Witam miłych gości . Wiem ,że Facelia jest jako poplon ,ale z ciekawosci chciałam zobaczyć jej kwiatki ,gdyż czytałam ,że sa fajne . Mnie sie podobają a potem powyrywam i przekopię i będzie poplon

podwójna korzyść . Dziś pokazała swój kwiat Gloria dei i w pełni otworzyła się mrs. Lincoln i Josephine Bruce . Jestem zdegustowana różą ,którą kupiłam jako Heimatmelodie niestety to chyba Chopin ,albo Virgo

. Niestety obie już mam . Byłam dziś na handlu i kupiłam białego chabra ,który nie jest biały tylko niebieski i kwiaty do skrzynek na taras . Kupiłam tez pełnika ,gdyż bardzo mi się podoba
. Niedługo swój kwiat powinna pokazać Nostalgia ,ciekawe czy to znów będzie niewypał
KRYSIU teraz jak mam już ugotowany obiad spadam do ogródka ,gdyż kwiatki czekają . Ja zawsze wysiewam jako poplon mieszankę ,którą kupuję w sklepie . No różyczek mam już dość trochę nie powiem ,gdyż je kocham tak jak i Ty
ZYTUŚ wiesz ,że ja tej niebieskiej też liczyłam płatki

,żeby się upewnić kim ona jest . Wyszło mi na to ,że mam 2 generały

Teraz będę musiała coś z tymi podwójnymi różami zrobić
HANIU czytałam o niej może i dlatego ją wysiałam ,ale bardziej z ciekawości .
IWONKO pszczółki tez latają ,wiec na pewno się ciesza i zbiorą się gromadnie do zapylania innych kwiatów .
Ciekawa jestem kto mi podpowie jak nazywa sie róża ,którą kupiłam jako Papageno jest dosyc wytrzymała na deszcz gdyz nie zgubiła nawet płatka i nie wygląda na urażoną tym zjawiskiem . Fresja swoje 1 kwiaty ma już nieciekawe po tym deszczu . . W tym roku puszczę ją na żywioł . Na wiosnę była krótko ścięta dlatego pozwolę jej rosnąć jak chce . Będę tylko obrywać przekwitnięte kwiatki .
ZYCZE WSZYSKIM

POPOŁUDNIA