Ogródek Pszczółki cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Pszczółki cz.2

Post »

Szyszuniu,
Przyszła i do tego chyba zaczęła gonić bo trochę spóźnona. Wystarczyło kilka ciepłych dni i nocy i już wszystko
rusza na dobre. ;:3

Jak się dzisiaj cieszę. :heja :heja :heja Nareszcie przestało wiać i mogłam wysadzić nosa na dwór a tam jaka
niespodzianka ;:138
Spodziewałam się obfocić pierwszego żonkila a tu się okazało że to nie żonkil tylko miniaturowy irysek się szykuje
do kwitnienia i wygrzebuje się z bluszczu.

Obrazek

Zakwitł mi pierwszy irysek recticulata fioletowy. Mam nadzieję że wszystkie nie będą tego samego koloru i że będę
miała też niebieskie.

Obrazek

Nie powiem ale fioletowe też śliczne.

Obrazek
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
x-d-a

Post »

Wiesiu, jak się ogląda Twoje urocze wczesnowiosenne kwiatuszki, to jak na dłoni widać o ile wiosna u nas przychodzi póżniej.
U mnie dopiero stopniał śnieg, zaczęły wyłazić z ziemi pierwsze zielone noski cebulowych, a pierwiosnki są w pączkach.
A ja mieszkam w najcieplejszym rejonie Polski...
No, ale przecież, co się odwlecze, to nie uciecze - my też się w końcu doczekamy wiosenki, a tymczasem możemy oglądać piękne wiosenne obrazki u Ciebie :heja
Miłej niedzieli :wit
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Daluś,
zapraszam gorąco na oglądanie wiosennych nowinek. Mam nadzieję że będzie ich coraz więcej jeśli zimno
do nas nie wróci. Bo ponoć w marcu jak w garcu i wszystko może sie jeszcze zdażyć.
Czytałam że ruszasz jutro do boju w ogrodzie w nowych kaloszach. Też zaplanowałam rozpoczęcie wiosennych
porządków jeśli tylko pogoda pozwoli.
Jutro będzie cięcie clematisów bo robi się późno na nie i pączki już bardzo urosły. ;:14
Milutkiego wieczoru :wit
Wątki Pszczółki
kajpej
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lis 2009, o 14:56

Post »

Kochana Wiesiu
to ja też będę wpadać do Ciebie na oglądanie wiosennych nowinek.
irys przepiękny.
U mnie wiosna jeszcze daleko.Wybrałam się na wycieczkę rowerową ,wszędzie jest ponuro ,smutno i leży jeszcze mocno przybrudzony śnieg.
pozdrawiam i całuję Elżbieta
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Wiesiu patrząc na twoje iryski przypomniało mi się że mam w lodówce 6 cebulek tych irysków
muszę ich włożyć do ziemi może zakwitną.One są takie delikatne i niziutkie około 15cn.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Eluniu, cieszę sie bardzo ze wpadłaś. Nawet nie wiesz jak kilka słonecznych dni potrafią wypięknieć świat
i nawet taka brudna i smutna wiosna szybko się zmienia w piekną wiosenkę. ;:138 U nas też niedawno leżał
jeszcze śnieg ;:223

Danusiu,
cieszę się z tych irysków tym bardziej, że te z zeszłego roku które posadziłam za późno bo w lutym
wcale nie kwitły i podczas lata wygniły albo wyschły. Tym razem posadziłam na jesieni, w dobrym terminie.
To pierwszy rok jak widze ich kwiatki :heja Nie są imponujace żeby nie powiedzieć że niewiele je widać. Ale na
początku wiosenki nawet maluszki bardzo cieszą. Może jakby posadzić ich duże ilości to byłby jakiś lepszy efekt? :shock:
Wątki Pszczółki
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiesiu,straszny kataklizm we Francji.Co u Was sie dzieje,piszesz,że się wyciszyło.Podobno lotniska zamknięte.45 osób nie żyje,tragedia .A Izaziem pojechała do Paryża na wycieczkę.Czy naprawde tak strasznie?
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Grażynko,
zapowiadali wichurę i faktycznie była. Już poszła na północny wschód. Może do Polski nie dojdzie. :evil:
Okropnie wiało prawie jak w 1999 gdy były niesamowite straty.
Najbardziej wiało nad Atlantykiem ale i w Paryżu urywało głowy. Mam nadzieję że Izie nic się nie stało,
lepiej było nie wychodzić z domu dopóki nie ucichła. To naprawde nie był dzień na zwiadzanie Wieży Eiffla.
Zresztą na pewno ją zamknęli ze względu na bezpieczeństwo.
Ale wichury nas częściej odwiedzają niż Polskę, trzeba się przyzwyczaić>
Tylko biedna Iza nie ma fartu żeby trafić na taką pogodę ;:223
Wątki Pszczółki
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesiu ,dziękuję za szybką odpowiedź,musze dzwonić do rodzinki zapytać jak u nich.
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Pszczółko, kiedy byłam w Polsce 2 lata temu też wiało, a nawet gorzej, bo to było tornado, które niedaleko nas zmiotło całą wioskę. Wczoraj było bardzo pięknie i byliśmy na spacerze na oceanem. W słońcu było bardzo ciepło, ale w cieniu tylko 11°. Czekam na cieplejsze dni, aby przekopać ziemię koło płota, który jest cały czas moim utrapieniem.
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Wiesiu :lol:
Jakże przyjemnie ogląda się Twój ogród. Masz wiele piękny roślin, z niektórych udało Ci się stworzyć spektakularne widowiska!
Mówię oczywiście o Clematisie montana, ale też zwyczajny na pozór, złotlin w sąsiedztwie bzów w niczym mu nie ustępuje.
Podobały mi się bardzo zestawienia kolorystyczne, szkoda, że nie mogę wszystkich zacytować...
Na przykład coleus i cordylina mieniące się na bordowo i rdzawo, albo dwie lilie: Landini i Netty's Pride (upatrzone do skopiowania :oops: )! Z dużą wrażliwością też potrafisz wydobyć urodę pojedynczych kwiatów, jak na zdjęciu z Osteospernum czy Alium christophii. Jeszcze róże i powojniki....a widziałam też piwonię!
O reszcie wrażeń napiszę później, gościnnie tu u Ciebie, więc będę wracała, oj! Często :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam ;:7
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Witajcie serdecznie ;:7

Grażynko, jak tam rodzinka po tej wichurze?

Feluś, piękny spacer nad oceanem. Całe szczęście że Was najgorsze ominęło. Czy woda w rzece już opadła ?
Ja już dzisiaj zaczęłam działaność w ogródku od przycinania clematisów. Już było późno na przycinanie tak
wysoko puściły nowe pąki . Więc przycięłam trochę dłużej aby dać im więcej szans bo bałam się że jakby było
zbyt nisko to już by nie dały rady wypuścić nowych. Mam w planach dalej przycinać, tym razem róże i milina jak tylko
będzie ładnie. A pracy w ogrodzie teraz nie bedzie brakować ;:108

Witaj Wiciu, jak przyjemnie słuchać tyle pochwał :heja dziękuję Ci za dodawanie otuchy.
Twoje słowa dodają mi skrzydeł do następnych ogrodowych poczynań. Wracaj częściej, gorąco zapraszam ;:196
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Pszczółko już wiem, poczytałam Twoją relację - czyli w miarę spokojnie, ale jak zobaczyłam tvn to bałam się wchodzić do Twojego ogródka,
No dobra teraz powiem, że iryski super, masz rację w grupie wyglądają pięknie, mam kilka, na pewno za mało.
Wiesiu zastanawiam się dlaczego podcinają te drzewa co roku szkoda powinni chociaż dokonać selekcji inaczej niektóre na pewno stracą na urodzie. Szkoda, ze u nas nie myślą tak o topolach ;:223
pozdrawiam, trzymaj się ;:196
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Właśnie dziadostwo dotarło do nas, cały dzień leje, a tak wieje, że mam wrazenie,że za moment będę mialabrzozy w domu od sasiada, nawet moja Melusia na dwór nie chce wyjść.
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesiu nie dodzwoniłam się ,dzisiaj próbuję.Już się zaczynam martwić ale zaraz zadzwonię.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”