Żeby Cię tylko nie zawiało
Ogród Pelagii
- pelagia72
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Udało się!
W przerwie między ulewami posadziłam cebule do ziemi i donic.

Fioletowe mieczyki, acidantery.
Kwiaty będą ciekawie komponować się kolorystycznie z pojemnikami, szczególnie acidantery, środki kwiatów mają taki fajny c. bordo -brązowy odcień i donica ma podobny kolor.
Posadziłam różowe lilie między gożdzikami brodatymi, które po kwitnięciu usunę (są już 3 -ci rok i są słabe)Na tej rabatce (czarno, c. róż, bordo) będzie 13 lilii ,ostatnie mieczyki w mniejszej doniczce ''Chocolate"mają być łososiowo -brązowe.
Teraz już wiem o co chodziło Oli z tym wywianiem! Wieje tak,że myślałam iż mi urwie glowę!
Pozdrawiam deszczowo!
W przerwie między ulewami posadziłam cebule do ziemi i donic.

Fioletowe mieczyki, acidantery.
Kwiaty będą ciekawie komponować się kolorystycznie z pojemnikami, szczególnie acidantery, środki kwiatów mają taki fajny c. bordo -brązowy odcień i donica ma podobny kolor.
Posadziłam różowe lilie między gożdzikami brodatymi, które po kwitnięciu usunę (są już 3 -ci rok i są słabe)Na tej rabatce (czarno, c. róż, bordo) będzie 13 lilii ,ostatnie mieczyki w mniejszej doniczce ''Chocolate"mają być łososiowo -brązowe.
Teraz już wiem o co chodziło Oli z tym wywianiem! Wieje tak,że myślałam iż mi urwie glowę!
Pozdrawiam deszczowo!
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pelagio - Twój ogród jest taki jak lubię najbardziej. Pełen bujnej roślinności, kolorowych kwiatów. Panuje w nim duch swobody a rośliny rosną bez skrępowania. Taka koncepcja ogrodu jest mi bardzo bliska, niestety niewykonalna w moim przypadku
Ale za to dzięki naszemu forum mogę bezkarnie zaglądać za Twój płot
Pozdrawiam serdecznie Maria
Ale za to dzięki naszemu forum mogę bezkarnie zaglądać za Twój płot
Pozdrawiam serdecznie Maria
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Ambo,Agnieszko,Geniu,Janku Witajcie!!!
Jesteście wszyscy bardzo mili i robi mi się ciepło na sercu jak słyszę pochwały i miłe słowa od Was!
Po wczorajszym deszczyku wszystko w ogrodzie odżyło, nawet kret!
Wszystko jest jędrne,tulipanki mają zamknięte główki.
Zdążyłam tylko posadzić sadzonki groszku ozd., ponieważ zalało nam piwnicę ( od rury kanalizacyjnej),było niezłe zamieszanie, wszyscy 3 sąsiedzi podekscytowani!
Pozdrawiam serdecznie!
Edit.Geniu, moje kalijki mam 3-ci rok, jedną bulwę,roślina jest na zimę w cieple i dla tego tak szybko zakwitła.
:P
Jesteście wszyscy bardzo mili i robi mi się ciepło na sercu jak słyszę pochwały i miłe słowa od Was!
Po wczorajszym deszczyku wszystko w ogrodzie odżyło, nawet kret!
Wszystko jest jędrne,tulipanki mają zamknięte główki.
Zdążyłam tylko posadzić sadzonki groszku ozd., ponieważ zalało nam piwnicę ( od rury kanalizacyjnej),było niezłe zamieszanie, wszyscy 3 sąsiedzi podekscytowani!
Pozdrawiam serdecznie!
Edit.Geniu, moje kalijki mam 3-ci rok, jedną bulwę,roślina jest na zimę w cieple i dla tego tak szybko zakwitła.
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Ja w tym roku po raz pierwszy posadziłem kalijkę. Nawet nie wiem, co jej potrzeba. Miała malutki kiełek. Sprawdziłem też, czy dziwidło żyje w doniczce, bo nic nie wychodziło, a ono sobie najspokojniej zapuszcza ogromniaste korzenie. Ono też z obrazkowatych, dlatego piszę.
Mnóstwo pracy wykonałaś
Ja też uporałem się z większością nasadzeń i teraz ostro biorę się za chwaściory.
Mnóstwo pracy wykonałaś
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pell, też posadziłam kallę, po raz pierwszy. Wydaje mi się, że do Twojej ciemnej rabaty nadałyby się tulipany Quin of the Night, dopiero teraz u mnie kwitną. Deszcz u mnie był jednak niewielki, nadal sucho.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety