Ewo, 'rodzi' się nowy kwiat. Czy wszystko się uda i będzie piękny i zdrowy?
Teresat - storczykowy kącik
- Agita
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tereso, podziwiam Twoją cierpliwość, znając siebie juz dawno bym pomogła temu pędzikowi się wydostać! ;) Za bardzo bałabym się że mi się złamie.
Trzymam kciuki za Twoje keiki- tez mi się marzy, no ale statystycznie rzecz biorąc, prędzej czy później powinnnam sie doczekać, więc czekam cierpliwie...
Trzymam kciuki za Twoje keiki- tez mi się marzy, no ale statystycznie rzecz biorąc, prędzej czy później powinnnam sie doczekać, więc czekam cierpliwie...
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Witam,Storczykowa pisze:do mycia liści dobra jest woda z kilkoma kroplami soku z cytryny. ja kilka lat temu tak używałam. teraz nie pryskam storczyków, więc raczej liści nie myję.
ja moich nie zraszam, ani nie przemywam....
jestem początkująca...
jak mam je traktować aby zakwitły na nowo???
przemywac? zraszac?
i jak to robić?
pozdrawiam
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
po prostu trzymać je na oknie, podlewać gdy podłoże przeschnie, a korzenie będą srebrnoszare, co jakiś czas można nawozić, ale nie za często. zraszać lepiej nie, bo woda może dostać się między liście i storczyk może zgnić, albo zaczną mu przysychać korzenie. żeby Phalaenopsis zakwitł, nie trzeba nic specjalnego z nim robić. gdy przyjdzie czas, wypuści pęd.narval pisze:Witam,Storczykowa pisze:do mycia liści dobra jest woda z kilkoma kroplami soku z cytryny. ja kilka lat temu tak używałam. teraz nie pryskam storczyków, więc raczej liści nie myję.
ja moich nie zraszam, ani nie przemywam....
jestem początkująca...
jak mam je traktować aby zakwitły na nowo???
przemywac? zraszac?
i jak to robić?
pozdrawiam
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31