Pochylony świat na piasku cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-d-a

Post »

Witaj Aniu! Idzie wiosna :!: odwilż na całego, wszystko płynie, temperatura dodatnia i jestem przekonana, że zima już do nas nie wróci.

Poczekajmy jeszcze parę dni, a nasze cebulowe na pewno zaczną wychylać noski z ziemi.

Pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzisiaj u mnie paskudnie. Roztapia się śnieg, który wczoraj sprawiał wrażenie, że dłużej poleży. Teraz to namoknięte od deszczu pośniegowe placki, powodujące znaczące pogorszenie nastroju :cry:
Wczoraj zrobiliśmy sobie w padającym śniegu spacer do lasu. Jako trofeum przywlokłam duży worek trzciny, którą w wątku Jadzi zachwalano jako świetny materiał napowietrzający kompost. Jak tylko przestanie być tak mokro, wyciągnę naszą rozdrabniarkę, przepuszczę tę trzcinę i wrzucę na kompost :) Zebrałam też ku ogromnej uciesze męża i szczeremu zdziwieniu syna zmrożone końskie bobki po drodze :) Nie było tego dużo, ale od czegoś trzeba zacząć ;)
Dzisiaj też wyszłam, bo maluszek już się ładnie przyzwyczaił do zasypiania na dworze i staram się nie wytrącać go z rytmu. Żeby nie chodzić bez celu, wzięłam mój nowy sekator i popodcinałam od dołu sosny samosiejki, żeby rosły jak drzewa, a nie jak krzaki. Jest ich tak dużo, że wiosną na pewno będę je wyrywać. Część będzie przesadzona wzdłuż drogi wjazdowej, bo trochę wypadło z sadzonych 2 lata temu, a część mogę wydać, jeśli ktoś byłby zainteresowany :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Witaj Aniu..
Jak TY to robisz,ze tak świetnie masz wszystkie prace wiosenne zaplanowane.
Ja to planuje a potem i tak wszystko inaczej mi wychodzi,bardziej spontanicznie.
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
x-d-a

Post »

Aniu, to Ty jesteś kobieta świetnie zorganizowana. O ile dobrze zrozumiałam, to jesteś mamą maluszka.
Podziwiam Cię, że masz jeszcze czas i głowę do tak perfekcyjnego zajmowania się ogrodem.

Pozdrawiam Cię cieplutko
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny, głupio mi się zrobiło od tych pochwał. Wcale nie jestem zorganizowana, po prostu zima za oknem i pobyt na urlopie macierzyńskim i teraz wychowawczym zapewnia mi dużo czasu. Jestem odcięta od pokus cywilizacji takich jak sklepy i telewizja, więc czasu na inne sprawy mam sporo :)
Czy moje planowanie prac ogrodowych da odpowiednie wyniki - okaże się wiosną. Pierwsza próba wkrótce - wrzosy zamówione na 7 marca :) Pestka - 700szt. :shock: :lol: Trzymajcie kciuki :?
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

Aniu jak czytam Twoje relacje z warunków pogodowych w ogrodzie to czuje się jakbyśmy w zupełnie innych strefach klimatycznych były. U mnie po prostu od dłuższego czasu głęboka zima. Co z tego, że dziś może i jest temperatura powyżej zera jak śniegu takie ilości, że chyba miesiąc będzie schodził. No cóż jesteśmy dwie skrajności ja narzekam na zimę, a ty na jej brak, ja na glinę ty na piach.
No i nie bądź taka skromna z tą organizacją czasu, ja jestem w tej samej sytuacji co ty, a na nic nie mam czasu, wszystko wymyka mi się spod kontroli.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz Magdo, ja naprawdę mam teraz dobrze, bo mąż jest prawie cały czas w domu. Pracuje przez internet. Jeśli chcę coś załatwić - nie ma problemu. Dzieci odwozimy jak pasuje, albo ja, albo on. To niesamowity komfort, wiem co piszę, bo przy poprzedniej dwójce pracował normalnie, 8 godzin poza domem + dojazdy (jeszcze wtedy w Warszawie). Nie było wesoło...
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

O po awarii zniknęły ostatnie wpisy :shock: ale dobrze ,że chociaż tyle zostało ,bo mogło być znacznie gorzej :roll:
Pisałyśmy o Nataliach :lol: moja to już dorosła i spokojna ,aż za bardzo :D
Jeśli te wrzosy dotrą do Ciebie do tego 8 marca to pewnie się skuszę na jakieś :roll: :wink:
x-d-a

Post »

Aniu, zniknęły też posty pisane jako pw; napisz proszę, czy dostałaś mój z wyborem odmian. Jeśli nie to napiszę dzisiaj raz jeszcze.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Aniu troszkę mamy mniej postów prawda ,ale myślę że Cię to nie martwi , Najważniejsze że jest coraz cieplej i ziemia odmarza właściwie syn mówi że już można łopatę wbić w ziemię,ale może sprawdzał pod domem tam zawsze najszybciej rozmarza
Genia
Awatar użytkownika
Agawa
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2008, o 10:33

Post »

Aniu mam nadzieję, że calkiem Cię nie wykasowalo... wcięlo trochę postów, ale już można pisać. :D
słonecznie
Lidka
Agawa walczy w ogrodzie
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu :lol: jak tam siałaś już coś ?

Jak dzieciaczki czy zdrowe ?
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Dziewczyny, miło, że o mnie pamiętacie :)
Smutno było wczoraj wieczorem bez forum, mąż chodził i się ze mnie podśmiewał, ale sam też kilka razy sprawdzał czy już działa.
Wstawię te ostatnie fotki.
Pierwsza to moja tabelka z wybranymi odmianami wrzosów, a druga to projekt rabatki wykonany przez moją córkę Natalię. Rabatka ma być usytuowana tak, żeby miała na nią widok z okna swojego pokoju.

Obrazek

Obrazek
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu z takim projektem to Ty podbijesz forum ;:109

Podoba mi się to że planujesz wszystko z głową, ja natomiast gdzie mi pasuje to wciskam roślinkę i rośnie ;:113
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dowiedziałam się że dziś siałaś pierwsze nasionka :lol:

Pochwal się co :?:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”