Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu wybacz moją ignorancję, ale co to jest litwor?
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ambo-arcydzięgiel litwor(angelica archangelica L.),andżelika, anielskie ziele.Na tortach takie zielone to z jego łodygi w cukrze.Poza tym działa rozkurczowo, antyseptycznie,uspokajająco, rozgrzewająco i przeciwbólowo(korzeń).Jutro będę sadzić to zrobię zdjęcie.Mam niewielką sadzonkę,a cała roślina miewa tak 180 cm na pewno.Jest pod ścisłą ochroną w stanie dzikim.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj Ewuś - troche mnie niebyło.. , przez ten mój komputer... Teraz już wszystko dobrze.. :) . Widzę, że przybyło dużo ślicznych roślinek , zaczyna sie robić prawdziwy busz :shock: :lol: , niedługo Będziesz upychać po kątach :lol: . A jak hosty ode mnie i lilia ? , zakwitła już ? , bo u mnie jedna z tych kupionych w czerwcu cebulek już zakwitła :shock: :lol: .

Pozdrawiam serdecznie :D .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Arturze,naturalnie hosty pięknie się przyjęły, lilia od Ciebie jeszcze nie kwitła,dotąd kwitły dwie-jedna blado pomarańczowo(miała być gwarantowaną pachnącą białą lilią św. Józefa),a jedna bardzo ładnie żółto.
Dziś odbieram paczkę od Fridy zaraz jak pocztę otworzą,wsadzam zawartość do wody i pod wieczór wysadzam.Rano jeszcze idę do pracy zdać profesorowi relację z wczorajszego wyjazdu,a potem w Świecie Czekolady spotykam się z koleżanką, która dawniej z Olkusza od lat za mężem jest w Szczecinie.
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50

Post »

Ewo, arcydzięgiel jest rośliną dwuletnią, zdarza się, że po przycięciu odrasta w trzecim roku. Jest bardzo duży, więc nie wiem, czy Ci ogródka nie zawłaszczy?
Wieczornik damski sam się rozsiewa. W ubiegłym roku miałam jedną roślinę, nie bardzo wiedziałam co to jest (forum pomogło), ale nasion nie zdążyłam zebrać, a tym roku niespodzianka - mam wieczornik i to kilka roślin. Lubię takie bezobsługowe rośliny, bardzo wygodne.
D.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Frido-właśnie takie poprzywoziłam od Oli. Wiem,że litwor jest duży, widzę go pod płotem od strony liceum.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Upalnie witajcie.Owczarek poszalał po moich rabatkach.Wyrwana i poszarpana największa ostróżka(ta ciemnoniebieska),pogięta osłona z siatki w której była wrzucona głębiej na grządkę, wyrwane dwie aksamitki,te były tanie, ale też szkoda, a kiedy wróciłam z paczką od Fridy zastałam kolejne ślady łap na grządce z hostami i języczką i jakieś resztki pogryzionego ogórka,który cały leżał wcześniej koło tarasu.Chyba jednak pójdę do młodych ludzi i stanowczo poproszę o pilnowanie psa oraz o odkupienie dużej ostróżki.Dość mam ich beztroski i arogancji.Innego psa w tym domu nie ma.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Idę sadzić, nieco się ochłodziło.Pewno będą komary wściekle żarły.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Konstanty jak zwykle sprawdza zawartość paczek . Musi wszystko zidentyfikować przed posadzeniem . Masz w ogóle anielską cierpliwość dla tych ludzi . To nie pies winny tylko jego właściciele . Nie szanują w ogóle Twojej pracy EWUNIU . Widocznie lepiej im sie podobał bajzel na podwórku niż oaza zieleni .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moja ciemnoniebieska ostróżka została skradziona :cry: widać mają wzięcie u zwierząt i drobnych pijaczków :roll:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu i Elu-witajcie przez pokąsaną przez komary!W czerwonych twardych plackach jestem cała.Co do kotów to zarówno Konstanty jak i Koko(kot Karoliny i Roberta) były wyraźnie zainteresowane maruną.Olga mi także wyrwała marunę,źle się jej komponowała na skraju grządki z nasturcjami-wyjątkowo urodziwymi akurat i Konstanty stale właził do wanny do tej maruny niby tylko poniuchać choć ociupinkę, to samo w paczce.A w podwórkowym ledwo posadziłam przyszedł Koko i też wąchał.Potem poszedł do trzykrotek wirginijskich i do trawki żubrówki,ale mu nie dałam,kocimiętką nie wykazał zainteresowania,jest ciepło, więc nic się nie stanie jak przenocuje na tarasie.
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Obrazek popłakałam się z bezsilności przy ostróżce. Nie mam słów. Przytulaski!
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02

Post »

Ewo, ogród w oczach Ci rozkwita.
Jest ślicznie.
Bardzo współczuję nieodpowiedzialnych sąsiadów i Twoich strat wśród kwiatów.
Koniecznie porozmawiaj z sąsiadami, z psem niech idą na spacer a nie puszczają samopas.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aśko i Teresat-rozmów było kilka, skutek żaden.O ile jeszcze Karolina czasem przeprosi ,wyrzuci guano patykiem pod mur,bo nie zakopie i przy mnie psa woła do domu, o tyle z Robertem nie da się rozmawiać.
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02

Post »

W Krakowie jest chyba obowiązek sprzątania psich odchodów z miejsc publicznych.
A ogródek nie jest własnością tych państwa od psa, więc może z tej strony ich ruszyć?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”