Kiedy my się w końcu spotkamy? Zaraz nam Oliwę zamkną
Działka na Kaszubach - kolejna odsłona(2012)
- anabanana
- 1000p

- Od: 5 lut 2012, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka na Kaszubach - kolejna odsłona(2012)
Marysiu, mnie tu nie było milion lat ale zabieram się za siebie, i za Łąkę, i za FO
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Kaniu - wydaje mi się, że odnośnie długości kwitnienia mieczyków - to masz rację. Pojedynczy kwiat nie kwitnie zbyt długo. U mnie kwitnienie jest wydłużone przez to, że różne odmiany mają różne terminy kwitnienia, a młodziutkie cebulki często kwitną dopiero we wrześniu.
Olu -
Ja pomyliłam sobotę z niedzielą, jestem niepocieszona
Ewo - wnusie już odjechały do drugiej babci i teraz odrabiam zaległości w domu i w zagrodzie i na FO również
Przypołudniki apogeum kwitnienia mają już za sobą, ale jest jeszcze sporo kwiatuszków. Teraz czekam na kolejne kolorki mieczyków...
Krysiu - grad faktycznie niesamowity. Jeszcze nawet teraz rozwijają się kwiaty lilii z dziurami w płatkach, bo grad podziurawił pąki
Marylko - witaj
Dzięki za pocieszenie, ale tak jak piszesz codziennie pokazuję się nowe kwiaty - i to właśnie jest piękne!
Bardzo się cieszę, że w tym roku pogoda jest dla Ciebie łaskawa i nie masz żadnych szkód na Twoich działkach
Izo - masz rację! Taki grad to faktycznie przeżycie niezbyt przyjemne. Huk był niesamowity - bo mój dach jest jeszcze nie obity wełną mineralną, a na dodatek musiałam jeszcze uspokajać wystraszone wnuczki. Moje szkody to tylko przykrość Izo. To nic w stosunku do tych terenów gdzie połamało hektary lasów i zniszczyło ludziom domy
Anulko - witaj
faktycznie dawno Cię nie było. My to się pewnie spotkamy dopiero jesienią jak powrócę z mojego raju...
A Oliwy tak prędko nie zamkną...mam nadzieję!
Nasza Kapliczka, szkoda, że nie byłam na poświęceniu

A oto mieczyk Numer Dwa, tak wyglądał wczoraj, tylko nie udało mi się wstawić zdjęcia

Numer Trzy, Cztery i Pięć

Olu -
Ewo - wnusie już odjechały do drugiej babci i teraz odrabiam zaległości w domu i w zagrodzie i na FO również
Przypołudniki apogeum kwitnienia mają już za sobą, ale jest jeszcze sporo kwiatuszków. Teraz czekam na kolejne kolorki mieczyków...
Krysiu - grad faktycznie niesamowity. Jeszcze nawet teraz rozwijają się kwiaty lilii z dziurami w płatkach, bo grad podziurawił pąki
Marylko - witaj
Bardzo się cieszę, że w tym roku pogoda jest dla Ciebie łaskawa i nie masz żadnych szkód na Twoich działkach
Izo - masz rację! Taki grad to faktycznie przeżycie niezbyt przyjemne. Huk był niesamowity - bo mój dach jest jeszcze nie obity wełną mineralną, a na dodatek musiałam jeszcze uspokajać wystraszone wnuczki. Moje szkody to tylko przykrość Izo. To nic w stosunku do tych terenów gdzie połamało hektary lasów i zniszczyło ludziom domy
Anulko - witaj
A Oliwy tak prędko nie zamkną...mam nadzieję!
Nasza Kapliczka, szkoda, że nie byłam na poświęceniu

A oto mieczyk Numer Dwa, tak wyglądał wczoraj, tylko nie udało mi się wstawić zdjęcia

Numer Trzy, Cztery i Pięć

I ja się melduję w Twoim ogródeczku
Mieczyki żeczywiście piękne i szkoda by ich było, bo cieszą swoją urodą.
Mieczyki żeczywiście piękne i szkoda by ich było, bo cieszą swoją urodą.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to ja też wreszcie zawitałam do Ciebie Marysiu .Ojjjjjj jak daaawno mnie tu nie bylo .Musze jszcze spojrzeć jak wygląda w tym roku Twoja" kałuża "Piękna kapliczka i na pewno bedzie strzegła działek .Mieczyki piękne ,ale ja z nich już zrezygnowałam chociaż niezmiennie mnie urzekaja
- amba19

Jolu - witaj na Kaszubach
Mieczyki to jedne z moich ulubionych kwiatów i dość dobrze u mnie rosną. A nie mogę tego powiedzieć o wielu roślinach, które chciałabym mieć na mojej działce
Jadziu - faktycznie dawno nie zaglądałaś. Ale to nic, grunt z jesteś
Specjalnie dla Ciebie zrobiłam te fotki Kałuży. Kot na zdjęciach - to Bubek. Ciekawskie stworzenie i lubi asystować gdy coś robię na działce

Jadziu - faktycznie dawno nie zaglądałaś. Ale to nic, grunt z jesteś

-
andrzejek

- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Niech roślinki szybko wracają do zdrowia .U mnie grad też był ,ale nie narobił zbytnich szkód na szczęscie.
Też lubię mieczyki tylko jakoś mam problemy z ich przechowywaniem
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Marysiu
melduję się w nowym wątku 
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Maryniu-ciesze się,że wszystkie trzy koty odkryły urok Leśnej Kałuży.Jak rozumiem chodzą już po całej działce i czują się tam u siebie?A nie podgryzają roślin?Mój okazał się smakoszem floksów!
Ciekawy ten holenderski sabot na białej rabacie.
Ciekawy ten holenderski sabot na białej rabacie.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Bubek podobny do mojej Agatki, a kałuża wygląda fajnie obsadzona roślinkami .Mój brat też teraz buduje oczko ,ale kałuża fajniejsza od jego oczka ,bo bardziej naturalna
Marysiu .Tyle miejsca masz jeszcze na nasadzenia a u mnie krucho z miejscem
- kania

- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Oglądam po raz kolejny Leśną Kałużę i za każdym razem podziwiam, jak naturalnie komponuje się w Twoim ogrodzie. Tak ładnie już rozrosły się rośliny wokół. Fajny buciorek na białej rabatce
.
- amba19

Andrzejku - no coś Ty
Nie jestem taka paskuda, żeby starych, dobrych znajomych wyrzucać z działki!
Witaj na Kaszubach
Wiesz, ja poświęciłam na cebulki mieczykowe pojemniki na warzywa u dołu lodówki. Nie mogę narzekać, przechowują się nie najgorzej, ale i tak co roku coś dokupuję u naszej Anitki
Halinko - cieszę się, że znalazłaś do mnie dróżkę
Ewo - najdłużej nad podejściem do Kałuży zastanawiała się Mikolina. Fidel uziemniony w domku, bo na działce u Kargula są goście z pięknym dogiem imieniem Ozzy. Fidel panicznie boi się psa. Pozostałe futerka prowadzą z psem życie towarzyskie przez siatkę. Ozzy się do nich merda a one się patrzą
Jadziu - bardzo się cieszę, że Kałuża wydaje Ci się naturalna. Takie było moje założenie - widać mi się udało
Kaniu - dzięki za miłe słowa
Bucika zakupiłam za dyszkę na targu staroci Na Jarmarku Dominikańskim.Niespecjalny staroć z niego ale pasował mi na biała rabatkę
Moje mieczyki powoli rozwijają kolejne kwiaty...
Oto zupełnie zjawiskowy Numer 7

Kolejne numery szykują się do startu
NR 8

NR 9

Witaj na Kaszubach
Halinko - cieszę się, że znalazłaś do mnie dróżkę
Ewo - najdłużej nad podejściem do Kałuży zastanawiała się Mikolina. Fidel uziemniony w domku, bo na działce u Kargula są goście z pięknym dogiem imieniem Ozzy. Fidel panicznie boi się psa. Pozostałe futerka prowadzą z psem życie towarzyskie przez siatkę. Ozzy się do nich merda a one się patrzą
Jadziu - bardzo się cieszę, że Kałuża wydaje Ci się naturalna. Takie było moje założenie - widać mi się udało
Kaniu - dzięki za miłe słowa
Moje mieczyki powoli rozwijają kolejne kwiaty...
Oto zupełnie zjawiskowy Numer 7

Kolejne numery szykują się do startu
NR 8

NR 9

- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Marysiu
Bubek tak pięknie komponuje się z otoczeniem kałuży.
Moja kicia też łazi po ogrodzie teraz cała szczęśliwa. Za siatką ma teraz dwa duże psy sąsiadów do towarzystwa.
I chyba zdaje sobie sprawę, że ta siatka ją chroni, bo codziennie wysiaduje przy niej i czeka, aż te psiaki podejdą.

Moja kicia też łazi po ogrodzie teraz cała szczęśliwa. Za siatką ma teraz dwa duże psy sąsiadów do towarzystwa.
I chyba zdaje sobie sprawę, że ta siatka ją chroni, bo codziennie wysiaduje przy niej i czeka, aż te psiaki podejdą.
-
Grazia

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Marysiu gladiolki rewelacyjne fajnie ,że wszystkie pokazuja kwiatki.Dzisiaj mam dzień wolny ale musiałam przyjść do pracy i czwartek to samo nie wiem co z sobotą.Plany miałam inne,oczywiście przyjazd na dzialkę na kilka dni ale wszystko się pogmatwało.Tak jest jak szef odchodzi to wszystko stoi na głowie.
Na szczęście jestem po urlopie i mam siły.W tym tygodniu nie pojawię się, nawet nie wiem co kwitnie.
Na szczęście jestem po urlopie i mam siły.W tym tygodniu nie pojawię się, nawet nie wiem co kwitnie.
- amba19

Krysiu - woda przyciąga wszystko co żywe. Koty uwielbiają ją pić, mimo że mają czystą wodę w miseczkach. No i atrakcje typu żaby, motylki, ważki...
Twoja Kicia to mądrala, wie że za siatką jest bezpieczna
Grażynko - wczoraj spotkaliśmy Twojego M w sklepie, wiem że nie przyjechałaś na ten weekend. Mogę przejść się do Ciebie i fotnąć to co kwitnie.....
A u mnie gladiole, gladiole, gladiole........
Numer 7 - nie mogę się na niego napatrzeć.....

Numer 8

Numer 9 zrobił psikusa i wyprzedził Numer 8
W związku z tym przyrzekłam sobie, że Numery kolejnym mieczykom będę nadawała dopiero wówczas gdy naprawdę rozwinie się kwiat

Twoja Kicia to mądrala, wie że za siatką jest bezpieczna
Grażynko - wczoraj spotkaliśmy Twojego M w sklepie, wiem że nie przyjechałaś na ten weekend. Mogę przejść się do Ciebie i fotnąć to co kwitnie.....
A u mnie gladiole, gladiole, gladiole........
Numer 7 - nie mogę się na niego napatrzeć.....

Numer 8

Numer 9 zrobił psikusa i wyprzedził Numer 8
W związku z tym przyrzekłam sobie, że Numery kolejnym mieczykom będę nadawała dopiero wówczas gdy naprawdę rozwinie się kwiat