Ogródek Pszczółki cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Wiesiu bardzo Ci dziękuję za moje ukochane :D najpiękniejsze na świecie :wink: :lol: cieplutkie kolorki :D
Awatar użytkownika
cattleya
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2007, o 13:19

Post »

Witaj, w ym roku posialam lwią paszczę. Pamiętam ją z dzieciństwa. W tym roku robie sobię powrót w tamte czasy i w ogrodzie zagości nasturcja, cynia, lwia paszcza i pare jescze innych jednorocznych.
I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam w ten pochmurny, zimny dzień. Aż na pole nie chce się wytknąć nosa. :(
U nas dzisiaj też nie ma wiosny, gdzieś sobie poszła. Mam nadzieję że szybko wróci.

Czekając na jej powrót, Grażynko pokazuję różę 'Sharifa Asma'. Nie mam niestety lepszych zdjęć.
Porobię nowe jak zacznie kwitnąć w tym roku.

Obrazek Obrazek

Lubię róż i fiolet Cynthio szczególnie w zacienionych miejscach gdzie lepiej je widać niż w pełnym słońcu,
a w silnie osłonecznionych miejscach uwielbiam ciepłe kolorki tak jak i Ty Agnieszko
Trzeba tylko dobrze je dobrać i nie przedawkować.

Magdziu tak cicho spacerujesz że nawet Cię nie zauważyłam. Pospaceruj sobie tak długo jak tylko chcesz. Naprawdę mi nie przeszkadzasz.
Ja też wstąpiłam na chwilkę do Twojego ogrodu. Prawdziwe caceńko, jak ślicznie dobrane roślinki w takie piękne kompozycje równie formą jak kolorem.
Świetnie wygląda i wszystko przepiękne. Masz naprawde zielona rękę do kwiatów i one Ci odpłacają pięknym kwitnieniem. Przyjdę do Ciebie na dłużej
pochodzić i naoglądać sie dokładnie tych cudności ;:7

Agatko świetny wybór takich prostych. polskich kwiatków jak lwie paszcze i inne. U mnie ich nigdy nie brakuje, bo przypominają mi Polskę i są takie śliczne.
Nie zapomnij o goździkach, obowiązkowe w dawnych ogrodach. Ja mam ich kilka na takim malutkim wydzielonym goździkowisku.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Do tego goździki dobrze pasują kolorystycznie do róż. Twój ogród zapowiada się jeszcze piekniejszy tego roku Agatko,
pomimo wywiezionych przemarzniętych róż, których bardzo ci współczuję.
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
x-d-a

Post »

Wiesiu,
prześliczne gożdziki pokazałaś, zwłaszcza podoba mi się ten na drugim zdjęciu.
Kocham róże, ale uwielbiam też te typowo polskie, swojskie kwiaty.
Co do kolorków, to wydaje mi się, że wiosną królują raczej żółcie, latem róże i fiolety, a jesienią oranże i miedzie...

Ale nie jest to żadna reguła.

Miłej niedzieli życzę :lol:
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Dalu ten goździczek co Ci się podoba nazywa się 'Gran's Favorite' i jest te moim faworytem tylko mniej pachnie niż ten biały.
Ale Ty się napracowałaś dzisiaj w ogródku. Ja to raczej powoli, w małych dziennych dawkach a nie tak jak Ty z dużym rozmachem.
Dzisiaj nie ma mowy o sadzeniu, pogoda jest za brzydka ale wczoraj posadziłam mojego pierwszego liliowca 'Destined to See'.

Nie miałam ich do tej pory bo u sąsiadów za płotkiem rośnie cały szpaler tych zwykłych pomarańczowych Hemerocallis Fulva.
Oni nie dają rady ograniczyć ich rozmnażania tak się rozprzestrzenia strasznie. Co roku rozdają albo wyrzucają garściami ale
jemu chyba się u nas podoba ziemia bo dalej się mnoży i mnoży.

No cóż zdecydowałam się i ja ale na takiego co ładnie pachnie i w fajnych kolorkach. Zobaczę, może nie trzeba będzie walczyć.

Miłego wieczorka.
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

pełna zachwytu a co tu mówic rozpromieniona zwiedzałam Twój ogródek, jest piękny. W Twoim ogródku jest bardzo dostojnie i jednocześnie bardzo swojsko, znalazłas miejsce na typowo polskie klimaty.
Moja ciocia mieszka daleko w Australii i zdziwiłam sie kiedy poprosia o nasionka lebiody, pokrzywy, to było ponad 20 lat temu pomyslałam zdziwaczała przysyła zdjecia kwiatów, ze nie znam ich nawet nazw wprost pieknosci, a chce chwasty!
Niespełna 5 lat temu moj syn wyjechał na wyspy, a moja synowa poprosiła żeby przyslać jej nasionka lwiej paszczy, maciejki, astrów, cyni - bo to im przypomina Polske.
Spacerowac po Twoim ogrodzie to przyjemnosc, wszystkiego dobrego, pozwole sobie tu wracac,
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
cattleya
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesiu goździki też posiałam ale zamierzam jeszcze je dokupić sadzonki bo nie za bardzo wzeszły. Ten zapach :!:
W zeszłym roku posadziłam kilka kupnych eksperymentalnie, ładnie się przyjęły więć w tym roku zrobię z nich sadzonki bo na podział sa jeszcze za małe.
Piękne odmiany goździków prezentujesz.
I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
cattleya
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek

Piękny, delikatny i elegancki kolor, takie lubię najbardziej.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiesiu dzięki za Sharifa Asma - jest piękna i taka delikatna. :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
emik
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 14 mar 2009, o 15:01

Post »

Nie ma chyba osoby, która po spacerze po Twoim ogrodzie nie stałaby w niemym zachwycie!!!
Jestem absolutnie zauroczona dziełem jakie stworzyłaś w tak niesprzyjających warunkach i na tak niewielkiej powierzchni, brawo!
Do tej pory miałam kompleks małej działeczki( nieco ponad 500m2 razem ze stojącym na nim domem), ale widzę, że to i tak prawie 2 razy większy teren niż Twój :) .
Jesteś dla mnie wzorem do naśladowania, będę chętnie tu zaglądać :P
Pozdrawiam, Ewa
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wiesiu, jak cudnie u Ciebie..... :)
Powiem Ci w sekrecie,że Twój powojnik "Józefinka"- że tak powiem spolszczając nazwę:powalił mnie na kolana ;:180 ;:180 ;:180
Natomiast o goździkach nie będę się rozpisywać,ale powiem: obłędnie piękne :roll:
;:138 ;:138
Humor poprawił mi się zdecydowanie, bo na zewnątrz zimno przejmujące....
Pozdrawiam
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Tara dziękuję bardzo za odwiedziny. Doskonale rozumiem Twoją ciocię z Australi chociaż sama nie przywioziłam z Polski lebiody i pokrzyw.
Tego tutaj nie brak ale za to maciejkę kupiłam w Polsce i posiałam bo nie znają jej we Francji i nie da rady jej tutaj dostać.
Są tutaj piękne kwiaty ale te zwykłe polskie sercu droższe, cieszą i zapachem i widokiem choć są takie proste.

Cieszę się że spodobał Ci się mój skromny ogródek. Wpadaj do mnie jak tylko będziesz miała ochotę, gorąco zapraszam.

Agatko, Grażynko pokaże wam inną różę która pewnie Wam się spodoba. Ona niestety nie rośnie u mnie ale u sąsiadów za płotkiem.
Przycinają ja trochę za krótko, jak była wyższa do 2 metrów to jeszcze ładniej wyglądała. Sasiedzi nie znają jej nazwy.
Mi się wydaje że to jest 'Madame Isaac Pereire' ale mogę sie mylić. Może przypomina wam jakąś różę którą znacie?

Oto ona
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Wysłałam za szybko. Dokładam zdjęcia.

Obrazek

Obrazek

Do tego koloru róży goździki bardzo będą pasować.

Miłego dzionka.
Wątki Pszczółki
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2009, o 14:53

Post »

Ta róża jest po prostu przecudna. A jeśli chodzi o Twój ogród to jestem nim zachwycona. Jest pięknie i cudownie.
pozdrawiam Marzena.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

przychodzę bo tu u Ciebie ciepło a w powietrzu unosi sie zapach kwiatów, miłego dnia
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”