Moje storczykowo - Jeanne
-
MirkaS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Asiu ależ ty jesteś pomysłowa, super wychodza zdjęcia na czarnym tle. Za pozwoleniem pomysł skopiuje i moje zdjęcia będą też na takim tle. A ja zawsze po domu latałam z doniczkami i zawsze to tło byle jakie. 
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mirko, na ten pomysł wpadłam całkiem przypadkiem
próbowałam robić na tle czarnych ubrań, ale tło zawsze wychodziło szare
i parę dni temu ustawiłam storczyka na szafce obok telewizora, bo miejsca na parapecie juz nie mam
a kwitnące zawsze chcę jakoś wyeksponować. I jak już był obok tego telewizora to stwierdziłam że można spróbować cyknąć fotkę i efekt nareszcie mnie usatysfakcjonował
lampa trochę się odbija, trzeba dobrze się ustawić, próbować, aż w końcu wyjdzie
Powodzenia 
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
-
MirkaS

Asiu dzięki za rade, będę cykać do skutku, a swoja droga one naprawdę efektownie się ustawiły do zdjęć , to ci pięknisie. ;:21
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
-
MirkaS

[/bAsia żebyś ty widziała ile ja sie narobiłam zdjęć, telewizor obfotografowany z każdej strony, a ta wredna lampa ciągle się odbija ,dziś dalszy ciąg będę tak długo robiła aż się uda.
, może zmienię ustawienia.
, może zmienię ustawienia.Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- Jeanne
- 1000p

Może to też od telewizora zależy
mój ma matowy ekran, ale lampa na niektórych fotkach też się odbijała...trzeba kombinować, stanąć bardziej z boku itp...zauważyłam też że mniej się odbijała jak w pomieszczeniu było jasno. TV mam koło okna więc było z tym łatwiej...
Próbuj dalej Mirko, nie poddawaj się

A ja dziś miałam wielkie podlewanie wszystkich moich roślinek bo jutro wybywam na tydzień z domu na wczesne wakacje
naładować akumulatory przed obroną pracy mgr
to tylko tydzień a i tak się martwię co one wszystkie beze mnie zrobią
co będzie jak wyjadę na dłużej...aż strach pomyśleć 
mój ma matowy ekran, ale lampa na niektórych fotkach też się odbijała...trzeba kombinować, stanąć bardziej z boku itp...zauważyłam też że mniej się odbijała jak w pomieszczeniu było jasno. TV mam koło okna więc było z tym łatwiej...
Próbuj dalej Mirko, nie poddawaj się
A ja dziś miałam wielkie podlewanie wszystkich moich roślinek bo jutro wybywam na tydzień z domu na wczesne wakacje
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Jeanne
- 1000p

Halinko, dziękuję Ci za te życzenia
poooowoli rosną dwa pędziki, pewnie przez ten tydzień się wydłużą, w końcu nie będę ich codziennie obserwować 
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Mala_MI

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
he he ja odpuściłam robienie czarnego tła
Spróbowałam Twojego patentu z TV i wychodzi szary ekran ekran, może trzeba by koło LCD czy plazmy robić.
Patenty Madzik też się u mnie nie sprawdzają. Myślę, że to wina aparatu po części, bo w tym samym pokoju mój brat lustrzanką zrobił zdjęcia gdzie obiekt wyszedł na czarnym tle. Mój aparat nie ma takich ustawień. Za to wychodzą dobre zdjęcia na jasnych tłach ;)
Patenty Madzik też się u mnie nie sprawdzają. Myślę, że to wina aparatu po części, bo w tym samym pokoju mój brat lustrzanką zrobił zdjęcia gdzie obiekt wyszedł na czarnym tle. Mój aparat nie ma takich ustawień. Za to wychodzą dobre zdjęcia na jasnych tłach ;)
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Jeanne
- 1000p

Teresko, Dorotko, dziękuję za odwiedziny i pochwały
Nie mam ostatnio za bardzo czasu na Foum, przeglądam tylko, czasem coś napiszę
dziś nadrabiam zaległości u siebie
Pamiętacie moją "zagadkę" dendrobium phalaenopsis z początku kwietnia
na starej psb wyrosły dwa *cosie*, Dusia zasugerowała że to mogą być keiki i tego się trzymałam
wyjechałam na tydzień, przed wyjazdem te *cosie* były jeszcze małe. Jak wróciłam stało się jasne co z nich wyrośnie
nawet nie wiecie jak się cieszę 8)

Na młodszej psb rośnie natomiast keiki, to juz pewniak:

Pochwalę się moją reanimacją, storczyk przyniesiony w listopadzie od babci, praktycznie bez korzeni, musiałam kilka powietrznych wsadzic w podłoże i właśnie poczuł wiosnę i rusza :P

I na zakończenie pędy moich dwóch woskowych falenopsisów, bordowo-fioletowego w kropeczki i "mućki" 8)

Kilka stroczyków, tj kremowy piegusek, "mućka" i cytrynek przekwitły, Philadelphia nieśmiało pokazuje pędzik, reszta nadal kwitnie, moja ulubiona Pink Panther przedłuża każdy z 4 pędów
biskupi, Biała Dama i łososiowy i żółty w żyłeczki nadal kwitną 
Nie mam ostatnio za bardzo czasu na Foum, przeglądam tylko, czasem coś napiszę
Pamiętacie moją "zagadkę" dendrobium phalaenopsis z początku kwietnia

Na młodszej psb rośnie natomiast keiki, to juz pewniak:

Pochwalę się moją reanimacją, storczyk przyniesiony w listopadzie od babci, praktycznie bez korzeni, musiałam kilka powietrznych wsadzic w podłoże i właśnie poczuł wiosnę i rusza :P

I na zakończenie pędy moich dwóch woskowych falenopsisów, bordowo-fioletowego w kropeczki i "mućki" 8)

Kilka stroczyków, tj kremowy piegusek, "mućka" i cytrynek przekwitły, Philadelphia nieśmiało pokazuje pędzik, reszta nadal kwitnie, moja ulubiona Pink Panther przedłuża każdy z 4 pędów
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki