Ogród - mój azyl - JolantaG cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

Witaj Jolu, niesamowicie zaszalałaś z zakupami bylinowymi i to pocztą :shock:
Przyznam się,że jestem ciekawa, czy liliowce zakwitną takie jak na zdjęciach z zakupów, interesowała mnie "Bela lugosi".
Najbardziej podoba mi się angielka wpadająca wręcz w fiolet, (podobna do Othello) i żółta na pniu- ma tak pięknie ukształtowany pąk, jest cudowna, próbowałaś je może ukorzeniać?
Moje żółte to jak karykatury w porównaniu. Ciekawa jestem jak ta angielka wytrzymuje deszcze, bo różowa u sąsiadki wygląda niestety opłakanie.
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

BASIU ,może i słodkie te moje mruczusie ,ale co raz więcej szkód wyrządzają .Zrobiły sobie plac zabaw w moim małym hostowisku.Kilka listków już połamanych ,gałązka z pąkami na hibiskusie też złamana :( A co będzie dalej :?: Chyba pańcia będzie musiała zrobić z nimi porządek . ;:78
IRENKO ,kociaki wygłaskane . :wink: Lilia rzeczywiście jest olbrzymia i piękna.Dzisiaj jeszcze bardziej się rozwinęła i nabrała różowych rumieńców.
ADO ,mnie to dopiero jest przykro ,że nie mogłam być z wami .Tyle zdjęć ,tyle wspomnień ,a mnie to wszystko ominęło . :( Następnym razem na pewno nie ominie mnie ta przyjemność . :wink: Cieszę się ,że wypiliście za moje zdrowie .
JOLU,aż tyle miłych słów .Dziękuje .
MARIO TERESO ,też jestem ciekawa jakie będą te moje liliowce.Każdy dzień rozpoczynam od oględzin ,czy już rozwijają się te moje pąki czy jeszcze nie .Dzisiaj też zrobiłam obchód,ale jeszcze żaden nie rozkwitł w pełni .Najszybciej chyba będzie EDGE AHEAD-gratisik z ,,cebul ,,.
Róże OTHELLO próbowałam ukorzenić i chyba mi się udało .Mam 2 z zeszłego lata ,które udało się ukorzenić ,ale nie jestem pewna które to .Poczekam jak zakwitną,mają już pąki .Tą żółtą na pniu mam od wiosny i właśnie rozpoczyna już ponowne kwitnienie .Pierwszy raz kwitła bardzo wcześnie ,bo kupiłam ją już z pąkami .Pewnie była podpędzana .Róże po tych bardzo obfitych opadach nie wyglądają najlepiej ,ale Othello nie najgorzej .
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jolu
Piękna jest ta lilia trąbkowa i widzę że budleja ci kwitnie .
Ja swoją kupiłam w tym roku ale nie dość że ma minimalny przyrot to o kwitnieniu w tym roku raczej mogę zapomnieć
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Jolu dzięki Tobie wiem jak nazywa się moja lilja :oops: :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Joluś wspaniała lilia ale rozmiar :shock: Kociaste przesłodkie, ja mam jednego takiego rozrabiakę, miał byc oddany, ale rodzinka stanęła za nim murem i zasilił kocie szeregi w moim domu :wink: :lol: Rozrabiaka niesamowity, już go nawet wyciągałam za zmywarki :roll: :lol: więc wyobrażam sobie jak u Ciebie musi psocic taka kocia gromadka :D
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko ,nie wiem dlaczego twoja budleja tak słabo rośnie i nie zawiązała jeszcze kwiatów .Ja też mam kilka nowych od wiosny ,kupione w ,,kwiatonie,,we Wrocławiu .Były we folii w opłakanym stanie ,ale pomimo tego wszystkie rosną i będą kwitły .Rosną w różnych miejscach i w różnych glebach.
Iduś ,cieszę się ,że dzięki mnie poznałaś imię swojej lilii. :wink:
Agnieszko ,ty masz jednego takiego rozrabiakę ,a ja 6 malutkich i 3 duże kotki .Te maleńkie są wszystkie do wydania .Czekam tylko ,aby jeszcze troszkę podrosły .Chętni już są ,ale pewnie jakiś maluch też pozostanie . :wink:
Jeszcze raz mój olbrzym .
Obrazek
Obrazek
Hosty.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Słodkie te Twoje kociambry :D
Też miałam kiedyś dwa takie psotniki :wink:

Lilie cudne!! :roll: i masz superzsatą kolekcję host :D
Ślimaki Ci ich nie podjadają ...?? :?
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aanula pisze:Słodkie te Twoje kociambry :D
Też miałam kiedyś dwa takie psotniki :wink:

Lilie cudne!! :roll: i masz superzsatą kolekcję host :D
Ślimaki Ci ich nie podjadają ...?? :?
Mam mnóstwo ślimaków zwłaszcza winniczków ,ale one chyba host nie lubią.
Wszędzie jest pełno tych winniczków ,ale one roślinek mi nie podjadają .
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

U mnie najwięcej jest tych pasiastych :roll: a one wcinają co się da :evil: :evil:
Już 3 opakowania Ślimakolu im wysypałam i mało :roll: ciagle coś wyżarte :evil:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ale Ci ładnie rosną hosty Jolu!Moja crusader się uwstecznia jest mniejsza niż była w doniczce!Nie wiem czego jej brakuje.
Jola a ta niby kocimiętka to chyba jest mięta.Moja tak właśnie wygląda i jest wyprostowana i takie ma listki.Tak,że herbatki będziesz mogła sobie robić!
Maryna. :D
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Jolu, perovskię podarowali mi znajomi, bo puściła podziemne pędy.
Lilie wspaniałe :!:
Myślę, że kocimietkę od mięty łatwo rozróżnisz po zapachu, ale takie wyprostowane gatunki kocimiętki też są, tylko rzadziej spotykane.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wydaje mi się ,że mam jednak kocimiętkę ,nie mięte.Mam inne odmiany kocimiętki i zapach jest ten sam .Mięta jednak pachnie inaczej .
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

JolantaGraj pisze: Najwięcej kupowałam host i liliowców .Hosty dorodne i wielgaśne ,a liliowce też bardzo duże kłącza.Z 20 sztuk będzie kwitło chyba aż 17 .To bardzo dużo ,biorąc pod uwagę ,że sadzone były wiosną .
Jolu w miarę jak będą rozkwitać liliowce napisz czy zgadzają się z tym co zamówiłaś.
U mnie jak na razie kiepsko z tym. Wszystkie kłącza dokładnie opisywałam, zaznaczałam, nie ma mowy o pomyłce z mojej strony a tu już trzeci liliowiec rozkwita inny niż powinien być ! :?

Co do jakości kłączy to naprawdę nie mam zastrzeżeń. Wszystkie bardzo duże z łatwością się poprzyjmowały, ale co z tego jak nie takie jak chciałam.

Wiesz może, kto jeszcze zamawiał liliowce w cebulach? Chciała bym się zorientować, jak to u innych wygląda.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WIOLU ,liliowce w ,,cebulach zamawiała GENIA i KOGRA-GRAŻYNKA
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Jolu no to ja już się martwię ,tym bardziej że większość nie zakwitnie ,posadziłam je pod drzewami w cieniu ,brakuj mi miejsca i są bardzo marne ,większość nie zakwitnie .
Jolu a jak u Ciebie zaczynają już kwitnąć ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”