Miejsce na ziemi -Ave cz.3
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewelinko - sama prawda
ja w ten sam sposób "zapomniałam" o szczawiku Deppego - tez z niego nic nie będzie i strasznie żałuję, bo go uwielbiam 
Cynthio, a ja jednak pojechałam
i to wynik mojego wyjazdu (pomiędzy jednym deszczykiem a drugim... 
Rozkwitła jedna z azalii wielkokwiatowych, czekam jeszcze na drugą...

a hostom taka deszczowa pogoda niezwykle pasuje ...

Okazało się, że mój posłonek to taki 3 w 1 - w jednej kępce trzy kolory : jasnorózowy, biały i czerwony...

Na skalniaku biało-zielona kompozycja z goździkami

i trochę słonecznych kolorów

Cynthio, a ja jednak pojechałam
Rozkwitła jedna z azalii wielkokwiatowych, czekam jeszcze na drugą...

a hostom taka deszczowa pogoda niezwykle pasuje ...

Okazało się, że mój posłonek to taki 3 w 1 - w jednej kępce trzy kolory : jasnorózowy, biały i czerwony...

Na skalniaku biało-zielona kompozycja z goździkami

i trochę słonecznych kolorów

-
minismok

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
Ave Eve
.......Nabucco krwawa ksiezniczka.......pięknie cierpi w swej egoistycznej miłosci kwiecia :P ........Perfekcjonistko Miła ślicznie zestawiasz kwitnące........
a jak pomodorro?........bo czas obrywać boczne pedy
,wspomagac zapylanie i koniecznie zdecydowac o sposobie uprawy[ na 1 czy 2 pędy?]
u mnie wegetacja STOP[zimno,mokro, pochmurnie
] wiec bez pośpiechu zblizam sie do tyczek ]ale u Ciebie to juz chyba niezły pomidorowy busz?
cmokasy z gór
a jak pomodorro?........bo czas obrywać boczne pedy
u mnie wegetacja STOP[zimno,mokro, pochmurnie
cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
" Pada , to wspaniale , to się dobrze składa ! To mi odpowiada , gdy pada deszcz..." - Ewa, nie smuć się ! Kiedyś padać przestanie, a pomyśl , jak pięknie będą nam rosły i kwitły takie "napite" roślinki. Ja dziś zmokłam doszczętnie tylko dwa razy ( parasol nie zmókł, bo przezornie zostawiłam go w samochodzie !) , a teraz pije gorąca herbatkę , stukam sobie w klawisze i piszę do Ciebie ten post. No, czy życie nie jest piękne ?
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewelina ma rację - jak zawsze, choć i u mnie pada, nie będę zwieszać głowy.
Ewo napisałaś:
Doniczka stała w piwnicy na pewno kilka lat.
Zaczęłam podlewać i wypuścił mi szczawik purpurowy, który ma się dobrze, co roku teraz ląduje na zimę w piwnicy.
Kompostownik
. Doceniam, bo sama robiłam, nie mogąc się doczekać, trochę inną technologię wybrałam 
Ewo napisałaś:
Nie poddawaj się, ja znalazłam w piwnicy rodzinnego domu glinianą doniczkę z ziemią suchą jak pieprz, miałam to wysypać, ale znalazłam tam jakieś bulwki."zapomniałam" o szczawiku Deppego - tez z niego nic nie będzie i strasznie żałuję, bo go uwielbiam Sad
Doniczka stała w piwnicy na pewno kilka lat.
Zaczęłam podlewać i wypuścił mi szczawik purpurowy, który ma się dobrze, co roku teraz ląduje na zimę w piwnicy.
Kompostownik
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
Ewuś ja już po kwitnieniu azalii,a u Ciebie takie rarytasy.Dziękuję za propozycję ,ale przeczytałam u Ciebie w wątku,że posłonków się nie dzieli.Szkoda,bo śliczne,ale może spróbuję w przyszłym roku z nasionek wyhodować?
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka