Elizabetka po śląsku cz.3
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
WITEJ KAMRATKO dowlekłach sie resztkami siył do Cia . Dziś łot samiuśkigo rana siedziałach na zogrodzie . Trza było trocha ty bronotny farby na pysk nachytaći poplewić . Wiepszkow tyż żech musiała skosztuwać ,a pysk mi wykrencieło na dziesionto strona . Podzimki majom sie już trocha lepi i chnet pudzie je urywać . Fajnie żeś mie nawiedziła we mojym familoku .
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mosz racja Jadźko nareszcie trocha słonka i od razu inno gotka.
Wiesz tyż siołach poziomki, wkiełkowały i nawet Karolek powiedział, że są OK więc wysadziłach na słoneczno grządka ale jakoś nie dały sobie rady i poznikały. Chyba lepiej będzie kupić gotowe wyrośnięte krzoczki. Nie miałach do tej pory poziomek i nie jestem pewna czy jeszcze teraz mo sens je kupować i sadzić czy poczekać na wiosna.
Chyba sobie dom odpowiedź....mo sens bo się lepiej ukorzenią a w przyszłym roku będą mocniejsze.
Wiesiołek czworokątny

Pączki na mojej ulubionej różyczce NN

:P :P :P

Wiesz tyż siołach poziomki, wkiełkowały i nawet Karolek powiedział, że są OK więc wysadziłach na słoneczno grządka ale jakoś nie dały sobie rady i poznikały. Chyba lepiej będzie kupić gotowe wyrośnięte krzoczki. Nie miałach do tej pory poziomek i nie jestem pewna czy jeszcze teraz mo sens je kupować i sadzić czy poczekać na wiosna.
Chyba sobie dom odpowiedź....mo sens bo się lepiej ukorzenią a w przyszłym roku będą mocniejsze.

Wiesiołek czworokątny

Pączki na mojej ulubionej różyczce NN

:P :P :P
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
Jadźko mom już pozimki ...na razie w doniczkach ale posadza w górach bo udało mi się dostać prosto z gór spod samego Żywca.
Ewuś tak się cieszę, że o tych pozimkach piszesz bo to tela radości...takie to małe ale przeurocze.
i w dodatku zjadliwe.
Halinko :P
dzięki za odwiedzinki. Specjalnie chuchałam żeby do Cia doszło.
Janku dzięki
czekam z niecierpliwością na koniec czerwca...choć właściwie to tylko formalność znając Ciebie. 
Dla Was moja nr 2 na podium niestety NN.....bardzo proszę o identyfikację.

Pięknie dziękuję za odwiedzinki i zapraszam zaś.

Ewuś tak się cieszę, że o tych pozimkach piszesz bo to tela radości...takie to małe ale przeurocze.

Halinko :P

Janku dzięki

Dla Was moja nr 2 na podium niestety NN.....bardzo proszę o identyfikację.

Pięknie dziękuję za odwiedzinki i zapraszam zaś.

- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
Maryniu dzięki
ale chciałabym je znać wszystkie po imieniu ...no chyba , że to takie różane chleburoki ..bezimienne.
Boguśko ja też bardzo ją lubię ale jest na miejscu nr 2, pierwsza jest ta bardzo ciemno-różowa a pod słońce prawie fiolet ....dzięki.
żeby to choć była prowda
.
Janku też dziękuję...i pędzę do Cia obejrzeć ta czerwono.
Zdjęcie trochę nieaktualne bo na wolnym są już liliowce ...no i czekam aż maki syberyjskie od Jadzi1 ruszą na miejscu tulipanów...póki co rośnie tam smagliczka lecy kandy.

Dzięki za odwiedzinki ...dla wszystkich odwiedzających

Boguśko ja też bardzo ją lubię ale jest na miejscu nr 2, pierwsza jest ta bardzo ciemno-różowa a pod słońce prawie fiolet ....dzięki.

Janku też dziękuję...i pędzę do Cia obejrzeć ta czerwono.

Zdjęcie trochę nieaktualne bo na wolnym są już liliowce ...no i czekam aż maki syberyjskie od Jadzi1 ruszą na miejscu tulipanów...póki co rośnie tam smagliczka lecy kandy.

Dzięki za odwiedzinki ...dla wszystkich odwiedzających

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Eluś pięknie już kwitną u Ciebie różyczki.
Powiem że jużprzegoniły moje.
Nieważne, że NN, ważne że piękne i cieszą twoje oczy.

Powiem że jużprzegoniły moje.
Nieważne, że NN, ważne że piękne i cieszą twoje oczy.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- eury
- 200p
- Od: 1 kwie 2009, o 22:46
- Kontakt:
Elu twoja różowa różyczka NN zauroczyła mnie doszczętnie.Jest po prostu bajeczna.
Masz przepiękny ogród. ]
Zapisuję się w kolejkę na kocykową kawkę na trawie.
Znowu czuję się jak bidak bezogordowy...ech...jak tu wytępić sąsiada i zająć jego trawnik ?
Masz przepiękny ogród. ]
Zapisuję się w kolejkę na kocykową kawkę na trawie.
Znowu czuję się jak bidak bezogordowy...ech...jak tu wytępić sąsiada i zająć jego trawnik ?

Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Storczykowe bidulki Eury
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
Eury co Ty chcesz kobietko przecież byłam przed chwilą u Ciebie i na własne oczy widziałam :P ...masz tyle piękności, że nawet takich nie widziałam. Naprawdę masz ślicznie....ja czasami wolałabym mieć mniejszy ogródek bo przynajmniej bym miała wszystko na bieżąco porobione. 
Ta różyczka jeszcze raz ...co prawda juz okwitła ale to mój nr 1na podium. :P Usilnie proszę o identyfikację.

Ta różyczka jeszcze raz ...co prawda juz okwitła ale to mój nr 1na podium. :P Usilnie proszę o identyfikację.

- eury
- 200p
- Od: 1 kwie 2009, o 22:46
- Kontakt:
Elu,nie pomogę Ci...mi to wyglada na jakąś angielkę ale zapytaj Hani....jak ona nie wie to nikt nie wie 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=21821
Elu,no owszem moje roślinki kochają mnie tak ja je...i faktycznie są ładne....ale ja mam cały czas niedosyt.Tyle chciejstw mam w zanadrzu

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=21821
Elu,no owszem moje roślinki kochają mnie tak ja je...i faktycznie są ładne....ale ja mam cały czas niedosyt.Tyle chciejstw mam w zanadrzu

Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Storczykowe bidulki Eury