Tu będzie moje niebo... Cynthia cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hej, Basiu - odezwij się :roll:

A może Basia na wczasach??
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Basia pewnie na działeczce, to kawę wypijemy same, miłego dnia
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kochani, witajcie serdecznie :D
....już jestem i przepraszam ,że tak długo się nie odzywałam ;:79 ...........od kilku dni pogoda wreszcie jest prawdziwie letnia i całe dnie jesteśmy poza domem :D
Jak wracam wieczorem ,to jestem tak padnięta ,że tylko czytam , co nowego u Was.....ale na pisanie to już sił mi nie starcza :oops:
Dziś się zmobilizowałam i nadrabiam zaległości :wink:

Daluś czytałam :!: :D .....całe Forum ,żyje Waszym spotkaniem :D ....bardzo żałuję ,że nie mogłam się wyrwać z domu i Was poznać :( ale ostatnio u mnie sporo się dzieje nie mam możliwości zrobić sobie wakacji....

Iduś ja już jestem od tego słonka jak mały węgielek z grilla :lol: .....ale muszę bo w sobotę idziemy na weselisko a mam brązową sukienkę....przy tym kolorze bladzizna wygląda koszmarnie więc nie mam wyboru i się smażę :roll: :lol:

erybo jak miło ,że wpadłaś :D ....i bardzo dziękuję za propozycję ;:168
Teraz jak wreszcie przyszły upały ,mało chodzimy do miasta i nawet nie wiedziałam ,że w Manufakturze była taka fajna impreza :(
Młody chce tylko siedzieć na działce bo wreszcie nadmuchałam mu basen :lol: .....teraz nie muszę już wymyślać mu zabaw :wink:

Isiu dziękuję :D

Danusiu pogoda u mnie cały czas prawdziwie letnia ;:2 .....a lewisje chyba lubią takie letnie deszcze bo im więcej padało ,tym ładniej mi kwitły a rozetki coraz pełniej wyglądały :)

Jacku z maciejką zrobiłam ten błąd ,że na działce niepotrzebnie tyle jej wysiałam....bo jak zaczyna pachnieć ,to my już jesteśmy w domciu :? ....wiedziałam o tym ale jakoś tak wyszło.....ale na balkonie też mi pięknie kwitnie i cieszy zapachem :D , nieraz to aż głowa boli :lol:
Rozchonik miał na plakietce napis "Purple Emperor", dzisiaj zrobiłam mu zdjęcie i potem wrzucę je z innymi :)

Moniś pachnie tylko wieczorem ale za to jak :roll: .......jest niesamowita ,że z takich maleńkich kwiatuszków daje tyle aromatu :!: :D

Iwonko strasznie mi przykro ,że roślinki tak Ci chorują :( ....u mnie deszczu było sporo ale też było sporo słonka więc wszystko rośnie jak opętane.....
Teraz już wszędzie zapowiadają piękne pogody to roślinki i u Ciebie nadrobią stracony czas :!: :!: :!: :)

Aduś spotkania strasznie zazdraszczam :D ......a to lato ,to już takie pokręcone i nic na to nie poradzimy.... Aduś ,trzeba spakować walizki i ruszyć w jakieś afrykańskie klimaty :wink: ....tam nam słonka nie zabraknie :D

Taruś nawet jak mnie nie ma, czujcie się jak u siebie :wink: :D

Miłego wieczoru :D

....już daję fotki :wink:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Jacku, nie wiem czy go dobrze widać bo jakoś słońce rozświetliło zdjęcie.....

Obrazek
Moje kostrzewy siane w tym roku :D

Obrazek
Taruś , drzewko od Ciebie zakwitnie ;:138

Obrazek
Chryzantemka pokazuje coraz więcej koloru.....dziwna pora jak dla niej :)

Obrazek
Obrazek
Lawendy

Obrazek
Wrzos kwitnie :!: :D

....przepraszam ,że tak długo ale zjadło mi zdjęcia i musiałam jeszcze raz wszystkie wgrywać.....
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 19:25
Kontakt:

Post »

Basiu, na jakie róże się zdecydowałaś? W mojej szkółce są ogromne New Dawn po 22 złote, mój mąż raz w miesiącu jeździ do Łodzi, mogłabym się z nim kiedyś zabrać może i wpaść w odwiedziny z jakąś różyczką ? ;)
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu kochana, no jasne ,że ja chętnie i z radością :!: :D :D :D ....tylko czy ona bez pergoli do przyszłego roku da radę :?: ....chyba aż duża to nie jest ,co :?: :)
A twój M to jeździ do Łodzi w tygodniu ,czy weekendowo :?:
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Cześć Basiulka !
Ostatnio Cię zaniedbałam, ale sama wiesz....
Mój wyjazd do Wrocka bardzo się udał, poznałam dużo wspaniałych ludzi.
Szkoda, że Ciebie tam nie było !!!
Teraz dochodzę do siebie i nadrabiam zaległości w domu i zagrodzie.
Pozdrawiam cieplutko. Pell.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 19:25
Kontakt:

Post »

Cynthia pisze:Aniu kochana, no jasne ,że ja chętnie i z radością :!: :D :D :D ....tylko czy ona bez pergoli do przyszłego roku da radę :?: ....chyba aż duża to nie jest ,co :?: :)
A twój M to jeździ do Łodzi w tygodniu ,czy weekendowo :?:
W czwartki na zebrania jeździ, na ulicę Gdańską bodajże. Z tego co pamiętam, zebrania ma raz w miesiącu.

Zobaczę co jest w szkółce, jak wrócę z krótkich wakacji - po 13 lipca :)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Cynthio, poczytałem sobie o Twoim rozchodniku 'Purple Emperor' i tylko jeden producent określił go jako sedum spectabile, czyli rozchodnik okazały (a nie wielki, jak sądziłem). Ale jest to krzyżówka więc sądzę, że "czystej krwi" spectabile, to on nie ma :) Przy okazji na dłużej zatrzymałem sie przy tych pięknych i jakże łatwych w uprawie roślinach. Wszystkie rozchodniki mam z badylków.
U Ciebie pachnie maciejką (też ją muszę wysiać wprzyszłym roku) a u mnie ziołami. Dziś zawziąłem się na chwasty w ogródku ziołowym i przy okazji nawąchałem się jak w sklepie zielarskim połączonym ze sklepem z przyprawami :lol: A teraz jeszcze wieczorem sadziłem nową miętę i znowu wąchałem... 8)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cynthio, witam Cię serdecznie po wakacjach :) Cieszę się, że cały czas spędzacie poza domem, Oskarek na pewno zadowolony :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basiu piękne roślinki pokazujesz, a może jeszcze tak Oskarka w baseniku ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu dzięki przesyłka dotarła właśnie :D

ten krzaczek to ketmia powinna kwitnać na kolor jak dobrze pamiętam różowo-biały a chryzantemom coś się poprzestawiało u mnie tez kwitną,
ten rozchodnik co niby ode mnie u mnie wyglada tak, kwiat ma bordowy, łodygi sztywne i mięsiste, przepraszam ze wklejam fotkę u Ciebie

Obrazek
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pelluś....ja wiem, wiem.... :) .....i bardzo mi smutno ,że z Wami nie byłam :(
Ja też mam na forum zaległości bo pogoda wreszcie dopisuje i żal siedzieć przed komuterem :D
....a na działce chyba za często przebywam bo dostałam amoku z przesadzaniem i ciągle mi nowe pomysły przychodzą do głowy :roll: ......biedne moje roślinki, nie mogą miejsca zagrzać :roll: :lol: :lol:

Aniu to życzę udanych wakacji :D :D :D .....i dziękuję ,że o mnie pomyślałaś ;:196
Słońce Ty moje daj znać jak wrócisz ,to się jakoś zdzwonimy :D ;:176

Jacku masz rację , rozchodniki to łatwe w uprawie a jednocześnie piękne rośliny :D
Wydaje mi się ,że najwięcej uroku mają jesienią ,kiedy jeszcze kwitną a liście zaczynają się już przabarwiać....są wtedy niesamowite......
Jacku, ziołami pomalutku też zaczyna u mnie w ogródku pachnieć......chociaż na razie tylko miętą i melisą :lol: ....ale to zawsze już coś :wink:
Bazylia, pachnie mi w domu bo musze mieć ją pod reką....w duuuuuużych ilościach :!: :D
No ale tak przy pieleniu , to faktycznie się nawąchałeś :lol: ....jeszcze jak słonko przyświeca ;:173 ....podwójny efekt....

Moniś jesteś :!: ;:196 .....wreszcie :!: ....wypoczęta, zrelaksowana, wakacyjna :D .....
Stasznie mi brakowało Twojego "Tajemniczego Ogrodu" :D

Asiorku.....mówisz i masz.... :lol:

Obrazek

Taruś dziękuję za telefon ;:196
Rozchodnik śliczny :D
Ja mam jeszcze dwa kolorki , "ukradzione" z działki chrzestnej Oskarka, to jak zakwitną wstawę fotki, może Ci się któryś spodoba....bo na razie to one wszystkie wygladają tak samo :lol:

A teraz foteczki :D

Obrazek
Hosta czaruje kwiatkami....

Obrazek
Piękny domek i jego właściciel :) ......brrrrrrr......

Obrazek
Rojnik
x-d-a

Post »

Cynthio, w końcu mamy prawdziwe lato; zazdroszczę Oskarkowi, że może się popluskać w baseniku...
Ja schładzałam się dzisiaj zimna wodą z ogrodowego kraniku, bo upalik był mocny - ale przyjemny :!:

Miłego wieczoru :lol:
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oskarku ale jesteś fajowy ;:114

Basiu już Ci mówiłam pięknie chwytasz w obiektywie chwilę,

pozdrawiam