Taras...
 suuuper...Dzielna kobitka z Ciebie - ten taras i te ścieżki z płyt ...toż to ciężka praca! Podziwiam!!! I co z trawą?wysiewasz? Ja wysiałam 15 kwietna...tylko muszę podlewać bo deszcz nie pada...Sucho jak pieprz
 suuuper...Dzielna kobitka z Ciebie - ten taras i te ścieżki z płyt ...toż to ciężka praca! Podziwiam!!! I co z trawą?wysiewasz? Ja wysiałam 15 kwietna...tylko muszę podlewać bo deszcz nie pada...Sucho jak pieprz 

dla samego tarasu. Ale masz rację porównamy.
  dla samego tarasu. Ale masz rację porównamy.  

/, ale jak znajdziesz chwilkę to warto posiać trawkę i będzie sobie już rosła, a Ty dalej zajmiesz się pracą
 /, ale jak znajdziesz chwilkę to warto posiać trawkę i będzie sobie już rosła, a Ty dalej zajmiesz się pracą   Ja właśnie tak zrobiłam...,żeby jak najszybciej było zielono bo ta zieleń zupełnie inaczej na mnie działa niż czarna ziemia
 Ja właśnie tak zrobiłam...,żeby jak najszybciej było zielono bo ta zieleń zupełnie inaczej na mnie działa niż czarna ziemia  
 Dzisiaj zrobię zdjęcie to wstawię u siebie...
 Dzisiaj zrobię zdjęcie to wstawię u siebie...

Aga ja muszę się przyznać, że nasz trawnik nie jest zrobiony książkowoagape pisze: Zatem - najważniejszą sprawą będzie teraz trawnik. Wyrównać ziemię- to zajmie kilka dni bo pełno w niej korzeni z zimy jeszcze, zwałować, podlać, posiać, zagrabić, uklepać, i podlewać regularnie. Przy około 10 cm ściąć naokoło 5-7 cm. A potem po raz drugi na 3-4 i dalej niechaj rośnie...Mniej więcej dobrze mówię?
Może ktoś z szanownych Odiwdzajacych ma jakąś radę dla mnie "na dobry początek"..?
Czym oprócz walca można zwałować?
Jak potem chodzić po tej zagrabionej ziemi i wysiewać, aby nie zapadały się stopy w ziemię i nie zostawały ślady butów?
 Powierzchnia nie jest idealnie wyrównania, idealnie ubita, bo i sprzętu nie mieliśmy odpowiedniego a i chcieliśmy zrobić to też szybko
 Powierzchnia nie jest idealnie wyrównania, idealnie ubita, bo i sprzętu nie mieliśmy odpowiedniego a i chcieliśmy zrobić to też szybko  Wg mnie dobrze wymieniłaś powyżej kolejność czynności przy zakładaniu trawnika... Tylko ja :
 Wg mnie dobrze wymieniłaś powyżej kolejność czynności przy zakładaniu trawnika... Tylko ja : Ubijaliśmy deską...tzn M na środku deski przybił prostopadle drugą deskę, żeby łatwo było ją chwycić i przesuwać
  Ubijaliśmy deską...tzn M na środku deski przybił prostopadle drugą deskę, żeby łatwo było ją chwycić i przesuwać   i tak przesuwaliśmy tę deskę po kawałku i M z jednej strony a ja z drugiej na niej stawaliśmy i td, itd, itd
 i tak przesuwaliśmy tę deskę po kawałku i M z jednej strony a ja z drugiej na niej stawaliśmy i td, itd, itd   
  Po prostu po wysianiu ubiliśmy nasionka deską i przysypałam to wszystko ziemią - cieniutką warstwą, niezbyt nawet dokładnie bo miejscami nasionka były  nieprzykryte. To jeszcze raz udeptaliśmy /część nogami, część deską
 Po prostu po wysianiu ubiliśmy nasionka deską i przysypałam to wszystko ziemią - cieniutką warstwą, niezbyt nawet dokładnie bo miejscami nasionka były  nieprzykryte. To jeszcze raz udeptaliśmy /część nogami, część deską  / Reszta tak jak piszesz..Co do wysokości cięcia to dokładnie nie wiem...M kosił..
 / Reszta tak jak piszesz..Co do wysokości cięcia to dokładnie nie wiem...M kosił..