widzę, ze mój problem nie wzbudził wielkiego zainteresowania, ale dziękuję za podpowiedzi! myślę, ze pęcherznice będą pasowały. a teraz parę (no parenaście) zdjęć z wczoraj
;:26 super, jakie porządki wspaniały masz ogród, migdałowiec (chyba wiekowy pień ma taki gruby?) co to rośnie na zdjęciu nad kamieniem?? bardzo mi sie u Ciebie podoba pozdrawiam
Janek pisze:Witam po krótkiej przerwie mam sprawę i prosze, wręcz błagam o pomoc niedawno pozbyliśmy się całiime okazałego świerka i teraz zrobiła się dziura. Jest to miejsce w którym słońce jest tak do około 12 - 13 a potem półcień. Co byście poradzili tam posadzić zeby ładnie wyglądało?
Janku, proponuję pęcherznicę diabolo i tawułę japońską Gold mound ...
Janek pisze: ... a teraz parę (...) zdjęć z wczoraj
Janku, jak długo rosną u Ciebie te psiezęby? Ile godzin tam masz cień?
Moje są bardzo malutkie i zastanawiam się, czy jesienią nie posadzić cebul właśnie między iglakami ( ale psiząb lubi glebę wapienną ) ... w cieniu, co podobno lubią.
psizęby mam chyba 3 rok teraz. rozrastają się powoli. na tamtym stanowisku słońce jest tak do 11 i potem od 16... nie mogą być w zbyt dużym cieniu bo nie kwitną.
a Isiu teraz załapałem o co Ci chodziło. tak to smardze. przyniosły się z korą. czytałem gdzieś ostatnio, że to bardzo częste, że razem z sosnowa korą przynosi się ich grzybnie. a wyrosło mi ich naprawdę sporo!
no to się ciesze bardzo, że Ci się podoba może nie jest jakiś super fajny ani pokazowy, raczej skupia się na pojedynczych okazach, ale i tak cieszy oko moje i mojej rodzinki więc zawsze coś pozdrawiam