Miło by było, bo ja po każdym ukłuciu mam bolesny obrzęk... taki urok alergika
Na szczęście jest wapno, Fenistil... i sumaki
Oj ,tak ,bądz tego świadoma ,bo on naprwdę potrafi przewędrować pod ziemią pół ogrodugorzata76 pisze: mam sumaka... wiem, wiem... odrosty korzeniowe![]()
Czyli Gosiu macie tam u siebie ciepłe ,ba! gorące deszcze??W deszczu je układałam, bo ja jestem w gorącej wodzie kąpana![]()
Trudnomagdala pisze:Oj ,tak ,bądz tego świadoma ,bo on naprwdę potrafi przewędrować pod ziemią pół ogrodugorzata76 pisze: mam sumaka... wiem, wiem... odrosty korzeniowe![]()
![]()
Deszcze ... letnie - serca gorącemagdala pisze:Czyli Gosiu macie tam u siebie ciepłe ,ba! gorące deszcze??

W Kanadzie niosą je do ślubu !! Tak słyszałam....I tej wersji sie trzymajmymadziarynka pisze: Też mam chryzantemę, ale jeszcze nie wiem jakiego koloru. Od mamy dostana. Jak zakwitnie będę wiedziała. Mi osobiście kojarzą się z cmentarzem ( chyba niesłusznie)
Jak już wcześniej wspomniałam Magdo , u nas problem z kamieniami w naturze... może to kwestia tego, że jęzor lodowca nas nie sięgnął?madziarynka pisze:A które kamulce przybyły - te białe na głównej rabacie? Gosiu po co kupować. Lepiej nazbierać. Ja dzisiaj z błota wybierałam, a potem myłam i układałam. Oczywiście nie są takiego samego wymiaru i koloru, ale to chyba nawet zaleta. A ile u Was kamulce kosztują i gdzie się je kupuje?

Popieram w całej rozciągłościgorzata76 pisze:A co do chryzantem: coś nam musi kwitnąć jesienią...

Mogą buszować, byle chwasty wypieliły...gohna pisze:A tych 'smoczych jaj" się nie obawiasz? Pewnego ranka wstaniesz a tam małe smoczki będą buszowały po ogródku
No widzicie, ja mojemu sumakowi nie będę stwarzać absolutnie sytuacji zagrożeniaKocina pisze:Gosia, ja o sumaku słyszałam, że puszcza te potworne odrosty tylko w sytuacji zagrozenia, czyli kiedy obumiera główne drzewo.
Niestety, ja też - zwłaszcza trawy są dla mnie koszmarem... no i wiem pierwsza kiedy w styczniu zakwitają leszczynykrzysiek86 pisze:No to masz Gosiu przerąbane z tą alergią. Też jestem alergikiem
ale na pyłki roślin