowu pochwalę się goździkiem, zdjęcia nie odzwierciedlają jego piękna, no ale zawsze coś :D
Obrazek

Obrazek
A trawnik wreszcie wygląda jako tako, dopiero co były deszcze i już trzeba podlewać... :(
Obrazek
I moje jedynaczki w ogrdzie;)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tym razem ja odwiedzam Ciebie :P i przyznaje, że jestem pod wrażeniem !
Mam syna w Twoim wieku ale niestety nie przejawia żadnego "pociągu" do pracy w ogrodzie :(

Goździki przepiękne! :P
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Wpadłam z rewizytą i co widzę: cudeńka, które albo mam, albo straaasznie chcę mieć :D :!:
marivsz pisze:Hee ja też chcę na te grzyby :D a u nas już grzybów nie widać, musi za ciepło... :cry: Oj widzę, że znalazłem bratnią duszę, ja tez lubię przyciąć, wygiąć;) teraz próbuje sił z bonsai ;:128
Na grzyby to możemy razem się wybrać np do Brzózy Królewskiej - rodzina mojego męża pochodzi z Łańcuta, a to przecież rzut beretem :lol:
Koniecznie opowiedz jak formować taką spiralę na iglaczkach - bo mi nie wychodzą ;:98
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
marivsz
1000p
1000p

Post »

g.kiecko ja mam 10 min rowerkiem i jestem w lesie na Brzózie;D Mam tam babcię także czasami z nią chodzę i powiem że ludzi to jest więcej jak grzybów, no ale rosną tam same prawdziwki... :D

Wiesz a ta spirala to była cięta na żywca, początkowo zamysł był że będzie się cieło po sznurku, no ale przeszkadzał i to bardzo także została ścięta jak widać( nierówno)... teraz to i tak już zarosła bo początkowo to nie było co podziwiać...
ogródeczek
storczyki
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Czyli ... sznurek odpada, u mnie też się nie sprawdził :lol: Pozostaje "celne" oko ;:80
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
dianek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lip 2008, o 11:43

Post »

najłatwiej jest z szablonem :)
gotowe stalowe szablony są do kupienia w dobrych centrach ogrodniczych - w formie siatek zakładanych na roślinę lub w formie stalowego szablonu którego używamy tylko przy przycinaniu rośliny

osobiście nie używałam ale u mnie w firmie chłopaki tną klientom krzaczory właśnie przy pomocy takich szablonów :)
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Dzięki za podpowiedź :D Muszę takiej siatki poszukać - zostało mi jescze parę iglaczków do "golenia" :lol:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Mariuszu goździk dosłownie bajeczny, toż to prawdziwy krzaczor :shock: :D Lilie śliczne :D super ogólny widoczek z deszczykiem :wink: :lol:
marivsz
1000p
1000p

Post »

AGNESS i nikt mi nie chce uwierzyć, że przezimował na polu zimę, hee. a co do lili to było ich więcej, ale nornice wyjadły,kilka sztuk się ostało...

Jeśli chodzi o te metalowe szablony to chyba dobry pomysł, powiem że pierwsze słyszę o czymś takim. Ale jednak ja wolę ciąć ręcznie, krzew nie jest idelany z każdej strony i zawsze można trochę oszukać... :D
ogródeczek
storczyki
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Mariusz powiedz co to masz za piękny goździk w tej donicy wygląda
jak piękna róża.Pierwszy raz widzę tak cudnie rosnącą.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
marivsz
1000p
1000p

Post »

Oj nie powiem Ci nazwy bo nie wiem, kupiłem go dwa lata temu jako goździka zwisającego :D był taki marny, przezimowałem w piwnicy i też był taki sobie. Dopiero po ostatniej zimie na dworze się bujną;D powiem, że każdy zwraca na niego uwagę. Na zdjęciu może nie widać, ale troche cm zwisa :D
ogródeczek
storczyki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Mariuszu gożdzik bije wszystkie inne rośliny na głowę . ;:333
Grażyna.
kogro-linki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”