Leśny ogród Moni68 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniu - spóźnione ale szczere - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!

Obrazek
Pozdrawiam serdecznie
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochane, witam Was serdecznie :D :D

Bardzo dziękuję za wszystkie życzenia ;:167 Ogromnie mi miło, że pamiętałyście o moim święcie. :D Niestety, lata biegną nieubłaganie :lol: :lol: Chociaż chciałabym zatrzymać się na "30" i niech tak już do końca zostanie :lol: :lol:

Kochane, cieszę się bardzo, bo u mnie chyba pierwszy prawdziwie wiosenny dzień :!: Już rano było +5 i cudnie świeci słońce. Posiedzę trochę z Wami i lecę do ogrodu. Jestem co prawda trochę osłabiona, ale pora już zacząć porządki, poprzycinać krzewy, może jakieś krokusy zaczęły już kwitnąć?

Miłego dnia Wam życzę :!: :!:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Monia68 pisze: Niestety, lata biegną nieubłaganie :lol: :lol: Chociaż chciałabym zatrzymać się na "30" i niech tak już do końca zostanie :lol: :lol:
Moniko nie przesadzaj... 30,5 to piękny wiek! hihihih

wszystkiego dobrego!
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
LILA 51
1000p
1000p
Od: 14 maja 2008, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Moniko , jestem po spacerze w Twoim leśnym ogrodzie i jestem zauroczona pięknem jakie stworzyłaś . Rododendrony , azalie , hosty cudo . Całość ogrodu wygląda bardzo naturalnie -gratuluję dobrego gustu .

Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2009, o 15:00

Post »

Monika i jak krokusy, kwitnie już coś ? U mnie zakwitły te na górce, ale jeszcze zbyt dużo śniegu i błota, żebym do nich mogła wleźć i popstrykać. Pod osuniętym śniegiem połamała się borówka amerykańska :( Nie wiem jak druga, jeszcze się do niej nie dokopałam. Od wczoraj mamy piękne słońce, jest cieplutko, wręcz nie do zniesienia jak się wraca z zakupami pod górkę :D i prognozy na najbliższe dwa tygodnie zapowiadają tylko nieznaczne, przejściowe ochłodzenia. Może wreszcie będzie ta prawdziwa wiosna i da się porobić porządki wokół domu. Pogodynka mówiła, że te masy ciepłego powietrza będą się przesuwały na północ, pokazali na mapce, że Polskę też obejmą za parę dni, więc i u Ciebie powinno się ocieplić :)
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Monia - i u mnie dziś słoneczko - jestem cudownie zmęczona pracą ogrodową .. na moim terenie zima walczy z wiosną nadal - ale tam gdzie przegrywa śnieg wkraczam z sekatorem :) :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57

Post »

Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin !

Obrazek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochane, witajcie wieczorem :D :D

Prawdę powiedziawszy mam bardzo mieszane uczucia- dzień był słoneczny, temperatura sporo wyższa niż ostatnio...a jednak wiało chłodem, ptaki nie szalały i jakoś specjalnie tej wiosny nie widać. Przycięłam tawuły i pięciorniki, usunęłam przekwitnięte rozchodniki i inne pozimowe śmiecie, ale liści nie sprzątałam. Poczekam na unormowanie pogody, noce ciągle jeszcze z przymrozkami. Większość cebulowych wyszła z ziemi, niektóre są już dosyć spore, ale na kwiaty przyjdzie jeszcze trochę poczekać. Na razie tylko u trzech odmian krokusów zauważyłam pąki- jest po prostu za zimno i za mało słońca. Ciemierniki też jeszcze czekają na rozwinięcie pąków. Zima okazała się dla mnie łaskawa, podmarzła tylko mahonia pośrednia, rododendron ponticum variegata, a na kompost nadają się dwa wrzośce. Reszta w dobrej kondycji, niektóre żurawki mają już młode listki, a rododendrony obsypane są pąkami. Zapowiada się wspaniałe kwitnięcie :) Zdjęć nie robiłam, bo naprawdę nie ma czego pokazywać...mam nadzieję, że niedługo to się zmieni :)

Izuniu, też tak uważam, więc niech trwa wiecznie :lol: :lol:

Lilu, bardzo dziękuję za miłe słowa i zapraszam częściej :)

Ula, lepiej nie wchodź na górkę :lol: Mam nadzieję, że te ciepłe masy powietrza w końcu do mnie dotrą- na razie ciągle zimno...i poza przebiśniegami nic nie chce kwitnąć :cry:

Elu, Taro - bardzo dziękuję za życzenia :D :D
AFRYKA
Mój ogród.
x-d-a

Post »

No, to Moniko masz dużo szczęścia, że zima nie wyrządziła wielkich szkód w Twoim ogrodzie.

U mnie nie jest tak dobrze - aukuba japońska wygląda bardzo marnie, niektóre wrzosy też chyba zmarzły, ogniki również jakieś takie czarniawe.

Ale najbardziej martwią mnie róże wielkokwiatowe; będę musiała je przyciąć prawie przy samej ziemi.

Za to wiosna coraz bardziej widoczna - oprócz śnieżyc, przebiśniegów, irysków, krokusy kwitną już na całego.

Ja jutro troszkę podziałam w ogrodzie, bo dzisiaj latałam po sklepach i jadłam imieninowy obiad, więc będzie co spalać :)
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Moniko słonko kochane przepraszam ,że dopiero dziś , ale naprawdę szczerze :lol: ;:196

Policz kwiaty w swym ogrodzie
Nie licz zwiędłych liści.
Złote chwile w dniu swym przelicz,
nie wspominaj ciemnych chmur.
Nocą gwiazdy licz nie cienie
licz uśmiechy a nie łzy.
A kolejne urodziny
świętuj liczbą swych przyjaciół a nie mijających dni .

Obrazek
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Leśny ogród moni

Post »

Monisiu Moc najcieplejszych życzeń z okazji rocznicy i pamiętaj nie ważne
ile się ma ważne na ile się czujesz.Obrazek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dalo, przykro bardzo się robi oglądając straty po zimie... U mnie wrzosy i wrzośce rosną w jednym miejscu, wszystkie przetrwały dobrze, tylko te dwa są zupełnie do niczego. Róża pnąca wygląda bardzo dobrze, co do reszty pójdę się zaraz radzić do Ciebie :)

Jadziu, ślicznie dziękuję ;:97

Romciu, bardzo dziękuję ;:97 Permanentnie czuję się właśnie na 30 :wink: :lol:
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniko kochana, witaj wieczorną porą :D

Cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku :-D ... zdrówko dopisuje i w ogrodzie wiosna :lol:

Widzę, że tawuły i pięciorniki podcinasz ... ja jeszcze tego nie robiłam :oops: ... u mnie rosną jak chcą :? ale chyba muszę to zmienić :D
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Moniko przyjdzie wiosna wszystko się ruszy... nie ma co dziś rozpaczać :)
Oby tylko zima nie wróciła :)
z uśmiechami Iza
u liski
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko kochana, witaj :) Nie doczytałam, jak z tą lilią? Mogłabym jutro wysłać.
Tawuły i pięciorniki trzeba podcinać i to sporo, lepiej kwitną i ładnie się zagęszczają.

Izuniu, nie rozpaczam :lol: To forum tak działa :lol: :lol: Jak patrzę na wiosnę w Waszych ogrodach, to u siebie nie mogę się jej doczekać :)
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”