Odwiedzę Cię dzisiaj w ogrodzie wieczorową porą
Mój piękny ogród - anulka 2009 r.
- anulka
- Przyjaciel Forum

- Od: 23 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dawidzie to jest Pleione-taki storczyk ogrodowy
Izuniu mój tamaryszek to taki zwykły-ten co rosnie we wszystkich parkach.Muszę go mocno podcinac i to 2 razy w sezonie.Wiem ,ze są inne odmiany ,które kwitną pózniej ,ale jak ja nascie lat temu rwałam gałązkę od sąsiadów to nie było innych gatunków
Iza nic się nie martw berberys stanie na nogi tylko musi się dobrze ukorzenic .Mój stał w miejscu kilka lat.
Aszko ten berberys to rzeczywiście okaz piękności.Czasami widzę takiego w sprzedazy.Ostatnio duży krzew kosztował 70 zł.Jak chcesz....?
Izuniu mój tamaryszek to taki zwykły-ten co rosnie we wszystkich parkach.Muszę go mocno podcinac i to 2 razy w sezonie.Wiem ,ze są inne odmiany ,które kwitną pózniej ,ale jak ja nascie lat temu rwałam gałązkę od sąsiadów to nie było innych gatunków
Iza nic się nie martw berberys stanie na nogi tylko musi się dobrze ukorzenic .Mój stał w miejscu kilka lat.
Aszko ten berberys to rzeczywiście okaz piękności.Czasami widzę takiego w sprzedazy.Ostatnio duży krzew kosztował 70 zł.Jak chcesz....?
- anulka
- Przyjaciel Forum

Kochana Krysiu dziękuję za miłe słowa,ale własnie wróciłam z kotem z lecznicy.Przybłąkał się kilka dni temu i jest chory-na dodatek podobno ma białaczkę
I co mam zrobic?Dostał teraz antybiotyk więc moze nie będzie tak cierpiał,ale pani dr.nie była miła
Najlepiej uspić.
Kot jest mały i myslałam ,ze ma ok 7 mies.,ale powiedziała ,ze po zębach ocenia na 6 lat!Czyli ktys go wyrzucił!!Poleczę go i zobaczę co z tego wyniknie,ale jestem zła ,ze tak to się ma.
Co do tamaryszka to on lubi cięcia.Tnę swojego ,jak zrobi się cały zielony i potem pod koniec jesieni.I tak powypuszcza rózne boczne gałązki więc nie ma co go żałować
Tnij smiało nawet zaraz ,jak przekwitnie.
Tobie Krysiu tez zyczę miłego dnia
Kot jest mały i myslałam ,ze ma ok 7 mies.,ale powiedziała ,ze po zębach ocenia na 6 lat!Czyli ktys go wyrzucił!!Poleczę go i zobaczę co z tego wyniknie,ale jestem zła ,ze tak to się ma.
Co do tamaryszka to on lubi cięcia.Tnę swojego ,jak zrobi się cały zielony i potem pod koniec jesieni.I tak powypuszcza rózne boczne gałązki więc nie ma co go żałować
Tobie Krysiu tez zyczę miłego dnia
- aanula
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Anulko
dobre trochę ...
Piękne są te Twoje Hosty. Nawet jeszcze nie posmakowane przez ślimaki
U mnie już połowę liści wszamały wstrętne ślimole
Kilogram papu im już wysypałam a one resztkami sił i tak mi wyżarły Hosty...
Śliczna jest ta nowa odmiana pelargonii ... jeszcze takiej nie widziałam
Muszę koniecznie poszukać u siebie takiej ...
Pozdrawiam cieplutko ...

Piękne są te Twoje Hosty. Nawet jeszcze nie posmakowane przez ślimaki
U mnie już połowę liści wszamały wstrętne ślimole
Śliczna jest ta nowa odmiana pelargonii ... jeszcze takiej nie widziałam
Muszę koniecznie poszukać u siebie takiej ...
Pozdrawiam cieplutko ...
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anulko, nie dostaje powiadomien z Twojego watku, a Ty zagladasz tak rzadko, ze nie udale mi sie byc na biezaco 
Masz piekne hosty!
Teraz moge sie przyznac: strasznie martwilam sie o te sliczna hoste, ktora od Ciebie dostalam.
Musialam ja przesadzic i posadzilam w miejscu, ktore bedzie ocienione, ale jeszcze nie jest. Jak wiadomo, bylo kilka dni upalnych i ... slonce poparzylo mi te hoste. Ocieniowalam, ale te liscie zaczely sie dziwnie zachowywac i pomyslalam, ze moze to nie poparzenia, tylko choroba jakas
Na szczescie pojawily sie nowe listki i sa zdrowe. Tylko koloru juz takiego nie maja 
Pelargonia pstrokata jest niesamowita! Bylam pewna, ze to jakas bylinka ogrodowa
A co jest na zdjeciu pod pierwiosnkiem irlandzkim? To jest urocze
Masz piekne hosty!
Teraz moge sie przyznac: strasznie martwilam sie o te sliczna hoste, ktora od Ciebie dostalam.
Musialam ja przesadzic i posadzilam w miejscu, ktore bedzie ocienione, ale jeszcze nie jest. Jak wiadomo, bylo kilka dni upalnych i ... slonce poparzylo mi te hoste. Ocieniowalam, ale te liscie zaczely sie dziwnie zachowywac i pomyslalam, ze moze to nie poparzenia, tylko choroba jakas
Pelargonia pstrokata jest niesamowita! Bylam pewna, ze to jakas bylinka ogrodowa
A co jest na zdjeciu pod pierwiosnkiem irlandzkim? To jest urocze
- ewkapaw
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu gdzie się podziwasz
Pochwal się swoim ogrodem , co masz nowego i ładnego 
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- anulka
- Przyjaciel Forum

Witajcie!!
Juz nadrabiam zaległości, bo cos ostatnio wszystko u mnie długo trwa
Dzien jakis krótki czy co?
Aniu dziękuję za wizytkę i miłe słowa
U mnie jakos w tym roku mało slimaków ,ale moze dlatego ,ze mało jest deszczu.A moze w zeszłym roku wszystkie zlikwidowałam?jeszcze nie sypałam granulek ,ale czekam w gotowosci
Izuniu-nic się nie martw.Funkia sama sobie poradzi tylko musi odchorowac to przesadzenie.Obetnij te chore liscie i będzie ok.To zdjęcie pod prymulką to tiarella.Moze w przyszłym tyg. będę znała nazwę tego pięciornika.
Dawid ja mam zapisane ,ze ta funkia to Sagae ,ale ta Twoja to moze tez byc Regal Splendor.Są podobne do siebie tylko Regal Splendor ma szerszy margines na lisciach.
Maryno-wpadaj częściej -serdecznie zapraszam.Mam nadzieję ,ze nacieszysz oko
Ewa -juz wklejam zdjęcia
Juz nadrabiam zaległości, bo cos ostatnio wszystko u mnie długo trwa
Aniu dziękuję za wizytkę i miłe słowa
Izuniu-nic się nie martw.Funkia sama sobie poradzi tylko musi odchorowac to przesadzenie.Obetnij te chore liscie i będzie ok.To zdjęcie pod prymulką to tiarella.Moze w przyszłym tyg. będę znała nazwę tego pięciornika.
Dawid ja mam zapisane ,ze ta funkia to Sagae ,ale ta Twoja to moze tez byc Regal Splendor.Są podobne do siebie tylko Regal Splendor ma szerszy margines na lisciach.
Maryno-wpadaj częściej -serdecznie zapraszam.Mam nadzieję ,ze nacieszysz oko
Ewa -juz wklejam zdjęcia