Nie, ja nie mówię, że tu głupie, ale mówię, że to tylko zabawag.kiecko pisze:Jasne, że tak 100krotko, ale powiedz dziecku, że to co robi z paznokciami lub włosami to najzwyklejsze zgrywanie ...100krotka pisze:Hehe, Gosia, samo życie
... Ale wiesz, nie myślę, że to kwestia światopoglądu. Światopogląd to się ma później, wcześniej to tylko lans ;-)![]()
Moje wtedy sie obraża i: "... wcale nie!, wcale nie!!!" 8)
Ogród Gośki
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- Soulcatcher
- 200p

- Od: 16 cze 2009, o 11:05
100krotko taki algorytm nie tylko do dzieci by się przydał. Czasem mam wrażenie, że do facetów też instrukcja obsługi jest potrzebna ;)
A z mówieniem do dzieci to chyba nigdy nie można przesadzić. Przecież one i tak przyjmują do wiadomości co dziesiąte słowo a reszta po nich spływa... Im więcej będziesz mówić tym więcej zapamiętają. Ja tam ekspertką nie jestem - mój synek ma dopiero rok i 4 miesiące - ale też do niego nawijam bez przerwy i drobne skutki tego widzę ;)
Pozdrawiam gorąco!
A z mówieniem do dzieci to chyba nigdy nie można przesadzić. Przecież one i tak przyjmują do wiadomości co dziesiąte słowo a reszta po nich spływa... Im więcej będziesz mówić tym więcej zapamiętają. Ja tam ekspertką nie jestem - mój synek ma dopiero rok i 4 miesiące - ale też do niego nawijam bez przerwy i drobne skutki tego widzę ;)
Pozdrawiam gorąco!
Kaśka
Zapraszam w odwiedziny
Zapraszam w odwiedziny
- 100krotka

Ale tak w ogóle, to mnie się podobają te chłopackie wakacyjne szaleństwa
Idziesz na zakończenie roku, a tu jeden ma głowę ogoloną we wzorek ze Spidermanem, inny pół łepetyny zielonej
Gosia, a jesteś aby pewna, że ta ciocia taka liberalna? Bo dziecko na łańcuchu trzyma ;-)
Co do lilii, to zapylanie chyba nie wchodzi w grę, musiałyby się wysiać... wiesz, ja kiedyś czytałąm o mieczykach, że niektóre maja cechy słąbo utrwalone, i kolejne pokolenie, choć rozmnażane wegetatywnie, niektórych cech nie powtarza. Może i to dotyczy niektórych lilii? Tylko, czy im też zamierają cebulki mateczne, jak mieczykom? Hmmm, temat do analizy
W każdym razie, piękne są.
Gosia, a jesteś aby pewna, że ta ciocia taka liberalna? Bo dziecko na łańcuchu trzyma ;-)
Co do lilii, to zapylanie chyba nie wchodzi w grę, musiałyby się wysiać... wiesz, ja kiedyś czytałąm o mieczykach, że niektóre maja cechy słąbo utrwalone, i kolejne pokolenie, choć rozmnażane wegetatywnie, niektórych cech nie powtarza. Może i to dotyczy niektórych lilii? Tylko, czy im też zamierają cebulki mateczne, jak mieczykom? Hmmm, temat do analizy
W każdym razie, piękne są.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Jedno jest pewne!!!! Wychowanie dzieci to najbardziej odpowiedzialne zadanie jakie nam matkom i ojcom, przyszło spełnić w tym życiu. Każda z nas stara się wychować potomstwo na dobrych ludzi, błędów się nie uniknie i z tym się każdy zgodzi
Ciocia, no cóż, jest moją serdzeczną przyjaciółką od urodzenia, nie ma własnych dzieci i Dawida traktuje jak swojego syna. Jak chce go mieć na łańcuszku - proszę bardzo - on i tak jest w nią bałwochwalczo wpatrzony. Ale po powrocie do domu, nudna mama, trochę ten łańcuszek przykróci
Lilie - jak mają mi robić co rok takie niespodzianki .... to ja co roku będę dokupywać nowe
Nie mogę im się oprzeć: są piękne, długo kwitną i bajecznie pachną.
Ciocia, no cóż, jest moją serdzeczną przyjaciółką od urodzenia, nie ma własnych dzieci i Dawida traktuje jak swojego syna. Jak chce go mieć na łańcuszku - proszę bardzo - on i tak jest w nią bałwochwalczo wpatrzony. Ale po powrocie do domu, nudna mama, trochę ten łańcuszek przykróci
Lilie - jak mają mi robić co rok takie niespodzianki .... to ja co roku będę dokupywać nowe
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
- 100krotka

Noooo...
Ale nasze dzieci fajne są
I co najfajniejsze - hm, a może jednak najgorsze - można sie w nich przeglądać jak w lustrze ;-)
Kasia, chyba bardziej facetom by sie przydała instrukcja obsługi kobiet
Jeszcze żeby jeden z drugim raczył przeczytać ;-)
Ale nasze dzieci fajne są
Kasia, chyba bardziej facetom by sie przydała instrukcja obsługi kobiet
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- Soulcatcher
- 200p

Nie no - facetów to już nic nie uratuje ;) Przecież taką instrukcję to ze zrozumieniem czytać trzeba ;)
Kaśka
Zapraszam w odwiedziny
Zapraszam w odwiedziny
Felu mamy przepiękną pogodę, dzisiaj w Jaśle 32 stopnie w południe - ja uwielbiam taką temperaturę
Słoneczko jest super, ale coś za coś: muszę latać i podlewać te kwiaty, które stoją w doniczkach bo ziemia wysycha w ekspresowym tempie. Gunnera w sobotę nie dostała wystarczającej ilości wody i już widać efekty. Fotka potem.
Słoneczko jest super, ale coś za coś: muszę latać i podlewać te kwiaty, które stoją w doniczkach bo ziemia wysycha w ekspresowym tempie. Gunnera w sobotę nie dostała wystarczającej ilości wody i już widać efekty. Fotka potem.
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
- Soulcatcher
- 200p

Przeszukałam moje fotograficzne archiwum i stwierdzam, że większość zdjęć jest niecenzuralna
:P
Postaram się jak najszybciej zrobić nowe. A Wy moje drogie, żeby nie trzeba było czekać, już fotografujcie swoje okolice bo ja jestem strasznie ciekawa
Aniu strasznie się cieszę. Teraz jak "przykładna" żona nieobecnego męża będę mile witała listonosza, hi hi. Sąsiedzi będą mieli kolejny temat do plotek ...
Postaram się jak najszybciej zrobić nowe. A Wy moje drogie, żeby nie trzeba było czekać, już fotografujcie swoje okolice bo ja jestem strasznie ciekawa
Aniu strasznie się cieszę. Teraz jak "przykładna" żona nieobecnego męża będę mile witała listonosza, hi hi. Sąsiedzi będą mieli kolejny temat do plotek ...
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
Gosiu a co to znaczy "niecenzuralna"
Ja swoje okolice dodałam tu- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 8&start=98
Zapraszam
Ja swoje okolice dodałam tu- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 8&start=98
Zapraszam
Nie proś, nie przyznam sięAnia.1 pisze:Gosiu a co to znaczy "niecenzuralna"![]()
![]()
![]()
Zapraszam
Twoje zdjęcia są super i takie ciekawe. Obawiam się, że moje będą trochę nudne. Parę tygodni temu mieliiśmy tzw. Dni Jasła, ale najciekawsze imprezy odbywały się wieczorową porą - dla mnie za późno. A poza tym ja niezbyt komfortowo czuję się w tłumie
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród