Mam w związku z tym małe pytanko: ile nasze Vandy mogą mieć wiosenek życia? drugie pytanko:Ile Vanda musi mieć lat, żeby zakwitła: są to pytania z czystej ciekawości
Vanda (wątek merytoryczny)
Kurczeeeeeeee Storczykowa daj ludziom żyć KOBJJJJJJJJJJJETOOOO
Czytajac Ciebie mozna wpaść w depresje poporodowa nawet 20 lat po porodzie
No w życiu takiej gorliwej pesymistki nie spotkałam
Co do moich vand no to co ja moge napisac...sa małe,a nawet malutkie.Większa ma 6 korzonków ,a mniejsza chyba 2.Wazony tez mam zdecydowanie za duże.Vandzie mieszkają w szklaneczkach do napojów.Śmiac mi sie chce jak czytam o tych wazonach naszych.Pojechałysmy po prostu ,,po bandzie,,Kazda z nas miała wizje dorodnej vandy chyba hihihi.Naucza one nas pokory...oj nauczą :P Czy ktos z Was wie jak długo bedziemy czekac na kwiatki?Czy wykąpane dziś vandzie jutro tez musza być kapane czy maja sobie odpoczywać????Kurcze napiszcie coś na temat następnej kąpieli.....
;:12 Dzięki Agatko!!!! Tak tez myśłałam zeby moczyć ja przez dwa dni.W końcu dla takich maleństw taka podruż to żeczywiście niezły stres i spadek sił witalnych.Ja moje vandzie zamoczyłam w wodzie z akwarium.Wcześniej spryskałam preparatem z greipfruta(jakis nowy preparat wszedl na rynek firmy SUMIN ,jutro podam nazwę,bo nie pamietam)
- darla80
- 1000p

- Od: 29 sie 2008, o 10:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak do mnie dotarły dziś przed południem (pod Białoruską granicę,gdzie wrony zawracają a niedźwiedzie zimą biegają
) to pewnie najpóźniej jutro będą u Was.
Podłączam się do podziękowań dla Rafaela słynną
Odwaliłeś kawał dobrej roboty przy pakowaniu a rodzice prz wysyłce i za to im też wielkie
Trafiły mi się numerki 10,7 i 4(lista jest na pierwszej stronie-to zainteresowanym
ktoś szukał).Po drinkowaniu mają się dużo lepiej
Niepełnoletnie a pociąg do kieliszka to mają
...a te wazony...

Też wtrącę pytanko o pierwsze moczenie z nawozem-kiedy?oraz czy może potraktować je na dzień dobry Asahi?
Podłączam się do podziękowań dla Rafaela słynną
Trafiły mi się numerki 10,7 i 4(lista jest na pierwszej stronie-to zainteresowanym
...a te wazony...

Też wtrącę pytanko o pierwsze moczenie z nawozem-kiedy?oraz czy może potraktować je na dzień dobry Asahi?
Pozdrawiam serdecznie. Darla
"Wymienię/Sprzedam/Kupię-Fiołki odmianowe i nie tylko... ;)"
"Zapraszam do swojego ogrodu -darla80" "Moje Storczyki"
"Wymienię/Sprzedam/Kupię-Fiołki odmianowe i nie tylko... ;)"
"Zapraszam do swojego ogrodu -darla80" "Moje Storczyki"
-
Rafael1979
- 100p

- Od: 29 sty 2008, o 16:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie jestem znawca, ale myślę tak: najpierw moczcie przez te 3 dni po 3 godz, potem obetnijcie te brązowe korzonki (ja to zrobiłem dopiero teraz w sobotę). Po tym cieciu niech sobie odpoczną te 3-4 dni. Dopiero później traktować je innymi specyfikami... ale to już może stwierdza bardziej biegłe w temacie 
U kilku moich tez po cieciu praktycznie brak korzonków, ale maja czas odrosną...
U kilku moich tez po cieciu praktycznie brak korzonków, ale maja czas odrosną...
- Mala_MI
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
ja też wczoraj dostałam przesyłkę 
nr 3 i 7. korzenie mają tak malusieńkie, że moczenie ich stanowi pewien problem - boję się, żeby liście nie zostały zalane. moje dostały szklaneczki na "jaśka wędrowniczka". zdjęcia wstawię wieczorkiem.
szkoda, że nie ma zdjęć na pierwszej stronie, z tego co udało mi się wyszukać to 7 powinna być w kolorach niebieskich, a 3 różowych.
nr 3 i 7. korzenie mają tak malusieńkie, że moczenie ich stanowi pewien problem - boję się, żeby liście nie zostały zalane. moje dostały szklaneczki na "jaśka wędrowniczka". zdjęcia wstawię wieczorkiem.
szkoda, że nie ma zdjęć na pierwszej stronie, z tego co udało mi się wyszukać to 7 powinna być w kolorach niebieskich, a 3 różowych.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Mala_MI
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Jolusia napisała na pierwszej stronie, że mogą albo wisieć albo się opierać,PESTKA@ pisze:...i jeszcze jedno pytanko(bo sobie zapomniałam)czy korzonki vandy mogą dotykac dna.czy muszą wisieć w powietrzu w szklance???
u mnie gdyby miały wisieć to vandzie musiałyby być w kieliszkach na wódkę
Pozdrawiam, Justyna
- Leśny Duch
- 1000p

- Od: 10 lut 2009, o 12:40
Korzonki wyglądaja całkiem dobrze - ja dostała jedną z dużych Vand bez korzeni, tylko z 3 zaczątkami, które wystrzeliły jak z procy i są teraz ogromniaste, wyrosły błyskawicznie. A jeden z nich wyrósł z brązowego, pustego (przynajmniej z wyglądu) korzenia.. więc może warto zaczekać?
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie