Pochylony świat na piasku cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj ANIU, zajrzałem do Ciebie na chwilę, życzę zdrowia dla Ciebie i Twojej rodziny. Ogród będziesz budować lata, nic mu się nie stanie bez Ciebie, przez kilka, czy kilkanaście dni.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu kochana mam nadzieję że już maluszek zdrowszy choć w ogrodzie i tak nie można nic robić można zająć się domem i dziećmi .
Pozdrawiam Genia
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Kochani, dziękuję bardzo za miłe słowa tak ważne w momentach trudnych. Witek ma się już całkiem dobrze, ale diagnoza jest przykra: wczesnodziecięca astma oskrzelowa :( Cóż, temat mamy rozpoznany, bo starszy syn też ma astmę oskrzelową :(

A teraz troszkę ogrodowych spraw:

W końcu kwietnia mąż przywiózł mi wyczekiwane długo hosty od Zubrików z Hostazahrada. Byłam pełna obaw po poczytaniu opinii o hostach z tego źródła i może dzięki takiemu nastawieniu miałam bardzo miłą niespodziankę. Hosty były spore i w bardzo dobrym stanie :) To na razie jedyna rabatka, którą udało mi się wykonać, reszta nabytków stoi w doniczkach i musi poczekać na lepsze czasy.

Obrazek

A tak wyglądają moje ubiegłoroczne nabytki z OBI. Już więcej nie skuszę się na kupowanie host w marketach, ale wtedy nic nie wiedziałam o wirusach ani o hostach w ogóle i skusiła mnie po prostu cena (2zł za sztukę :) ). Oczywiście nie wiem, co to za odmiany. Jedna to pewnie Undulata, inne wrzucę później do identyfikacji. Na razie nie widzę na nich nic podejrzanego, ale jestem czujna i nie zamierzam ich na razie ruszać.

Obrazek

To roślinki, które mam dzięki dziewczynom. Liliowce od Ani - Zanny i Igi na pierwszym zdjęciu (z przodu botaniczne od Ani, z tyłu Stella d'Oro od Igi), liliowcowa rabata na razie nie kwitnąca z roślin od Geni (liliowce i pierwiosnki), zawilec i chaber (jeden z czterech) od Geni, żurawka od Igi.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kiedy wróciłam pierwszy raz ze szpitala, czekała na mnie taka niespodzianka:\

Obrazek Obrazek

To powojnik Dr Ruppel od Bożenki - Babopielki. Odwdzięczył się tym cudownym kwiatem (są dwa) za staranne sadzenie. Kwiat utrzymuje się w doskonałym stanie już ponad dwa tygodnie.

Kwitnąca macierzanka, szałwie i widok na deszczowy skalniak z tarasu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pięciorniki Daydawn (pomarańczowożółty) i Abbotswood (biały):
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
x-d-a

Post »

Aniu, naprawdę Cię podziwiam - dwoje małych dzieci i taki piękny , zadbany ogród :lol:
Kobietko, kiedy Ty znajdujesz na to wszystko czas?
Wszystkie wiemy, ile pracy wymaga taki ogród, z taka ilością roślin...
Serdecznie Cię pozdrawiam i życzę dużo siły i wytrwałości, a dzieciaczkom -przede wszystkim zdrowia :!:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

No to teraz wiem , dlaczego tak mało Cie na forum. Ale to nieobecność w pełni usprawiedliwiona. Sa sprawy ważne i ...ważniejsze, więc po prostu wpadaj , gdy znajdziesz czas. Ja bardzo lubię do Ciebie zaglądać i ... podglądać , co nowego :)
Pozdrawiam , E.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37

Post »

Aniu, rewelacyjnie to wszystko wygląda! Hostowisko świetne, widać ile serca włożyłaś w przygotowanie miejsca dla każdej hosty.
A wasze deszczowe kamienie i piasek razem z roślinami sprawiają niesamowite wrażenie... jak oaza na pustyni :lol:
Niedługo rośliny zakryją gołą ziemię i nie będzie już widać, że rosną na piaskach. :D
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Świetne rabatki hostowe...
Zdrówka dla małego,dużo...
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Aniu jestem pod wrażeniem hosty pięknie się reprezentują ,piękne pięciorniki
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu przepiękne zdjęcia ;:80
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Agawa
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2008, o 10:33

Post »

Aniu skalniak się zagęszcza u Ciebie. Mam pytanko co do zakupów zarówno w szkólce jak i host w Hostazahrada. Zastanawiałam się nad zakupem przez internet, a widzę, że Wy tam byliście. Możesz zdradzić jak cenowo to wygląda?
słonecznie
Lidka
Agawa walczy w ogrodzie
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Witaj Aniu, zobacz jak Twój leśny ogród zmienił się po roku.Za dwa lata sama nie będziesz wierzyła starym zdjęciom.I są już kwiaty o których marzyłaś.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Fantastyczne zdjęcia! Ciekawe kto się czołgał z aparatem :wink: ? Niesamowite wrażenie robią rośliny wśród mokrych kamieni. Hostowisko pierwsza klasa! Gratuluję ogromnej przemiany w ogrodzie!
Współczuję kolejnego alergika ( i astmatyka ) w domu. Jest szansa, że wyrosną z tej astmy. Przerabiałam to niestety z córką, ale od kilku lat jest OK.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Ogród zmienia sie, jest piękny, podoba mi sie skalniak jeszcze trochę i nie bedziesz miala gdzie wsadzać nowych roslinek.

Przykro, że przyplatała sie astma oskrzelowa, ale w mlodym wieku idzie to leczyć skutecznie tego Ci z całego serca życzę, znam tą chorobe i musiałam sie z nią pogodzić.
Dużo zdrówka
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Dolaczam się do koleżanek.......piękny ogród!!
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

Aniu widzę coraz większe postępy, czekam na jakiś fotki ogarniające większy kawał ogrodu :wink: . Hostowisko super. Ucałuj maluszka, mój też ciągle choruje i tak naprawdę nie wiadomo co mu jest (przy badaniu wygląda na zdrowego) alergikiem raczej nie jest, bo podczas ostatnich okresów bezdeszczowych było ok.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”