Jak zagospodarować miejsce po kurniku?
Jak zagospodarować miejsce po kurniku?
Bardzo proszę o podpowiedż w wyżej wymienionym temacie, bo zupełnie nie mam pomysłu na ten skrawek ogrodu. Kupiłam dom i właśnie na działce jest takie miejsce
po kurniku i kurach . Co mogę tam posadzić i czy w ogóle coś urośnie?
po kurniku i kurach . Co mogę tam posadzić i czy w ogóle coś urośnie?
-
- ---
- Od: 5 sty 2009, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A jak dawno tam były hodowane kury? Jeśłi minęły lata całe, to chyba amoniak już się wypłukał i ulotnił, a ziemia z sąsiedztwa pewnie jest świetnym nawozem 

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- pelagia72
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo zazdroszczę z powodu miejsca do zagospodarowania i z powodu super nawozu [mam mały ogród, a kurzeniec muszę kupować] Jest to dobry nawóz,ale musi być dobrze rozrzedzony [przekopany] Jeżeli jest go dużo można zastosować w całym ogrodzie [nie świeży] Trudno doradzić co tam posadzić-nie wiemy jak oświetlone jest to miejsce? Gdyby było dużo słońca , na pewno udały by się np. warzywa o dużych wymaganiach nawozowych:ogórki ,kapustne,karczochy,itp.,albo słoneczniki.jadalne, ozdobne.Mogły by być malwy, ale np datura [burgmansia] też by była tam szczęśliwa.Nie sadziła bym natomiast kwiatów cebulowych.Gdyby gleba była dobrze spulchniona, a pozostałości po kurach dobrze przegniłe .można posadzić nawet róże lub drzewka,krzewy owocowe, Pozdrawiam i życzę sukcesów. ;:2 Pelagia 72.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Poczytaj tu:
- Gorczyca - odkażanie gleby?
- Użyźnienie małego ogródka
- Rośliny na poplon zawierające dużo potasu
- Poplony
- Gorczyca - odkażanie gleby?
- Użyźnienie małego ogródka
- Rośliny na poplon zawierające dużo potasu
- Poplony
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
-
- 50p
- Od: 25 paź 2008, o 18:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.