A może Basia na wczasach??
Tu będzie moje niebo... Cynthia cz.3
- Cynthia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kochani, witajcie serdecznie
....już jestem i przepraszam ,że tak długo się nie odzywałam
...........od kilku dni pogoda wreszcie jest prawdziwie letnia i całe dnie jesteśmy poza domem 
Jak wracam wieczorem ,to jestem tak padnięta ,że tylko czytam , co nowego u Was.....ale na pisanie to już sił mi nie starcza
Dziś się zmobilizowałam i nadrabiam zaległości
Daluś czytałam
.....całe Forum ,żyje Waszym spotkaniem
....bardzo żałuję ,że nie mogłam się wyrwać z domu i Was poznać
ale ostatnio u mnie sporo się dzieje nie mam możliwości zrobić sobie wakacji....
Iduś ja już jestem od tego słonka jak mały węgielek z grilla
.....ale muszę bo w sobotę idziemy na weselisko a mam brązową sukienkę....przy tym kolorze bladzizna wygląda koszmarnie więc nie mam wyboru i się smażę
erybo jak miło ,że wpadłaś
....i bardzo dziękuję za propozycję
Teraz jak wreszcie przyszły upały ,mało chodzimy do miasta i nawet nie wiedziałam ,że w Manufakturze była taka fajna impreza
Młody chce tylko siedzieć na działce bo wreszcie nadmuchałam mu basen
.....teraz nie muszę już wymyślać mu zabaw
Isiu dziękuję
Danusiu pogoda u mnie cały czas prawdziwie letnia ;:2 .....a lewisje chyba lubią takie letnie deszcze bo im więcej padało ,tym ładniej mi kwitły a rozetki coraz pełniej wyglądały
Jacku z maciejką zrobiłam ten błąd ,że na działce niepotrzebnie tyle jej wysiałam....bo jak zaczyna pachnieć ,to my już jesteśmy w domciu
....wiedziałam o tym ale jakoś tak wyszło.....ale na balkonie też mi pięknie kwitnie i cieszy zapachem
, nieraz to aż głowa boli
Rozchonik miał na plakietce napis "Purple Emperor", dzisiaj zrobiłam mu zdjęcie i potem wrzucę je z innymi
Moniś pachnie tylko wieczorem ale za to jak
.......jest niesamowita ,że z takich maleńkich kwiatuszków daje tyle aromatu
Iwonko strasznie mi przykro ,że roślinki tak Ci chorują
....u mnie deszczu było sporo ale też było sporo słonka więc wszystko rośnie jak opętane.....
Teraz już wszędzie zapowiadają piękne pogody to roślinki i u Ciebie nadrobią stracony czas
Aduś spotkania strasznie zazdraszczam
......a to lato ,to już takie pokręcone i nic na to nie poradzimy.... Aduś ,trzeba spakować walizki i ruszyć w jakieś afrykańskie klimaty
....tam nam słonka nie zabraknie
Taruś nawet jak mnie nie ma, czujcie się jak u siebie
Miłego wieczoru
....już daję fotki
....już jestem i przepraszam ,że tak długo się nie odzywałam
Jak wracam wieczorem ,to jestem tak padnięta ,że tylko czytam , co nowego u Was.....ale na pisanie to już sił mi nie starcza
Dziś się zmobilizowałam i nadrabiam zaległości
Daluś czytałam
Iduś ja już jestem od tego słonka jak mały węgielek z grilla
erybo jak miło ,że wpadłaś
Teraz jak wreszcie przyszły upały ,mało chodzimy do miasta i nawet nie wiedziałam ,że w Manufakturze była taka fajna impreza
Młody chce tylko siedzieć na działce bo wreszcie nadmuchałam mu basen
Isiu dziękuję
Danusiu pogoda u mnie cały czas prawdziwie letnia ;:2 .....a lewisje chyba lubią takie letnie deszcze bo im więcej padało ,tym ładniej mi kwitły a rozetki coraz pełniej wyglądały
Jacku z maciejką zrobiłam ten błąd ,że na działce niepotrzebnie tyle jej wysiałam....bo jak zaczyna pachnieć ,to my już jesteśmy w domciu
Rozchonik miał na plakietce napis "Purple Emperor", dzisiaj zrobiłam mu zdjęcie i potem wrzucę je z innymi
Moniś pachnie tylko wieczorem ale za to jak
Iwonko strasznie mi przykro ,że roślinki tak Ci chorują
Teraz już wszędzie zapowiadają piękne pogody to roślinki i u Ciebie nadrobią stracony czas
Aduś spotkania strasznie zazdraszczam
Taruś nawet jak mnie nie ma, czujcie się jak u siebie
Miłego wieczoru
....już daję fotki
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 
- Cynthia

Jacku, nie wiem czy go dobrze widać bo jakoś słońce rozświetliło zdjęcie.....

Moje kostrzewy siane w tym roku

Taruś , drzewko od Ciebie zakwitnie

Chryzantemka pokazuje coraz więcej koloru.....dziwna pora jak dla niej

Lawendy

Wrzos kwitnie
....przepraszam ,że tak długo ale zjadło mi zdjęcia i musiałam jeszcze raz wszystkie wgrywać.....
W czwartki na zebrania jeździ, na ulicę Gdańską bodajże. Z tego co pamiętam, zebrania ma raz w miesiącu.Cynthia pisze:Aniu kochana, no jasne ,że ja chętnie i z radością![]()
![]()
![]()
....tylko czy ona bez pergoli do przyszłego roku da radę
....chyba aż duża to nie jest ,co
![]()
![]()
A twój M to jeździ do Łodzi w tygodniu ,czy weekendowo
Zobaczę co jest w szkółce, jak wrócę z krótkich wakacji - po 13 lipca
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cynthio, poczytałem sobie o Twoim rozchodniku 'Purple Emperor' i tylko jeden producent określił go jako sedum spectabile, czyli rozchodnik okazały (a nie wielki, jak sądziłem). Ale jest to krzyżówka więc sądzę, że "czystej krwi" spectabile, to on nie ma
Przy okazji na dłużej zatrzymałem sie przy tych pięknych i jakże łatwych w uprawie roślinach. Wszystkie rozchodniki mam z badylków.
U Ciebie pachnie maciejką (też ją muszę wysiać wprzyszłym roku) a u mnie ziołami. Dziś zawziąłem się na chwasty w ogródku ziołowym i przy okazji nawąchałem się jak w sklepie zielarskim połączonym ze sklepem z przyprawami
A teraz jeszcze wieczorem sadziłem nową miętę i znowu wąchałem... 8)
U Ciebie pachnie maciejką (też ją muszę wysiać wprzyszłym roku) a u mnie ziołami. Dziś zawziąłem się na chwasty w ogródku ziołowym i przy okazji nawąchałem się jak w sklepie zielarskim połączonym ze sklepem z przyprawami
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Basiu dzięki przesyłka dotarła właśnie 
ten krzaczek to ketmia powinna kwitnać na kolor jak dobrze pamiętam różowo-biały a chryzantemom coś się poprzestawiało u mnie tez kwitną,
ten rozchodnik co niby ode mnie u mnie wyglada tak, kwiat ma bordowy, łodygi sztywne i mięsiste, przepraszam ze wklejam fotkę u Ciebie

ten krzaczek to ketmia powinna kwitnać na kolor jak dobrze pamiętam różowo-biały a chryzantemom coś się poprzestawiało u mnie tez kwitną,
ten rozchodnik co niby ode mnie u mnie wyglada tak, kwiat ma bordowy, łodygi sztywne i mięsiste, przepraszam ze wklejam fotkę u Ciebie

- Cynthia

Pelluś....ja wiem, wiem....
.....i bardzo mi smutno ,że z Wami nie byłam
Ja też mam na forum zaległości bo pogoda wreszcie dopisuje i żal siedzieć przed komuterem
....a na działce chyba za często przebywam bo dostałam amoku z przesadzaniem i ciągle mi nowe pomysły przychodzą do głowy
......biedne moje roślinki, nie mogą miejsca zagrzać
Aniu to życzę udanych wakacji
.....i dziękuję ,że o mnie pomyślałaś
Słońce Ty moje daj znać jak wrócisz ,to się jakoś zdzwonimy
Jacku masz rację , rozchodniki to łatwe w uprawie a jednocześnie piękne rośliny
Wydaje mi się ,że najwięcej uroku mają jesienią ,kiedy jeszcze kwitną a liście zaczynają się już przabarwiać....są wtedy niesamowite......
Jacku, ziołami pomalutku też zaczyna u mnie w ogródku pachnieć......chociaż na razie tylko miętą i melisą
....ale to zawsze już coś
Bazylia, pachnie mi w domu bo musze mieć ją pod reką....w duuuuuużych ilościach
No ale tak przy pieleniu , to faktycznie się nawąchałeś
....jeszcze jak słonko przyświeca
....podwójny efekt....
Moniś jesteś
.....wreszcie
....wypoczęta, zrelaksowana, wakacyjna
.....
Stasznie mi brakowało Twojego "Tajemniczego Ogrodu"
Asiorku.....mówisz i masz....

Taruś dziękuję za telefon
Rozchodnik śliczny
Ja mam jeszcze dwa kolorki , "ukradzione" z działki chrzestnej Oskarka, to jak zakwitną wstawę fotki, może Ci się któryś spodoba....bo na razie to one wszystkie wygladają tak samo
A teraz foteczki

Hosta czaruje kwiatkami....

Piękny domek i jego właściciel
......brrrrrrr......

Rojnik
Ja też mam na forum zaległości bo pogoda wreszcie dopisuje i żal siedzieć przed komuterem
....a na działce chyba za często przebywam bo dostałam amoku z przesadzaniem i ciągle mi nowe pomysły przychodzą do głowy
Aniu to życzę udanych wakacji
Słońce Ty moje daj znać jak wrócisz ,to się jakoś zdzwonimy
Jacku masz rację , rozchodniki to łatwe w uprawie a jednocześnie piękne rośliny
Wydaje mi się ,że najwięcej uroku mają jesienią ,kiedy jeszcze kwitną a liście zaczynają się już przabarwiać....są wtedy niesamowite......
Jacku, ziołami pomalutku też zaczyna u mnie w ogródku pachnieć......chociaż na razie tylko miętą i melisą
Bazylia, pachnie mi w domu bo musze mieć ją pod reką....w duuuuuużych ilościach
No ale tak przy pieleniu , to faktycznie się nawąchałeś
Moniś jesteś
Stasznie mi brakowało Twojego "Tajemniczego Ogrodu"
Asiorku.....mówisz i masz....

Taruś dziękuję za telefon
Rozchodnik śliczny
Ja mam jeszcze dwa kolorki , "ukradzione" z działki chrzestnej Oskarka, to jak zakwitną wstawę fotki, może Ci się któryś spodoba....bo na razie to one wszystkie wygladają tak samo
A teraz foteczki

Hosta czaruje kwiatkami....

Piękny domek i jego właściciel

Rojnik
-
x-d-a