Moja skromna działka Ada.kj cz.1
A ja nic nie wiem o takim mrozie? Czy to na pewno prawda? Nie oglądałam prognozy pogody.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Witaj Aduś. U mnie dzisiaj ładna pogoda. Słoneczko wyjrzało.
A ja siedzę w domu i kuchcę. Miłego dnia Ci życzę.
grazka_j - moje wątki
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam Kochane. Wczoraj się nie odzywałam, gdyż wróciłam bardzo zmęczona z działki. Posadziłam róże, więc musiałam nanosić się i obornika i kompostu. Wsadziłam róże, później je okopczykowałam i muszą sobie radzić. Mam nadzieję, że już mrozów nie będzie. Następnie przesadzałam dwie hortensje,, a więc znów obornik do dołka, później wymieszany z ziemią kwaśny torf. Następnie skopałam kawałek pod płotem aby zrobić cienistą rabatkę. Dostałam od Mariolki-Comci dużą karpę funkii, więc trochę podzieliłam i wsadziłam. Jeszcze wsadzałam otrzymane z Makadi tawułki - bardzo słabiutkie sadzonki, nie wiem czy z nich coś będzie. Zraziłam się do tej firmy, pomimo, że była chwalona na forum. Dziś już jestem i nie jadę na działkę. Trzeba odpocząć, ale też trzeba coś w domu zrobić, a po południu przyjdą znajomi na bridża. Życzę wszystkim miłej niedzieli.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- ada.kj

Taruniu. Gdyby była serduszka chyba okazała nie znam prawidłowej nazwy, to bardzo proszę kup mi. Interesują mnie obydwa kolory. A swojej nie ruszaj na razie. Musi się porządnie rozrosnąć. Ogrodnik musi być cierpliwy więc w razie czego poczekam do następnego roku. W każdym razie dziękuję za propozycję.
- ada.kj

Teresko. Współczuję Wam wszystkim w górach strasznie. W dodatku jak część pokazuje wiosnę na zdjęciach to wyobrażam sobie jak to złości. Ja mam cały balkon zastawiony doniczkami, więc musiałam część roślin powywozić i posadzić, gdyż przychodzą przesyłki i trzeba z tym coś robić.
- ada.kj

Witajcie Kochane. Pracy trochę wykonałam ale jeszcze dużo przede mną. Lidziu jak dotąd przesyłka nie doszła. Może będzie w poniedziałek. Bym na pewno poinformowała, że doszła.
Nie wiem kiedy tak będzie, że można leżeć, bo ja pracę widzę zawsze. Nie zawsze się chce wszystko zrobić, i wtedy z ochotą leżę. Ale działka jest dla mnie i kiedy chcę to robię. Miłej niedzieli życzę.
Nie wiem kiedy tak będzie, że można leżeć, bo ja pracę widzę zawsze. Nie zawsze się chce wszystko zrobić, i wtedy z ochotą leżę. Ale działka jest dla mnie i kiedy chcę to robię. Miłej niedzieli życzę.
- ewkapaw

- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Krysiu !!!
Ja też wczoraj popracowałam , prawie nie widać co zrobiłam . Pogoda u nas dzisiaj się popsuła , Pada deszcz , zero słońca - ale jest niedziela i trzeba wypoczywać . Niestety ja jeszcze stałam się " smarkatą " dziweczyną
. Głowa też boli , będę się kurować - bo jak znowu słońce zaświeci , na działkę będzie chciało się iść .
Muszę koniecznie wzruszyć ziemię na rabatach i podsypać nawozu z azotem . Przyjemnego popołudnia 
Ja też wczoraj popracowałam , prawie nie widać co zrobiłam . Pogoda u nas dzisiaj się popsuła , Pada deszcz , zero słońca - ale jest niedziela i trzeba wypoczywać . Niestety ja jeszcze stałam się " smarkatą " dziweczyną
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków