Na wsi u maakity cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Madziu dawno u Ciebie nie byłam , a tu tyle piękności . Kwiaty pięknie ukwieciły twój ogród co sprawia , ze nie mozna z niego wyjśc . No i oczywiście nie mogę się napatrzeć na jaskry. Tak mi sie podobają a w ogóle nie potrafię ich uprawiać.
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam wszystkich miłych gości.
Jolu i Mariolko nieskromnie powiem, ze mnie też się podoba, choć nie jestem przekonana, czy to na pewno ta odmiana. Niestety mój złapał czarną plamistość jako jedyna z moich róż i nie pomógł nawet oprysk
:cry: . Codziennie obrywam listki Dowiedziałam sie, ze u sąsiadki wszystkie róże mają plamistość, więc ...
Danusiu ja rozmnażałam jeżówki te zwykłe z nasion, łatwo kiełkują, ale trzeba zapewnić im wysoką temperaturę do tego celu.
Dziękuje Krzysiu ja zwykle pamiętasz o każdej okazji, kiedy należy złożyć kobiecie życzenia i przynieść różę, czego nie mogę powiedzieć o moim A. :twisted:
Reniu oto przykład manipulacji zdjęciami, tych jaskrów 1 szt. :;230
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Magduś przepiękne róże, przykro, że dopadła je paskudna plamistość, myślę, że niestety w tym roku bez oprysków się nie obejdzie, u mnie na razie pojawiła sie tylko na miniaturce, ale jak już jest to zaraz będzie i na innych :roll:
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agniesiu, u mnie na razie też jest tylko na jednej róży, Meissner. No cóż taki rok.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj, dzisiaj się ujawnię, byłam i widziałam. Zadziwiło mnie, że połowa forum kupuje u Bogdana/Bogusia, nawet chwalą, a ja nie wiem kto zacz?
Ta rabata pod modrzewiem ciekawie się zapowiada. Róże ładne, zdrowe, chociaż pogada sprzyja chorobom i szkodnikom. Urokliwie jest.
Pozdrawiam, Danuta
Awatar użytkownika
Andrzej Max
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lip 2009, o 15:35
Kontakt:

Post »

Ta róża przepiękna!
O, sorry - nie przywitałem się - tak mi się z wrażenia wyrwało. Witaj Magdo - przepraszam że z rewizytą tak późno wpadam, ale z czasem ostatnio krucho...
Postępy przez te 4 lata poczyniłaś ogromne, zwłaszcza że działeczka do małych nie należy!
Gratuluję ogromnie i polecam pamięci opatrznośći , by kroki Twe kierowała nie do Bogusia niemającegopojęciacosprzedaje, a do pewniejszych kontrahentów! Bowiem, też nie lubię kupować jednego i otrzymywać niewiadomoco. Pozdrawiam i zapraszam do siebie. :wink:
Pozdrawiam słonecznie
Andrzej M.
:-) Moje ogłoszenie.
Moje kamienie Moje kamienie 2011
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu wyczytałam że zaginęła Ci psinka :cry: bardzo współczuję Ci z tego powodu :(

A może jeszcze się znajdzie ?
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich gości :wit , jawnych i nie jawnych.
Frido, dziękuje za słowa otuchy, jeszcze mam naprawdę dużo do zrobienia. Czemu Cię dziwi, że wszyscy kupują od Bogdana?
Andrzeju rozumiem, chyba większość z nas cierpi na brak czasu. Ja to często przelatuje po ogrodach niewiele czytając i pisząc tylko oglądając zdjęcia. No cóż doba ma tylko 24 godziny :cry: ? Róża piękna, ale kłopotliwa, róże mam w dość dobrej kondycji, tylko dwie ta łapią mi plamistość (w tym ta fioletowa) i jedna (Flammentanaz) złapała mączniaka rzekomego, ale chemia zrobiła swoje i chyba wszystko będzie ok. Co do Bogusia to nie można znowu narzekać, pomylił tylko diw róże (z 11 jakie zmówiłam), wszystkie były w bardo dobrym stanie (sadzonki na medal), a za tą cenę i jakość nie mogę mieć zbyt dużych pretensji o tą pomyłkę.
Jolu nie znajdzie się, zbyt wiele czasu już minęło, nikt nic nie wiedział, nie słyszał, obskoczyłam schroniska. Przypuszczeń mam wiele, myślę, że on nie żyje.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

A może Andrzej zapodałby u Ciebie jakichś dobrych wysyłkowych dobrych sprzedawców róż. Bo oprócz rosarium, flasha i bogdana nie znam innych. Wszyscy by skorzystali :wink: :lol:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Maakitko co ja czytam... współczuję.
Ja też mam nadzieję, ze się znajdzie.
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bishop pisze:A może Andrzej zapodałby u Ciebie jakichś dobrych wysyłkowych dobrych sprzedawców róż. Bo oprócz rosarium, flasha i bogdana nie znam innych. Wszyscy by skorzystali :wink: :lol:
Andrzeju czekamy. Choć ja z tych dostawców jestem w zadowolona, choć wolałabym aby Boguś pomylił coś innego, a nie to co pomylił.

Izo ja też bym chciała, ale sądze, że prędzej wygram w totka niż on się znajdzie. Za dobrze go znam, gdyby żył toby wrócił, myślę, że dorównałby Lessi.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No myślę, że trochę fotek, by się przydało, najpierw mój poprawiacz humoru - zakupy:
Jałowiec "Horstman" Obrazek
Ognik "Red column" i cyprysik nukatyjski "Variegata" Obrazek
iglica Obrazek
karmnik Obrazek

Jałowiec "Horstmann" i Thuja "Reingold" już prawie na swoich miejscach na mojej nowej rabacie Obrazek

zawciągowiec Obrazek
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i troszkę widoczków:
warzywniak ze szkodnikiem Obrazek Obrazek
rabatka pod modrzewiami Obrazek Obrazek Obrazek

I nowa jeszcze nie dokończona Obrazek Obrazek Obrazek

Tam na końcu gdzie jest taki pniaczek zamierzam usypać górkę wokół niego i posadzić rojniki i może jeszcze jakieś skalniaczki (pomysł odgapiony od Ani Raczek)
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Magduś fajne widoczki, szkodnik w warzywniaku intensywnie pomaga :?: :wink: :lol: Zakupy śliczne :D
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu ależ Ty masz tych rabatek no no teraz to dopiero będziesz miała co robić ;:109

Mówisz szkodnik :lol: ale pewnie kochany ;:168

A teraz o piesku :roll: skoro domyślasz się to znaczy że podejrzewasz coś :? mam rację ?
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”