Na wsi u maakity cz.2
- maakita
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 maja 2007, o 08:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam wszystkich miłych gości.
Jolu i Mariolko nieskromnie powiem, ze mnie też się podoba, choć nie jestem przekonana, czy to na pewno ta odmiana. Niestety mój złapał czarną plamistość jako jedyna z moich róż i nie pomógł nawet oprysk
. Codziennie obrywam listki Dowiedziałam sie, ze u sąsiadki wszystkie róże mają plamistość, więc ...
Danusiu ja rozmnażałam jeżówki te zwykłe z nasion, łatwo kiełkują, ale trzeba zapewnić im wysoką temperaturę do tego celu.
Dziękuje Krzysiu ja zwykle pamiętasz o każdej okazji, kiedy należy złożyć kobiecie życzenia i przynieść różę, czego nie mogę powiedzieć o moim A.
Reniu oto przykład manipulacji zdjęciami, tych jaskrów 1 szt.
Jolu i Mariolko nieskromnie powiem, ze mnie też się podoba, choć nie jestem przekonana, czy to na pewno ta odmiana. Niestety mój złapał czarną plamistość jako jedyna z moich róż i nie pomógł nawet oprysk

Danusiu ja rozmnażałam jeżówki te zwykłe z nasion, łatwo kiełkują, ale trzeba zapewnić im wysoką temperaturę do tego celu.
Dziękuje Krzysiu ja zwykle pamiętasz o każdej okazji, kiedy należy złożyć kobiecie życzenia i przynieść różę, czego nie mogę powiedzieć o moim A.

Reniu oto przykład manipulacji zdjęciami, tych jaskrów 1 szt.

- Andrzej Max
- Od: 15 lip 2009, o 15:35
- Kontakt:
Ta róża przepiękna!
O, sorry - nie przywitałem się - tak mi się z wrażenia wyrwało. Witaj Magdo - przepraszam że z rewizytą tak późno wpadam, ale z czasem ostatnio krucho...
Postępy przez te 4 lata poczyniłaś ogromne, zwłaszcza że działeczka do małych nie należy!
Gratuluję ogromnie i polecam pamięci opatrznośći , by kroki Twe kierowała nie do Bogusia niemającegopojęciacosprzedaje, a do pewniejszych kontrahentów! Bowiem, też nie lubię kupować jednego i otrzymywać niewiadomoco. Pozdrawiam i zapraszam do siebie.
O, sorry - nie przywitałem się - tak mi się z wrażenia wyrwało. Witaj Magdo - przepraszam że z rewizytą tak późno wpadam, ale z czasem ostatnio krucho...
Postępy przez te 4 lata poczyniłaś ogromne, zwłaszcza że działeczka do małych nie należy!
Gratuluję ogromnie i polecam pamięci opatrznośći , by kroki Twe kierowała nie do Bogusia niemającegopojęciacosprzedaje, a do pewniejszych kontrahentów! Bowiem, też nie lubię kupować jednego i otrzymywać niewiadomoco. Pozdrawiam i zapraszam do siebie.

- maakita
Witam wszystkich gości
, jawnych i nie jawnych.
Frido, dziękuje za słowa otuchy, jeszcze mam naprawdę dużo do zrobienia. Czemu Cię dziwi, że wszyscy kupują od Bogdana?
Andrzeju rozumiem, chyba większość z nas cierpi na brak czasu. Ja to często przelatuje po ogrodach niewiele czytając i pisząc tylko oglądając zdjęcia. No cóż doba ma tylko 24 godziny
? Róża piękna, ale kłopotliwa, róże mam w dość dobrej kondycji, tylko dwie ta łapią mi plamistość (w tym ta fioletowa) i jedna (Flammentanaz) złapała mączniaka rzekomego, ale chemia zrobiła swoje i chyba wszystko będzie ok. Co do Bogusia to nie można znowu narzekać, pomylił tylko diw róże (z 11 jakie zmówiłam), wszystkie były w bardo dobrym stanie (sadzonki na medal), a za tą cenę i jakość nie mogę mieć zbyt dużych pretensji o tą pomyłkę.
Jolu nie znajdzie się, zbyt wiele czasu już minęło, nikt nic nie wiedział, nie słyszał, obskoczyłam schroniska. Przypuszczeń mam wiele, myślę, że on nie żyje.

Frido, dziękuje za słowa otuchy, jeszcze mam naprawdę dużo do zrobienia. Czemu Cię dziwi, że wszyscy kupują od Bogdana?
Andrzeju rozumiem, chyba większość z nas cierpi na brak czasu. Ja to często przelatuje po ogrodach niewiele czytając i pisząc tylko oglądając zdjęcia. No cóż doba ma tylko 24 godziny

Jolu nie znajdzie się, zbyt wiele czasu już minęło, nikt nic nie wiedział, nie słyszał, obskoczyłam schroniska. Przypuszczeń mam wiele, myślę, że on nie żyje.
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
A może Andrzej zapodałby u Ciebie jakichś dobrych wysyłkowych dobrych sprzedawców róż. Bo oprócz rosarium, flasha i bogdana nie znam innych. Wszyscy by skorzystali

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- maakita
Andrzeju czekamy. Choć ja z tych dostawców jestem w zadowolona, choć wolałabym aby Boguś pomylił coś innego, a nie to co pomylił.bishop pisze:A może Andrzej zapodałby u Ciebie jakichś dobrych wysyłkowych dobrych sprzedawców róż. Bo oprócz rosarium, flasha i bogdana nie znam innych. Wszyscy by skorzystali![]()
Izo ja też bym chciała, ale sądze, że prędzej wygram w totka niż on się znajdzie. Za dobrze go znam, gdyby żył toby wrócił, myślę, że dorównałby Lessi.