

i nie myślcie sobie,że będa tylko grzeczne przepisy....

na dobrego początki...( tort na wieczór panieński)
Bedę podawać przepisy potraw które robię często, lub od święta...jak że sezon grilowy się zaczął, a prosicie o coś na grilka...to proszę...
KASZANKA Z GRILLA
SKŁADNIKI:
8 kaszanek
1/2 szklanki ulubionego sosu BBQ ( w Auchanie można dostać)
1/2 główki czosnku
1 jabłko
1 średnia cebulka
1 łyżka majeranku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Czosnek kroimy w cienkie plasterki, cebulę w półtalarki a ćwiartki obranego ze skóry jabłka również w plasterki. Kaszankę grubo smarujemy sosem BBQ, obkładamy jabłkiem, cebulą i czosnkiem, lekko posypujemy majerankiem i zawijamy w posmarowaną olejem folię aluminiową.
Grillujemy w średniej temperaturze około 20 minut.
PAPRYKA Z GRILLA Z GRZYBAMI MARYNOWANYMI LUB PIECZARKAMI
Składniki:
4 średnie papryki
2 cebule
1 pomidor
1/2 kg świeżych grzybów z marynowanymi smaczniejsze
100 g. masła
sos tabasco
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Papryki dzielimy na trzy części (wzdłuż blaszek nasiennych), wypestkowujemy, odkładamy.
Przygotowujemy farsz; pokrojoną cebulę podsmażamy na maśle (do zeszklenia), dodajemy grzyby, dusimy do miękkości, odzielamy 12 sztuk małych grzybków a resztę drobno siekamy, dodajemy obrany ze skóry drobno posiekany pomidor i jeszcze 10 minut dusimy, przyprawiamy solą i pieprzem.
Paprykę smarujemy od wewnątrz odrobiną masła, skrapiamy dwoma kroplami Tabasco i nakładamy przygotowany farsz układając na wierzch całego grzybka a spód papryki smarując oliwą. kładziemy na grilla i 15 minut.