Twój ogród jest jednym z moich ulubionych - często zaglądam ale staram się nie zadeptywać roślin stąd i śladów niewiele zostawiam
Mag...iczny Ogród - mag cz.1
- mag
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2008, o 09:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gizuniu, jajniczka sama się wkomponowała, a jak wiesz stwór uparty, więc już tam pozostała.
Madzik, dzięki za ostrożne stąpanie. Oj, dlaczego moje psiska nie biorą z Ciebie przykładu (nie wszystkie) i tratują wszystko co rośnie im na drodze.
Hanuś,szkoda tylko, że to "włączenie" iluzoryczne, bardzo szkoda
A wegetacja ruszyła pełną parą... niestety fotosik się zbiesił i fotki wiosenki będą później
Madzik, dzięki za ostrożne stąpanie. Oj, dlaczego moje psiska nie biorą z Ciebie przykładu (nie wszystkie) i tratują wszystko co rośnie im na drodze.
Hanuś,szkoda tylko, że to "włączenie" iluzoryczne, bardzo szkoda
- hanka55

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Ale szybko !
Teraz będzie najpiękniejszy czas rh :P
Madziu, czy ja dobrze widzę żurawinę w tle ?
Ściółka- aż genialna, czysta Natura
Nie dzieię się, ze one tak zdrowo i zielono rosną - mają jak w domu .
U mnie dopiero jeden bączek, który cichem wypuściła Scarlet Wonder.
Reszta jeszcze zielona, co nie dziwi, skoro w nocy znów było -4C
Teraz będzie najpiękniejszy czas rh :P
Madziu, czy ja dobrze widzę żurawinę w tle ?
Ściółka- aż genialna, czysta Natura
Nie dzieię się, ze one tak zdrowo i zielono rosną - mają jak w domu .
U mnie dopiero jeden bączek, który cichem wypuściła Scarlet Wonder.
Reszta jeszcze zielona, co nie dziwi, skoro w nocy znów było -4C
Mag, piękny masz ogród! Ogrom kwiatów! Z podziwem patrzę na Twe rododendrony i azalie. W moim ogródku planuję przeznaczyć parę arów pod różaneczniki, dlatego zawsze przykuwają one moją uwagę.
Wojtek
Pod lasem
Pod lasem
- mag

Witajcie,
Anulko, cieszę się bardzo, że podobają Ci się moje tulipanki, ale przyznam się szczerze, że gdyby nie to, iż rosną od strony drogi i rzadko je widzę, to już bym się ich pozbyła.
Wojtku, o tym samym sobie pomyślałam, jak zobaczyłam Twoją działkę - wymarzone miejsce dla Rh. Taki leśny zakątek. Ja ciągle muszę walczyć o kawałek cienia dla nich. Gdybym miała choć kawałeczek lasu, zaraz bym go "urządziła" Rododendronami.
Gizuniu, specjalnie dla Ciebie - niestety na razie kwitną tylko dwa.

A to moje ulubione tonacje
... i pierwsze, miniaturowe iryski

Anulko, cieszę się bardzo, że podobają Ci się moje tulipanki, ale przyznam się szczerze, że gdyby nie to, iż rosną od strony drogi i rzadko je widzę, to już bym się ich pozbyła.
Wojtku, o tym samym sobie pomyślałam, jak zobaczyłam Twoją działkę - wymarzone miejsce dla Rh. Taki leśny zakątek. Ja ciągle muszę walczyć o kawałek cienia dla nich. Gdybym miała choć kawałeczek lasu, zaraz bym go "urządziła" Rododendronami.
Gizuniu, specjalnie dla Ciebie - niestety na razie kwitną tylko dwa.

A to moje ulubione tonacje
... i pierwsze, miniaturowe iryski

- Danio

- Od: 8 lis 2006, o 18:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mag, cudowna wiosna u Ciebie. Szczególnie podobają mi się Twoje pastelowe kompozycje.
W wątku Wojtka pisałaś o stronach z angielskimi ogrodami, mogłabyś podać jakiś adres?
pozdrawiam Dorota
W wątku Wojtka pisałaś o stronach z angielskimi ogrodami, mogłabyś podać jakiś adres?
pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- mag

Danio-Dorotko, te pastelowe, to te zamierzone, reszta - dzieło przypadku lub zamienionej etykietki. Cieszę się, że Tobie też się podobają. Niestety adresów stron nie znam, a sama bardzo bym chciała. To wszystko, co na ten temat parę lat temu oglądałam, to były już gotowe wydruki, trochę gra wyobraźni po lekturze na ten temat, trochę kadry z filmowych ujęć plenerowych. Ale o tym, że takie strony istnieją słyszałam już nie raz - niestety nie miałam wtedy jeszcze internetu i adresów nie zanotowałam, a brak znajomości angielskiego stanowi zaporę do własnych poszukiwań. Jak coś znajdziesz, to podziel się proszę swoją wiedzą.