Moje storczykowo - Jeanne
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, czekam na wieści o siostrze/braciszku
mojego pieguska
Agnieszko dziękuję w jego imieniu za komplementy
Agnieszko dziękuję w jego imieniu za komplementy
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Jeanne
- 1000p

Arielku dendrobium własnie przekwitło
zaniosłam na parapet łazienkowy, takie wczasy
większa wilgotność ale też chłodniej, zobaczymy co się będzie działo
Mambo bardzo dziękuję, też go lubię
A to fotki z wczoraj:
"pierworodny" w pełnym rozkwicie i Biała Dama w zimowym słoneczku

Teraz widać dokładnie jaki kolor ma warżka : gdy kwiat dopiero się rozwija jest seledynowa, a potem kolor staje się bardziej nasycony i żółty
Mambo bardzo dziękuję, też go lubię
A to fotki z wczoraj:
"pierworodny" w pełnym rozkwicie i Biała Dama w zimowym słoneczku

Teraz widać dokładnie jaki kolor ma warżka : gdy kwiat dopiero się rozwija jest seledynowa, a potem kolor staje się bardziej nasycony i żółty
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
-
Blue Monkey
- 500p

- Od: 31 gru 2008, o 20:04
odrobiłam zaległości w lekturze
Pierworodny kwitnie imponująco, zeby się nie złamał pod cieżarem takiej OGROMNEJ ilości kwiatów
krem z czekoladową posypką (chociaż mi się raczej kojarzy z piegowatą Chinką
) uroczy, bardzo mi się podoba
a ten najnowszy nabytek
niesamowity
wiedziałam że sobie kupisz jakąś nagrodę
tylko co będzie na wystawie?
a to już tylko kilka dni 
- Jeanne
- 1000p

Gelko w takim razie życzę by i Twój zakwitł, białe są piękne
Dusia on nie ma wcale ogromnych kwiatów, choć może na fotce tak wygląda...kwiaty ma 9,5 cm
Basiu właśnie nie wiem czy coś w końcu kupię na wystawie bo mam teraz inne wydatki, poważniejsze znacznie
ale wybieram się żeby chociaż się napatrzeć (i dodać kolejne pozycje do listy chciejstw
). No chyba że będzie np MM w przyzwoitej cenie
Aniu ten różowy to mój "pierworodny", jak go dostałam to w sklepach były tylko różowe i białe
ale podoba mi się u niego to że lubi obficie kwitnąć 
Dusia on nie ma wcale ogromnych kwiatów, choć może na fotce tak wygląda...kwiaty ma 9,5 cm
Basiu właśnie nie wiem czy coś w końcu kupię na wystawie bo mam teraz inne wydatki, poważniejsze znacznie
Aniu ten różowy to mój "pierworodny", jak go dostałam to w sklepach były tylko różowe i białe
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Agita

- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Pierworodny niesamowity, jak ja lubię takie kwitnienia! 
Widziałam wczoraj podobnego w sklepie- jeden jedyny-ostatni w całym sklepie, sponiewierany, ze złamanym pędem (podsuszone kwiatki wciąż smętnie na nim wisiały stąd znam kolor), już go chciałam przygarnąć i odkurować, niestety cena 29,99zł i nikt mi go nie chciał przecenić, bo nie było kierowniczki działu. Może jak będę tam następnym razem, jeśli jest mi pisany, będzie czekał
A może ktoś inny się zlituje...
Widziałam wczoraj podobnego w sklepie- jeden jedyny-ostatni w całym sklepie, sponiewierany, ze złamanym pędem (podsuszone kwiatki wciąż smętnie na nim wisiały stąd znam kolor), już go chciałam przygarnąć i odkurować, niestety cena 29,99zł i nikt mi go nie chciał przecenić, bo nie było kierowniczki działu. Może jak będę tam następnym razem, jeśli jest mi pisany, będzie czekał
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
-
elizabett-1977
- 200p

- Od: 20 sty 2009, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
ale i tak jest duży, jak ma 9,5 cm. mój nie ma nawet 8. tobie też się podoba Phal. Mini Mark?Jeanne pisze:Gelko w takim razie życzę by i Twój zakwitł, białe są piękne![]()
Dusia on nie ma wcale ogromnych kwiatów, choć może na fotce tak wygląda...kwiaty ma 9,5 cm![]()
Basiu właśnie nie wiem czy coś w końcu kupię na wystawie bo mam teraz inne wydatki, poważniejsze znacznieale wybieram się żeby chociaż się napatrzeć (i dodać kolejne pozycje do listy chciejstw
). No chyba że będzie np MM w przyzwoitej cenie
![]()
Aniu ten różowy to mój "pierworodny", jak go dostałam to w sklepach były tylko różowe i białeale podoba mi się u niego to że lubi obficie kwitnąć
- Jeanne
- 1000p

Agita, mnie zawsze złości strasznie podejście sprzedawców, co czasem wolą roślinę wyrzucić niż przecenić jak jeszcze jest szansa na odratowanie
za 30 zł to można kupić zdrową roślinę dopiero zaczynającą kwitnienie, a nie jakąś bidę
wiadomo że szkoda rośliny, ale co zrobić....
Elizo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
też zauważyłam że te różowe chętnie kwitną i obficie
Dusia, fakt, kwiaty ma największe ze wszystkich moich falenopsisów. A Mini Mark podoba mi się bardzo, ale chyba na razie się wstrzymam z zakupem...w ogóle na razie nie będę powiększac mojej kolekcji bo możliwe że za pól roku wyjadę na dłużej z Polski a zostawiać pod opieką mamy jakieś bardziej "szlachetne" egzemplarze była by szkoda....
Teresko moje "motyle" dziękują za komplementy
Elizo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Dusia, fakt, kwiaty ma największe ze wszystkich moich falenopsisów. A Mini Mark podoba mi się bardzo, ale chyba na razie się wstrzymam z zakupem...w ogóle na razie nie będę powiększac mojej kolekcji bo możliwe że za pól roku wyjadę na dłużej z Polski a zostawiać pod opieką mamy jakieś bardziej "szlachetne" egzemplarze była by szkoda....
Teresko moje "motyle" dziękują za komplementy
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki