Dala-mój piękny ogród cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-d-a

Post »

Agnieszko,
niebawem pokażę nową porcje tulipanków, które szykują sie do kwitnienia.
Alu, Magdo,
ostatnio sporo fotografowałam drzewa, zwłaszcza te owocowe, które w tym roku wyjątkowo obficie kwitną i jakoś niesłychanie mnie urzekły... Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dalu, gratuluję 100-nej stronki. Życzę ci jeszcze wielu takich ciekawych stronek bo bardzo przyjemnie się po nich
wędruje.
Kochana, też uwielbiam lilaki a szczególnie dla ich zapachu. Mam tego co pokazałam ciemno fioletowego zwykłego,
no może kolor jest trochę ciekawszy a pachnie tak samo jak inne. To nie był mój wybór tylko spadek po poprzednich
właścicielach ale mnie cieszy taki spadek. Mam jeszcze lilaka o małych listkach Syringa Microphylla 'Superba' który
przecudnie wręcz pachnie. Dorasta tylko do 1,5 metra więc mam go w donicy na tarasie i niedługo będzie kwitnął.
A jakiego chińskiego masz ? Jest co najmniej 18 podstawowych odmian lilaków co pochodzą z Chin i nie wiem o
którego chodzi.
Przyjemnego wieczorku Dalu
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
x-d-a

Post »

Nie mam pojęcia Wiesiu - kupiłam go ze dwa lata temu jako malutki krzaczek i gdzieś posiałam etykietkę. Nie kwitł mi jeszcze, więc nie wiem nawet jakie ma kwiaty. Za jakiś czas zrobię mu fotkę, może pomożesz mi go nazwać fachowo?
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dalu fotki drzew sa naprawde piękne, tez bym chciala miec u siebie duże drzewo a pod nim ławeczkę, trudno przyjde do Ciebie skryć sie w ich cieniu,
Tulipany rzeczywiscie cudne, kilka z nich mam, cebulowe rosliny w ogole daja taka radość życia, życzę miłego dnia
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Dalo, przepiękne zdjęcia drzew :D Sąsiad przy drodze ma wielką mirabelkę, która zaczyna kwitnąć- widok cudny.
Miłego dnia :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dalu piękne są kwitnące drzewa owocowe. :!: :!: :!:
Ale coś mało pszczółek widać :!: :!: :!: Drzewa będą kwitły ale owoców może nie być. :!: :!: :!:
Miłego dnia .Jakie plany ogródkowe na dziś :?: :?: :?:
x-d-a

Post »

Dzień dobry,
kolejny piękny, słoneczny dzień. Na razie jest zbyt ciepło, żeby coś sadzić, ale wróciłam właśnie z ryneczku i kupiłam sporo kwiatków, tym razem do skrzynek. Właśnie kombinuję jakby to wszystko ładnie skomponować - mam różowe pelargonie, ciemniejsze o ton million bells, białą bakopę, niebieską lobelię, pstre plektrantrusy i srebrne kocanki.
Kupiłam też sporą rozsadę bazylii do mojego ogródka warzywnego.
Olu, Taro, Moniko,
miłego dnia!
wieczorem pokażę dzisiejsze fotki, a teraz szybciutko mój wyhodowany z nasionka rącznik czerwonolistny - już w gruncie :!: Obrazek
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

O jejku, wsadziłaś już rącznika do gruntu :shock: Dostałam też taka siewkę od Wioli i ciągle jest w doniczce, a od poniedziałku rezyduje w domu. Nie boisz się przymrozków :?: Jeszcze Ogrodnicy przed nami...
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

DALO ,u mnie też susza .Co dzień latam z wężami co by moje roślinki nie protestowały . :wink:
Drzewka owocowe pięknie witną ,na razie przymrozki im nie zaszkodziły .Mam nadzieję ,że ,, zimni ogrodnicy,, też im nie zaszkodzą .
A to moje kwitnące czereśnie .
Obrazek
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Ależ będziesz miała czereśni , chyba będziesz musiała na handel z nimi iść :D :D :D :D
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

brunetka2 pisze:Ależ będziesz miała czereśni , chyba będziesz musiała na handel z nimi iść :D :D :D :D
na czereśniówkę lepiej przeznaczyć :lol:
Ogródek EdytyB

zapraszam
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Oj to bedzie tego sporo litrów :D :D :D
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Dalo uwielbiam oglądać Twoje fotki ,zawsze coś tam można zgapić w nasadzeniach :lol: Mój rącznik -3 roślinki z 5 nasion -padł po sobotnich przymrozkach :twisted: Deszczyku nie uświadczysz,ostatnio padało chyba z trzy tygodnie temu-NIESTETY.Latam z konewkami codziennie.Zajmuje mi to coraz więcej czasu ,a co będzie jak się zaczną pomidory i warzywa z rozsady :? :roll: :?: No cóż taki los ogrodnika .Bardzo proszę o więcej zdjęć są zachwycające. :wink:
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Dalu poszłam za Twoim przykładem i posadziłam bazylię. Miałam taką bidną i obskubaną marketową parapetówkę i jak przeczytałam, że kupiłaś zioła to też zaryzykowałam. Na oknie i tak jej dni były już policzone :lol:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Dalo jeszcze raz z pytaniem :?: Pisałaś ,że masz Kielichowca .jak z nim postępujesz :?: Czytałam o nim i go widziałam ,ale jeżeli chodzi o uprawę to lepiej zapytać osobę ,która już coś takiego posiada.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”