Zielony ogród w lesie.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ogród położony w lesie to chyba trudne zadanie? Wy radzicie sobie z nim świetnie - urokliwe miejsce. No i jest miejsce na hamak.
Moje hebe kilka odmian przetrwało zimę bez uszczerbku.

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p
Od: 18 cze 2008, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj Jolu to nadzieja, że i moje Hebe przetrwaja bo my juz sie Tomkiem na testowanie ich wytrzymałości umawialiśmy :)
bardzo dziękuję za wizytę :)
Owoce dojrzewają w słońcu, Ludzie w świetle miłości!!

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

Hej ,co słychać ,byłaś w lesie czy co? :lol: ,no to chyba Hebe spokojnie zostawiamy na zimę,wychodzi na to że opisy na doniczkach kłamią,chyba że to jeszcze inna odmiana?
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p

Post »

A coś Ty, nie byłam w lesie. Czasu brak. Pracuje jak Bozia przykazuje a popołudniami ganiam na budowę... hihi i na siłownie z moim kręgosłupem - tak się zaudałam na niego, że nie ma siły. Nie będzie żadnego krojenia.
Ale u Ciebie pięknie.. bardzo urokliwie.. a ja nie mam czasu fotek nawet zrobić mojego kawałka za domem...

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Trochę mi zeszło z czytaniem Twojego wątku - ale bardzo sympatycznie się go czyta. Szalona z Ciebie kobieta, niestandardowa... w jak najbardziej pozytywnym znaczeniu.
leśna działka urokliwa, odwaliłaś kawał porządnej roboty przy porządkowaniu terenu i coraz ładniej u Ciebie. Piękna konwaliowa łąka, w oddali strumyczek - wcale nie dziwię się, że tak często lubisz tam uciekać o zgiełku wielkiego miasta. Hosty bardzo się mi podobają, ale przy swoich marnych 5 sadzonkach mogę się tylko schować... jedyne co potwierdzam, że odkąd je posadziłam do gruntu - jakby wolniej rosły...

Pokaż koniecznie zdjęcia ze swojego przydomowego ogródka - myślę, że po ostatniej walce z chwaściorami jest już co oglądać.

Ja w pracy zawsze nie wiem co robić z rękoma - ziemia za paznokciami (mimo szorowania szczoteczką), jakieś otarcia, skaleczenia nie wiadomo skąd versus pięknie wypielęgnowane dłonie koleżanek z pracy z nienagannym manicure... :oops:
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Witaj Haniu, w końcu dotarłam do Ciebie :lol: . Działką Twoją jestem zachwycona. Ten łan konwalii tak pachnie, że zapach poczułam u siebie w domu :wink: . Co do hebe. Miałam dwa z tych trzech Tomkowych, jedno przemarzłu zupełnie a to, które u Tomka jest od paru lat, u mnie zmarzło ale tylko wierzchnie gałązki. Teraz śmiesznie wygląda, bo środek ma łysy (wycięłam) a po bokach piękne, zielone odrosty. Ale nic to, kupiłam następne, tym razem zabezpieczę na zimę.
Czekam na zdjęcia ogrodu leśnego i przydomowego :lol:
Miłego dnia życzę :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p

Post »

JLG pisze:Trochę mi zeszło z czytaniem Twojego wątku - ale bardzo sympatycznie się go czyta. Szalona z Ciebie kobieta, niestandardowa... w jak najbardziej pozytywnym znaczeniu.
leśna działka urokliwa, odwaliłaś kawał porządnej roboty przy porządkowaniu terenu i coraz ładniej u Ciebie. Piękna konwaliowa łąka, w oddali strumyczek - wcale nie dziwię się, że tak często lubisz tam uciekać o zgiełku wielkiego miasta. Hosty bardzo się mi podobają, ale przy swoich marnych 5 sadzonkach mogę się tylko schować... jedyne co potwierdzam, że odkąd je posadziłam do gruntu - jakby wolniej rosły...

Pokaż koniecznie zdjęcia ze swojego przydomowego ogródka - myślę, że po ostatniej walce z chwaściorami jest już co oglądać.

Ja w pracy zawsze nie wiem co robić z rękoma - ziemia za paznokciami (mimo szorowania szczoteczką), jakieś otarcia, skaleczenia nie wiadomo skąd versus pięknie wypielęgnowane dłonie koleżanek z pracy z nienagannym manicure... :oops:
haha dobre to z tymi paznokciami :)
moja kolezanka zawsze powtarza: albo sie potrafi wszystko zrobić albo rączki :) :)
ja nie mam na bank...
czwarty dzien na budowie.. teraz to i tynk mam za paznokciami :) :)
a tak poważnie to bardzo dziękuję za wizytę.. nie mam nawet czasu popisać i pozaglądać jak Wam pieknie wszystko rosnie.. jutro w pracy nadrobię zaległości :) :)
a wiesz, że u mnie na balkonie też hosty lepiej rosły.. tylko, że już sie chyba nie zmieszczą..
milutkiego dnia

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p

Post »

gohna pisze:Witaj Haniu, w końcu dotarłam do Ciebie :lol: . Działką Twoją jestem zachwycona. Ten łan konwalii tak pachnie, że zapach poczułam u siebie w domu :wink: . Co do hebe. Miałam dwa z tych trzech Tomkowych, jedno przemarzłu zupełnie a to, które u Tomka jest od paru lat, u mnie zmarzło ale tylko wierzchnie gałązki. Teraz śmiesznie wygląda, bo środek ma łysy (wycięłam) a po bokach piękne, zielone odrosty. Ale nic to, kupiłam następne, tym razem zabezpieczę na zimę.
Czekam na zdjęcia ogrodu leśnego i przydomowego :lol:
Miłego dnia życzę :lol:
hmm
no to mnie zmartwiłaś tym hebe. nic to kożuszek uszyję...
a konwalijki mogłyby kwitnąc cały okrągły rok....
lece na budowę :)
;:8 ;:8

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

Witaj Hanna ,jak tam prace budowlane.
Fotka dla Ciebie
Obrazek
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p

Post »

Hej Tomeczku ale milo z Twojej strony :)
superowate to HEBE

na mojej budowie... hmm niebawem będę jak Pudzian - taka przypakowana :) :)
nosiłam gruz i wory z różnymi zaprawami :) opanowała też kilka innych czynności remontowo wykończeniowych.. jestem wykończona.. zrobiłam kilka fotek wczoraj ale nie zgrałam ich bo sił zabrakło.. może wieczorkiem mi się uda.

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p

Post »

jak dobrze pójdzie to od czasu do czasu będę nadrabiać zaległości i wrzucać foteczki z nowych upraw
to hosta z nowego kawałka ziemi :)
ma być blue angel ale jakoś inaczej mi wygląda
Obrazek
i Golden Tiara też pierwszy rok u mnie
Obrazek
Obrazek

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p

Post »

no i pomidorki koktajlowe.. już pączki widać ..
zaraz sprawdzę czy u Uli ładnie rosną bo to uprawa wspólna ma być, mimo że wirtualna :)
Obrazek

no i kawałek mojej rabatki widocznej z balkonu
tu właśnie rosną wykopane z chwaściorów rododendrony
Obrazek

zielony ogród w lesie
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Zapuszczasz "korzenie"? Czy dobrze widzę- przedszkole hostowe z balkonu "zapuszcza" z Tobą?
Współczuję roboty ale tylko trochę, wiem jaka z niej frajda!!!Pokazuj dalej, nieźle się zapowiada :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, nigella
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55

Post »

Haniu niesamowita z Ciebie osoba, wyglądasz na taka delikatna a w Tobie Pudzian siedzi.
Jakie dorodne pomidorki. :shock:
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p

Post »

Nigello
jak jestem na budowie to taka wracam padnieta, że już nawet mi sie nie chce ganiać z aparatem. Chyba sobie odpuszczę wyjazdy tam do soboty. w sobotę mojej ekipy nie będzie to ja do ogródka pójdę.. może coś podłubię.. posadziłam moje balkonowe Hosty ale akurat nad nimi sąsiadka ma czereśnię i sypie się z niej tak, że bałagan się robi.... no cóż to, że ściółkowałam korą .. i tak nic już nie widać :(
hehe
ale ile ślimaków utrupiłam.... całe mnóstwo.. ślimakol załatwił sprawę :)

zielony ogród w lesie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”