U Antooosi :):):)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja dzisiaj kupiłam migdałka na pniu za 15 zł. Ma tylko kilka gałązek i trzeba go uformować, ale jestem dobrej myśli :) Migdałki w formie krzaczka były po 10 zł.
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

koniczynka pisze:migdałki są przepiękne :P :P
Oj są,są :D
treissi pisze:Kinga nie pijesz przypadkiem drugiej kawki? :lol: Ale dobrze temu kocurkowi - też bym sobie tak na słoneczku poleżała :) A migdałek cudny. Tez mam zamiar taki kupić :) Twój chyba ma już pare latek, bo ma pień gruby.
treissi pisze:Ja dzisiaj kupiłam migdałka na pniu za 15 zł. Ma tylko kilka gałązek i trzeba go uformować, ale jestem dobrej myśli :) Migdałki w formie krzaczka były po 10 zł.
Monia mój migdałek ma 10 latek.Ale z Ciebie spostrzegawcza kobieta :wink: .No popatrz,jak Ty szybko wprowadzasz słowa w czyn :lol: .A co do formowania migdałka-nic się nie martw,będe to robic z początkiem czerwca,więc służę pomocą :wink:
ewasz29 pisze:śliczny migdałek ! Muszę też posadzić go w przyszłości na działeczkę ,bo mój M strasznie takie migdałowe drzewka uwielbia !
weiner pisze:Migdałek śliczny, ostatnio facet na giełdzie sprzedawał migdałki za 10 złotych, żałuję że nie kupiłem ;)
Ewo moi sąsiedzi też nie pozostali obojętni i wczoraj sobie kupili :lol: A migdałek jest absolutnie niekłopotliwy,więc tym bardziej polecam :D

Weinerze toż to prawie za darmo :shock:
zabcia_paula pisze:Niewielkie drzewko a jaką ma ilość kwiatów, fajnie wygląda :D
A rudzielec przeuroczy.
A dzięki,dzięki.No faktycznie,nie jest duże :wink: .A rudzielec może i uroczy,ale wredny.... :evil:
Andziax007 pisze:Pięknie kwitnie migdałek :lol: Chyba też takiego sobie sprawię :roll: Zresztą chciałam sobie go kupić ale nie miałam kiedy :(
A rudzielec słodziutki :lol: Widać dobrze mu na parapecie w słoneczku :wink:
Aniu dzięki.No,kotek lubi słoneczko,aż za bardzo :roll:
Ewa Janina Sadowska pisze:Migdałek pięknie kwitnie. 3 zł za angielskie pelargonie to bardzo dobra cena,na Starym Kleparzu tańszych jak za 4-5 zł nie trafisz.A kot z tego rozespania nie spadł z parapetu?
Ewo poważnie?No to tym bardziej będą u mnie pelargonie :D .Kotek nie spadł...zeskoczył dobrowolnie zawołany na michę mleka 8)
ewasz29 pisze:Ja za angielską pelargonię musiałam zapłacić 6 zł na ryneczku .Pewnie tańsze będą dopiero jak będzie się kończył sezon nasadzeń balkonowych .
Pozdrowienia dla rudzielca Garfielda :)
No to rzeczywiście na Placu Imbramowskim taniocha,choc były i takie po 8zeta.Garfildek pozdowiony-dziękuję bardzo.

Wiecie co?Też lubię migdałka,ale od zawsze marzę o magnolii.Z roku na rok sobie powtarzam,że kupię...no i...na powtarzaniu się kończy :cry:
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wow...i on pachnie migdałowo?Magnolia też miodzio-to one teraz kwitną takimi ogromnymi kwiatami?Jak szłam z giełdy to taką mijałam.
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

basga pisze:Wow...i on pachnie migdałowo?Magnolia też miodzio-to one teraz kwitną takimi ogromnymi kwiatami?Jak szłam z giełdy to taką mijałam.
Aleś mnie zaskoczyła tym pytaniem :lol: ,aż powąchac musiałam.Jakoś pachnie...może i troszkę migdałkowo...ale bardzo,bardzo delikatnie(trzeba nos w kwiatek włożyc,by poczuc).
No,magnolie to właśnie te wieeelkie kwiaty.Muszę się do naszego ogrodu botanicznego wybrac,bo tam ich jest mnóstwo...echhhh....
A teraz moje zakupy:
Mówiłam,że mnie zaraza koleusowa dopadła :wink: .Pelargonii kupiłam sześc(2,5sztuka),pięc kacanek i...takie coś żółte i niebieskie...nie pamiętam,co to :oops: .Wsadziłam razem i dodałam kacankę....
A w gazonie wylądowała hedera...z braku koncepcji :roll: :
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Nie przejmuj się mnie też dopadła zaraza koleusowa :wink: 8)
Piękne nowości :lol: Ja jeszcze muszę dokupić pelargonie i petunie na parapet :wink:
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

Jak się nie przejmowac,skoro tylko trzy kupiłam,a tylu jeszcze nie mam :lol: .
Wiesz...petunie widziałam,cudowne sa...Ale boje się,że mogłyby mi skrzynki przeważyc...i runąc z parapetów 8).A jakie pelargonie?
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

I tu jest ból że chcemy więcej :wink: Ja też mam 3 i mi mało :twisted:
Oj ja miałam taki problem co roku że petunie mi lądują na ziemi, dlatego mocuję skrzynki :lol: U mnie tylko widziałam fioletowe a chciałabym inne kolorki :lol:
Na nazwach pelargonii się nie znam ale chcę te zwisające i tym razem różowe bo czerwone już mam :lol:
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

Hihihi,no widzisz..ja widziałam różniaste...sadzonki po 1,5.
A pelargonie były po1zł-te zwisające :wink: .Póki co,przez Karinkę chora jestem na variegatki :lol: A jak mocujesz skrzynki?Pokażesz?Może i ja odgapię...i będa petunie :wink:
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

U mnie niestety nie ma koleusków żeby kupić :cry: Zazdroszczę Ci tego :)
Ja pelargonie kupuję po 4zeta :evil: A petunie za 3 :wink:
Skrzynkę mocuję żyłką do okna na wkręty bo inaczej się u mnie nie da :( :)
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

Aniu jak moje podrosną,to chętnie się z Tobą podzielę :wink: ,jeśli nie masz takich.
Aaaa...żyłką powiadasz..... :lol: .No to chyba dokupię petunie 8)
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2007, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Poszalałaś Kinguś ;) Nie mogę przeżyć tych cen, pelargonie po 1zł :shock: U mnie poniżej 2,5zł nie kupisz :evil: A widziałam dzisiaj pelargonię zwisającą variegatę :roll: Jutro chyba się po nią wybiorę :lol:
A petunie fajnie wyglądają w takich wiszących koszach, kilka ich tam wejdzie ;)
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tak się składa że mam jedną z tych co Ty masz :D Z chęcią się wymienię jak moje też podrosną :lol: Pokazywałam swoje ostatnio u siebie jakie mam to jak znajdziesz chwilkę czasu to sobie zobacz :wink: Tylko jak będziesz żyłką mocować to niech Ci M zrobi dziurki po rogach i wtedy przepleciesz sobie żyłkę bo inaczej Ci będzie się zsuwać :) Ja jeszcze ich nie przymocowałam ale znając mnie to zrobię to jak wylądują na ziemi to wtedy się zabiorę za to bo teraz mi się nie chce a po drugie mam co inne na głowie :wink:
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2009, o 20:05
Kontakt:

Post »

basga pisze:Wow...i on pachnie migdałowo?Magnolia też miodzio-to one teraz kwitną takimi ogromnymi kwiatami?Jak szłam z giełdy to taką mijałam.
Witam! Tak się składa,że ja w tym roku zakładałam swój ogród(ek) od początku i pierwsze co kupiłam to właśnie migdałek, różę na pniu (4ro kolorową podobno) i właśnie magnolię gwiaździstą (białą), która jest strasznie droga ale nie mogłam sobie jej odmówić. Magnolię polecam bo pięknie pachnie!
Awatar użytkownika
ewasz29
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2009, o 09:54

Post »

myszorek pisze:Poszalałaś Kinguś ;) Nie mogę przeżyć tych cen, pelargonie po 1zł :shock: U mnie poniżej 2,5zł nie kupisz :evil: A widziałam dzisiaj pelargonię zwisającą variegatę :roll: Jutro chyba się po nią wybiorę :lol:
A petunie fajnie wyglądają w takich wiszących koszach, kilka ich tam wejdzie ;)
No to nie macie co narzekać na ceny . W mojej okolicy pelargonie są po 5 zł . A petunie to kupuję zawsze dopiero w czerwcu bo dopiero wtedy cena spada poniżej 3 zł :evil:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

Kinga-Tobie jak skrzynka spadnie to na ziemię a u mnie to sąsiadce /wrednej/ na parapet mogłaby wylądować. :evil: Możesz jeszcze w oknie na hakach powiesić donice z czymś zwisającym. :wink:
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”