Jak zagospodarować miejsce po kurniku?

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
ODPOWIEDZ
ata1965
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 4 mar 2009, o 20:52

Jak zagospodarować miejsce po kurniku?

Post »

Bardzo proszę o podpowiedż w wyżej wymienionym temacie, bo zupełnie nie mam pomysłu na ten skrawek ogrodu. Kupiłam dom i właśnie na działce jest takie miejsce
po kurniku i kurach . Co mogę tam posadzić i czy w ogóle coś urośnie?
Fallenangelv
---
Od: 5 sty 2009, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A czy jest dużo zanieczyszczony odchodami-bo jeśli tak to prędko tam nic nie urośnie bo jest za dużo azotu w ziemi.
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A jak dawno tam były hodowane kury? Jeśłi minęły lata całe, to chyba amoniak już się wypłukał i ulotnił, a ziemia z sąsiedztwa pewnie jest świetnym nawozem :)
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo zazdroszczę z powodu miejsca do zagospodarowania i z powodu super nawozu [mam mały ogród, a kurzeniec muszę kupować] Jest to dobry nawóz,ale musi być dobrze rozrzedzony [przekopany] Jeżeli jest go dużo można zastosować w całym ogrodzie [nie świeży] Trudno doradzić co tam posadzić-nie wiemy jak oświetlone jest to miejsce? Gdyby było dużo słońca , na pewno udały by się np. warzywa o dużych wymaganiach nawozowych:ogórki ,kapustne,karczochy,itp.,albo słoneczniki.jadalne, ozdobne.Mogły by być malwy, ale np datura [burgmansia] też by była tam szczęśliwa.Nie sadziła bym natomiast kwiatów cebulowych.Gdyby gleba była dobrze spulchniona, a pozostałości po kurach dobrze przegniłe .można posadzić nawet róże lub drzewka,krzewy owocowe, Pozdrawiam i życzę sukcesów. ;:2 Pelagia 72.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
ata1965
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

dziękuję za rady, w tym roku tylko ten kawałek będzie przekopany i niech sobie tak będzie. Dopiero w przyszłym roku na coś się zdecyduję. Jeszcze raz dziękuję za rady
mirzan
---
Od: 23 maja 2005, o 06:50

Post »

Zasiej na tym kawałku gorczycę,jak urośnie,to przekop zieloną.
ata1965
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Jestem dociekliwa, a dlaczego gorczycę, co ona daje?
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
mirzan
---
Od: 23 maja 2005, o 06:50

Post »

Szybko rośnie,w niskich temperaturach wschodzi,krucha przy cięciu szpadlem.
Oraz jak wyżej.
agromadzik
50p
50p
Od: 25 paź 2008, o 18:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ja tez mam taki kawałek działki, wczesniej był tam wybieg dla kur, zlikwidowany w tym roku.

Czyli nalezy przekopać ten teren,
a czy moge zasadzic tam kukurydze i cukinie??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”