Początki - ogródek roslynn

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Obrazek
Jeszcze trochę pusto na grzędzie ale powoli zaczyna zarastać. Nie mogę się doczekać kiedy nie będzie widać golych placów między roślinkami
Obrazek
Rozkwita tez pierwszy tulipanek
Obrazek
I biały dywanik z jakiejś byliny, której nie znam
Obrazek
Trawnik wokół grządki jeszcze do zrobienia. Dziury wyrównać i dosiać trawkę trzeba
Obrazek
Obrazek
W tym miejscu mam prawie samą glinę
Obrazek
Obrazek
Glicynia świeżo wkopana pod tarasem
Obrazek
A tutaj jeszcze teren do zagospodarowania, nie wiem czy zdążę w tym roku
Obrazek
Niezbyt piękne miejsce z tyłu tarasu, które też czeka jeszcze na swoją kolejkę
Obrazek
Tyle kopię i sadzę a jeszcze pusto to jakoś wygląda
Obrazek
Agrest i porzeczki
Obrazek
Obrazek
Niezawodny bez, juz niedługo będzie mi pachnieć w wazonie:)
Obrazek
Obrazek
Tymczasem tak to wygląda. Kurcze, chyba lata potrwa żeby było tak jak chcę.
I tak się zastanawiam, robię, grabię, kopię i sadzę a jakieś to mdłe i nijakie. W zasadzie jakbym nie wiedziała ile się narobiłam to nigdy bym nie uwierzyła, że te kilka marnych roślinek i dwie śmieszne grządki potrzebowały tyle pracy.
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

roslynn pisze:
Tymczasem tak to wygląda. Kurcze, chyba lata potrwa żeby było tak jak chcę.
I tak się zastanawiam, robię, grabię, kopię i sadzę a jakieś to mdłe i nijakie. W zasadzie jakbym nie wiedziała ile się narobiłam to nigdy bym nie uwierzyła, że te kilka marnych roślinek i dwie śmieszne grządki potrzebowały tyle pracy.
Sabinko zobaczysz jak szybko Twoja praca da rezultaty w postaci pięknych rabatek i cudownych kolorowych kwiatów i krzewów :D Tulipanek śliczniusi :D i dywanik z gęsióweczki piękny :D
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Zdjęcie rozkwitającego bzu - PRZEśLICZNE
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

jeszcze będziesz rozdawać roślinki Sabinko szybko Ci się rabatki zagęszczą poczekaj jeden -dwa sezony!A jeszcze w tym sezonie coś niecoś dosadzisz choćby jednoroczne - ładnie sobie zagospodarowujesz te rabatki!Tak trzymaj! ;:138
pozdrawiam.
Maryna. :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
x-d-a

Post »

Sabinko,
poczekaj trochę, a Twoja ciężka praca na pewno przyniesie rezultaty.
Ogrodnik musi być cierpliwy, a roślinki prędzej czy póżniej na pewno mu się odwdzięczą.
Ja widzę w Twoim ogrodzie ogromny potencjał, już jest pięknie, a będzie jeszcze piękniej...
Miłego wieczoru :lol:
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sabinko jestem tak samo niecierpliwa jak Ty i rozumiem Twoje rozterki :!:
Ale zobaczysz ,że w ciągu roku roślinki i tak dużo urosną....jak wszystkie krzaczki rozwiną liście już się bardziej zagęści :) :)
Będzie pięknie szybciej niż się spodziewasz :)
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Witaj Sabino, trochę zaniedbałem Twój wątek, ale już nadrobione :D. Ogród nabiera na piękności z dnia na dzień. Musisz dać roślinom trochę czasu aby się zaakimatyzowały i zaczęły łądnie rosnąć. Ale bardzo podoba mi się twoja rabata, ma ciekawy kształ i ładnie obsadzona roślinami. Roślinki również pięknie ci kwitną. Pozdrawiam gorąco.
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p

Post »

Agnieszko dzięki, to już wiem, ze to białe to gęsiówka. Miałam ją kiedyś z nasionek i jak się rozrasta to rozsadzam ją tam gdzie nie mam kwiatów. Muszę jeszcze zrobić zdjecie przed domem, tam właśnie sporo posadziłam chociaż cień, ale rośnie:)
Ambo bez w tym roku kwitnie wyjątkowo pięknie i ma bardzo dużo kwiatów co mnie cieszy bo na początku długo czekałam żeby w ogóle ruszył do przodu:)
Maryno Jednoroczne już są posadzone, chodzę i szukam czy już coś rośnie. Nawet lekko rozkopałam palcem ziemię żeby sprawdzić czy już ruszają:)
Dalo wszystko to wiem ale tej cierpliwości za wiele u mnie nie, muszę wziąć na wstrzymanie :)
Cynthiolatem na pewno będzie lepiej wszystko widać. Mój ogródek trochę ubogi w rośliny ale mam nadzieję, ze uzbieram co jakiś czas kasy i sukcesywnie będę kopać. Większość roślin jest podarowana od mamy czy sąsiadów i tak sie wymieniamy.Teraz będę musiała troszkę zainwestować choćby kosztem ciuchów. :)
Marcinnie przejmuj sie , że co niektóre wątki tutaj zaniedbujesz bo niemożliwością jest za wszystkim nadążyć. Sama to wiem , nieregularnie wchodzę na forum a czasami tylko przebiegnę wręcz i nic nie napiszę, za bardzo słoneczko przyciąga:)
Rabata ma taki kształt a nie inny ze względu na to, ze na lewo sama glina a na prawo sam piach i tak jakoś samo wyszło... Jak zaczęłam kopać to bez zastanowienia. Gdzie szpadel wszedł w ziemię tam będą kwiatki a gdzie sie nie dało zostanie trawnik.

Dzisiaj postaram sie pstryknąć fotkę przed domem. Tam mało bywam i jakoś tak zawsze zapominam, że to też jest ogródek:)
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p

Post »

Mały kawałeczek przed domem
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ziemia tutaj niezbyt ciekawa ale coś tam rośnie
Obrazek

Pod płotkiem od sąsiada mam w planie jeszcze coś posadzić , coś wyższego. Ale jeszcze nie wiem co. Może na razie zdecyduję sie na jakieś sezonowe kwiatki
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

No widzisz Sabinko jak Ci pięknie się zrobiło a co to są te białe
piękne krzaczki :lol: :lol: już widać efekty Twojej ciężkiej pracy :lol: :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Witaj Sabinko - co do powojnika radzę kupić - Clematis Grupa Viticella 'Etoile Violette' , u nie nawet pies nie był w stanie go zniszczyć, w tamtym roku 2 razy przesadzałam, w tym myślałam, ze przepadł a ten wybił jak gdyby niby nic :) http://www.clematis.com.pl/wms/wmsg.php/
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
peneloppe
200p
200p
Od: 30 mar 2009, o 22:46

Post »

taka duża działeczka- więc masz duże pole do popisu, tylko zakasać rękawy i brać się do roboty :D
Fiołki w fiolecie ukryte w zieleni ,Szukały wiosennych, wonnych promieni.
Rosły spokojnie kusząc motyle.Rosły i rosą kochały chwile.Mój Tajemniczy Ogród
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55

Post »

roslynn Przyszłam na kawę i stwierdzam że na początku było niewiele roślinek, ale już robi się pięknie. A co najważniejsze że masz jeszcze miejsce na nasadzenia. Psinka śliczna.
Bardzo ładne bratki, ja niestety w tym roku przegapiłam i nie mam wcale.To coś białego co to za roślinka, pięknie wygląda na tel zieleni. Ten płot betonowy ,może Ci posłużyć jako podpora dla pnączy, np. milin, clematisy czy wiciokrzew .Super tez jest winobluszcz ładnie sie przebarwia jesienia.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p
Od: 1 kwie 2009, o 14:57

Post »

Hej Sabinko!!
Przeczytalam Twój wątek od poczatku - do teraz, bo jakoś gubię się wśród tylu nowych znajomych, i doszłam do wniosku, że jesteśmy chyba do siebie podobne :lol: . Widzę, że nie obchodzi Cię to, że coś boli, tylko to, jak wygląda w ogrodzie.... :D . Ja mam dokładnie tak samo.....kaszel , grypa .... a ja do ogrodu... masakra, może to jakaś choroba "ogrodników".... no ale ogród z dnia na dzień piękniejszy ;:80 , życzę zdrowia i siły.... :D i jeszcze w sekrecie: psss... piwko na ogrodzie najlepiej smakuje :D
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p

Post »

Dziewczynki dzięki za odwiedziny :D
Kawa zawsze na stole do tego piwko wedle życzenia :D
Bratki są piękne i do tego tanie, w momencie gdy nie stać mnie akurat na inne kwiatki , na te jakoś pieniążków starczy.
Bo to jest tak, że kupować chciałoby się codziennie a pensje dają tylko raz w miesiącu :D
Jutro idę polować na rynek, czy coś upoluję to nie wiem, czasami nie mają nic ciekawego.
Się zobaczy.
Ogród dosyć duży jak juz będę miała rośliny to będę obsadzać, chociaż pewnie w jednym roku nie dam rady.
Sabina

Moje linki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”