Od pewnego czasu często tutaj zaglądam, czytam - podziwiam fotki. A jest co!

Na forum można znależć wiele cennych informacji, porad.
No i postanowiłam się odezwać

Działke mam od dośc dawna. Niestety nie dawałam sobe z nią rady, to nie było to co bym chciała. KOmbinowalam, wymyslałam,zmieniałam "asortyment", wszystko z kiepskim efektem. Głównym powodem, tak myślę było to,że wymagało to systematycznej pracy. 2-3 tygodnie przerwy i cała dotychczasowa praca ....
Wiosną tego roku postanowiłam oddac ogrodek. Ale dziwnym zbiegiem okoliczności, pojawiła sie dziewczyna / koleżanka córki/, ktora poszukiwała kawałka gleby

No i zaczęło się... Działka stała się trawiasto-kwiatowa / w planie malutki 'wiejski" ogrodek z pojednczymi warzywami, malwami, słonecznikami itp otoczony niewysokim , białym płotkiem

Wszelkie rabatki, przejscia przestały byc regularnego kształtu, zastąpiły je łuki ,zakola. I właasnie tego mi wczesniej brakowało. Działka nabiera, a własciwie juz nabrała swoistego charakteru. Mamy coraz więcej pomysłów. I na pewno juz działki nie oddam bo teraz już jestem w stanie ją okiełznać

POchwale sie skalniakiem, pierwsze ujęcie maj tego roku, nastepne sierpień.

A teraz roslinki jeszcze bardziej się rozrosły, trzeba było juz niektóre karczowąc i doszły inne:)